Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zosiaaaaaa

Umowa o prace a ciaza

Polecane posty

Gość zosiaaaaaa

Witam mam takie pytanie odnosnie umowy o prace. Na poczatku maialam umowe na okres probny na 2,5 mies a teraz mam umowe juz normalna ale tylko na miesiac (do konca tego mies) poniewaz pracodawca ne wiedzial czy wroci dziewczyna z macierzynskiego. Teraz dziewczyna potwierdzila ze nie wraca i pracodawca oznajmil mi ze przedluzą ze mna umowe. Wczoraj dowiedzialam sie ze jestem w ciazy co mam teraz robic mam mowic pracodawcy teraz czy dopiero jak podpisze z nim umowe i czy ta umowa bedzie wazna? Czy moga mi zarzucić to ze ich oszukalam? Boję sie ze jak im teraz powiem to mi nie przedluza umowy wiec chyba lepiej poczekac? Co na moim miejscu byście zrobili?

Gość lallalalal
A w którym jesteś tygodniu?

Gość zosiaaaaaa
pomoze ktos?

Gość zosiaaaaaa
pewnie gdziec w 4 albo 5tc

Nie mów mu teraz. Powiedz jak dostaniesz kolejną umowe. Teoretycznie jeszcze możesz nie wiedziec, że jesteś w ciąży ;) A jak mu powiesz teraz to kolejnej umowy Ci nie da, bo nie będzie Cię chciał trzymać rok na macierzyńskim...

Gość no tutaj w de to normalne
nie mow mu,podpiszesz umowe i za ok mies mu powiesz

Gość zosiaaaaaa
a nie zarzuca mi ze ich oklamalam?

Gość a co?
Nikt Ci nic nie zarzuci.

Nie masz obowiązku robić sobie testu ciążowego co tydzien... Z resztą ja miałam miesiączke do 4 miesiąca :) A nawet jeśli ci zarzuca kłamstwo, to co?! Masz świadomie pozbawiać się macierzyńskiego, wychowawczego i pracy, "żeby cię lubili"? Olej to!

Gość zosiaaaaaa
dzieki wielkie za rade

no cóż w twoim interesie jest nie mówić, umowa po podpisaniu bedzie wazna. ale de facto oszukasz pracodawce i jak po podpisaniu umowy okazae sie ze jestes w ciazy to mysle ze przyszlosci juz tam miec nie bedziesz. potrzymaja cie pewnie do konca podpisanej umowy a potem nara. pracodawcy nie lubia byc robieni w chuja w tym temacie