Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Garść rad

Uwaga do kobiet wybierających się do krajów islamskich!

Polecane posty

Gość Garść rad

Wyjeżdżając do krajów islamskich: ­ ­ - nie noście znaków chrześcijańskich, typu łańcuszek z krzyżem. ­ - nie chodźcie skąpo ubrane. ­ - nie szwendajcie się same, poza swoim hotelem. ­ - nie przyjmujcie niczego od tubylców! a) mogą tam być narkotyki, które macie wywieść za granicę. b) przyjęcie nawet kwiatka oznacza, że już uległyście staraniom tubylca. ­ - przed wyjazdem lepiej nie rozjaśniajcie włosów, zwłaszcza do jasnego blondu, bo nie opędzicie się od muzułmanów. ­ - po ostatnich zmianach, jakie miały miejsce w Egipcie, rozważnie trzeba podejść do wycieczek do Kairu po pierwsze z Hurghady do stolicy kraju jest około 500 km, jedzie się tam w konwoju i nocą pod eskortą policji, więc to podróż męcząca i wyczerpująca, po drugie można niepotrzebnie wplątać się w trudną sytuację już na miejscu, bo nie jesteśmy w stanie przewidzieć, kiedy i jakie protesty się odbędą. ­ - do meczetu z zasady wchodzić nie wolno. Jeśli jednak będzie nas mało, a w okolicy niewielu rdzennych mieszkańców, za drobną opłatą może uda się uzyskać zgodę na zajrzenie do środka. ­ - w rozmowie z muzułmanami unikamy tematów politycznych i religijnych. Nie chwalmy się też wizytą w Izraelu. ­ - nie powinno się spożywać alkoholu w miejscach publicznych (oprócz restauracji, gdzie jest on serwowany). ­ - w czasie ramadanu nie powinno się jeść, pić, czy palić papierosów na ulicach, bo może to być źle odebrane.

Gość ozzz kur**a :D:D:D
:D

wszystko to wiedziałam już dawno, no może oprócz tego kwiatka. byłam we Francji, kraju prawie arabskim, więc wiem, jak się zachować:-p

Gość do dzikich sie nie jezdzi
jest tyle pięknych miejsc w cywilizowanych krajach że nie pojmuję po co jeździć do arabowa?

Gość Emmanuellle
Dokładnie ja też nie wiem po co się tam pchać, a mało było historii uprowadzeń kobiet? Mało razy można było usłyszeć, że kobieta miała spieprzone wakacje, bo jakiś muslim coś sobie ubzdurał i koczował jej przed hotelem, a ona musiała siedzieć zamknięta w pokoju, żeby się na niebezpieczeństwo nie narazić? A nie słyszało się o przypadku publicznej chłosty względem zupełnie nieświadomych turystów?

Gość izaaaaa uuuu
Ale jak ma sie cos stac, to stanie sie wszedzie. malo to sie slyszy o zaginieciach turystow w roznych krajach Europy lub poza? i mowie tu o typowo turystycznych miejscach. Jesli chodzi o kraje islamskie, to zaliczaja sie do nich rowniez Egipt, Turcja, Tunezja i Emiraty Arabskie a mimo tego sa to jedne z najpopularniejszych miejsc turystycznych. Przeciez Egipt zyje glownie dzieki turystyce! Jesli chodzi o Dubaj czy Abu Dhabi, jest bezpieczny, no chyba, ze jakas glupia dziwka z Wlk Brytanii przyjedzie, oczywiscie sie nachleje i zdecyduje sie uprawiac seks z jakims facetem na plazy, to wtedy ja aresztuja, co jest oczywiste. Tylko, ze media potem robia z igly widly, ze wladze Dubaju aresztowaly turystke z UK... Tylko warto najpierw sie dowiedziec co ta turystka wyprawiala...

Gość hvhv
izaaaaa - a z kim chciała uprawiać seks? z ciapatym? :D:D:D

Gość polki i ukrainki
czytalam o tej turystce z uk... nachlala sie ze swoim chlopakiem brytolem i jak to oni, wszedzie robia syf. Mysleli, ze im nic nie zrobia... bzykali sie na plazy, policja ich zgarnela i tyle :D

Gość ale co mnie obchodzi
jakas pijana turystka z Wielkiej Brytanii? :O Mnie obchodzi, ze cholerne muslimy sa agresywne, nachalne i tepe. Kazdy ciapak zreszta zachowuje sie jak nabuzowany pojebus. W Paryzu nie moglam normalnie spacerowac bo wciaz bylam zaczepiana przez tych brudasow :O Przerazajace jest co sie tam wyprawia. Na ulicach pelno tych zakamuflowanych arabskich bab, mnostwo ciemnych i nachalnych algierczykow czy innej holoty. A to w koncu Europa (chyba :O)

z Hurghady do stolicy kraju jest około 500 km, jedzie się tam w konwoju i nocą pod eskortą policji, więc to podróż męcząca i wyczerpująca xxx zawsze było tyle kilometrów i podróż zawsze była męcząca nawet bez eskorty

Gość kocham białych mężczyzn
dokładnie, we francji to tragedia, pełno nachalnych ciapatych, po prostu do Ciebie podchodzą i szarpią, ciągną za ręce, Boże do czego to doszło ??????? :O niech ich deportują do azji i afryki, przecież te dzikusy nie mają za grosz kultury !!!!

Gość ale jak tooo????
W Paryzu nie moglam normalnie spacerowac bo wciaz bylam zaczepiana przez tych brudasow Przerazajace jest co sie tam wyprawia. Na ulicach pelno tych zakamuflowanych arabskich bab, mnostwo ciemnych i nachalnych algierczykow czy innej holoty---------> jak to zakamuflowanych bab? Przeciez Francja zbanowala burki w ich kraju, wiec co? One dalej je nosza? :o