Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość serce na dłoni

Ile na prezent jako chrzestna???

Polecane posty

Gość serce na dłoni

Niedawno zostalm poproszona na matke chrzestna, z czego bardzo sie ucieszylam. W najblizszym czasie odbeda sie chrzciny... zstanawiam sie ile teraz daje sie na prezent? Mam zamiar kupic dziecku ubranko do chrztu, obrazek na pamiatke, cos w tym stylu http://allegro.pl/obrazek-srebrny-na-chrzest-grawer-i3095502076.html Dodatkowo chce dac pieniadze do koperty ok. 500 zl, ale nie wiem ile teraz sie daje. Wiem, ze nie o to chodzi kto ile da, bo to uroczystosc koscielna, ale nie chce wyjsc na sknere, ktora zaluje dziecku...

Gość nic nie robię ide w gosci
500zl i to co chcesz kupic jest jak najbardziej ok

Gość O matko 500 zł?
Sama niedługo będę mieć chrzciny dziecka ale nie wyobrażam sobie żeby chrzestny/chrzestna dawali mi tyle kasy. Bez przesady...Dla mnie wystarczające było by te ubranko i pamiątka chrztu.

Gość serce na dłoni
skoro ok, w takim razie zostanie przy takim zestawie- ubranko, obrazek +koperta. Moze sa tu mamy po uroczystosci i mogly by napisac co dostaly ich dzieciatka...

Gość ja na chrzciny tak samo jak i
Ty kupiłam ubranko i dalam właśnie 500zł:)

Gość zimowa mama
Moj syn od chrzestnego dostal obrazek i 500 zl, a od chrzestnej 500 zl. Ja na chrzest mojej chrzesnicy dalam pamiatke i 500 zl.

Gość serce na dłoni
widze, ze ta pamiatka i 500 zl to juz chyba standard :)

Gość 500 zł dla niemowlaka?
pogięło WAS\\as? nic dziwnego, ze oźniej na komunie oczekuja qadow a na slub samochodu - sami ich tego uczycie

Gość spoko spoko spoko jest
500 to normalna kwota jaka ludzie daja, na chrzcie synka większość dala po 500zł, niektórzy wiecej

Podpisuje sie pod tym co napisała Potworzyca :) Ale autorko jesli twoją wolą jest do tego dac 500 zl wiec rób co chcesz,nie nasz interes :)

Gość teeeklla
Mój syn dostał 700 zl od chrzestnej, złoty łańcuszek od chrzestnego.

Gość oj kobitki kobitki
jak dla mnie 500 zł to za dużo.

Gość ooooo jestem jaka jestem
to bardzo dużo chcesz dać, ale jak Cię stać to ok. moja córka dostała od chrzestnego, który ma na prawdę dużo kasy, jeździ najnowszym BMW 3, pracuję na dobrej pozycji i jest kawalerem, nawet dziewczyny nie ma 400zł i nic więcej. Od chrzestnej, która ma rodzinę dostała córka 200zł, kocyk z wyszytym imieniem i datą chrztu, kombinezonik zimowy firmowy i złote kolczyki.

Gość niuniulkaiii
le wy kasy dajecie szok ....chrzestna mojej córki dała krzesełko do karmienia warte około 200-250 zł i komplet śpioszki i kaftanik i byłam bardzo zadowolona

Gość kwasu nie jadam
ja w zeszlym roku tez dalam 500 zl.

Gość serce na dłoni
ja moze bmw nie jezdze,ale 500 zl nie jest dla mnie nieosiagalna kwota. nie chce dac ani za duzo ani za malo, dlatego moje pytanie.

Gość tez tyle dałam
ja też tyle dałam jako chrzestna, teraz nią nie będę i się zastanawiam ile mam dać.

Gość lamaniana29
moj syn dostal od chrzestnych (malzenstwo) 100 zl....nie ubierali go i zadnych pamiatek rzeczowych nie bylo. aha i te 100 zl to wszystko co przez 3 lata dostal. nawet glupiego samochodu na urodziny. pal licho samochod nawet zyczen :) dlatego uwazam, ze glupie sa przesady typu, ze dziecku sie nie odmawia. lepiej odmowic niz zrobic to na odpierdol a pozniej zerwac kontakty aby nie daj Boze prezentu nie dawac.. nie chodzi o drogie rzeczy, ale o pamiec.

Gość lamaniana29
aha i dodam jeszcze, ze nawet swieca i serwetka do kosciola byly poza ich zasiegiem.. takze to co chcesz dac to mega super hiper duper rewelacja :)

Gość huba----buba
moj od chrzestnych dostal 1000 zlotych (malzenstwo) i ksiege pamiatkowa. pozostali dawali od 200 zlotych, najczesciej 400.

Gość ale dziwczyny to wszystko
zależy od zamożności gości, jeden da 200 i dla niego to jest bardzo dużo, jak ktoś zarabia po 5 tysi to te 500zl wcale nie jest dużo

Gość huba----buba
lamania 100 zlotych???

Gość moja szwagierka za to
U mnie od chrzestego w rodzinie dziecko dostało 500 od chrzestnej 500 od dziedków jednych 1000 a od drugich 4000 (chyba wyścigo robili kto da więcej):O:O:O żaosne to było.

Gość serce na dłoni
ja 4 tysiecy nie dam na bank... nie stac mnie, ale jak ktos ma na zbyciu...

Gość chrzestna i prezent......
jak stać Cie to te 500 jest bardzo ok, a plus ubranko to naprawdę spoko...

Gość serce n dłoni
czyli dajac 500 zl nie wyjde na chytrusa :)