Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alkix425

już mam dość tych naczynek ;( DZIEWCZYNY zaczynami walkę na wiosne !!!!! :))

Polecane posty

Gość alkix425

Witam :* ZACZYNAMY WALKE!!! problem z moją cerą odkryłam pare miesięcy temu.. nigdy nie przypuściłabym, że mam cerę naczynkową :(.. mocne peelingi a i tak cera nienaganna .... do czasu.. najpierw zauważyłam jedno naczynko, później następne... potem dziwne "czerwone" plamki na twarzy... znów kolejne.... :// ... od razu zaczęłam walkę specjalne kremy, delikatne żele, filtry w kremie, maseczki, sumplementy diety, witamina c... jednak mimo to popękały nowe :( nie wiem co mam robić, niedługo wiosna, nie stać mnie na usunęcie.. (moja mama ma żylaki, możliwe, że jestem obciążona, to usunwanie i tak mało by dalo.. tak powiedziała moje p. dermatolog> doradziła mi podstawowe rzeczy ; unikać ostrych potraw, nie pić dużo alkoholu, kawy... filtry, dostosowane kosmetyki, wit. c... delikatne mycie.. robię to wszystko ! :( a tu nicc.. normalnie załamka bo niedługo ma przyjść wiosna... więc dziewczyny...zacznijmy walkę razem! piszcie tu swoje ulubione kremy, sposoby na tę "nierówną walkę" :(... damy rade?! :)

Gość alkix425
halo?

Gość wspieram i pomagam
ja uzywam witc C i tabsow z pestek winogron na wzmocnienie naczynek, jakbys widziala moje nogi to zalamka jakas :/ pajaczki wszedzie :/ jeszcze unikac gwaltownych zmian temp :/ a ja tak kocham gorace kapiele i opalania :/

Gość Swigutowaaaaa
Sama mam cerę naczynkową. Używam: - różową biodermą lub Eveline hydra expert (płyn micelarny) - vichy normaderm,żel domycia twarzy - avene antirougeurs - łykam wit. C - makijaż : zielona baza ( nie stosuje codzienne), revlon colorstay lub bourjois zapraszam na bloga, gdzie o tym pisałam http://swigutowa.blogspot.com/2013/01/pielegn acja-od-z-cera-naczynkowa.html

Gość ejze11
Swigutowaaaaa przestań się reklamować, żałosne to jest. Skoro nikt nie chce wchodzić na twój blog (że musisz się reklamować) to po co go zakładałaś? Co do tematu- istniejących naczynek nie da się niestety usunąć kremami. Autorko, ja bym polecała laserowe zamknięcie naczynek. I oczywiście dbanie, by następne nie ukazywały się.

Gość drusilla
Przede wszystkim co mają żylaki do naczynke? Po drugie pani dermatolog dobrze Ci zaleciła, ale mównie że usuwanie nic nie da to błąd. Ja też mam naczynka i usuwam u dermatologa laserowo. Nie jest to zabieg do końca życia. Naczynka powracają. Jeżeli ma się taką cerę to jest to normalne. Poza tym czy Ty nie masz rumienia? Po drugie te naczynka samoistnie albo dzięki kosmetykom Ci nie znikną. Zamiast wydawac kasy na kremy i inne kosmetyki odłóż kasę i na jesieni idź zrobic laserowoe zamyknaie naczynek. Jeżeli nie są mocno czerwone i nie ma ich dużo to 1 zabieg wystarczy. No chyba że masz rumień, to wtedy może wiecej. Unikaj słońca, nie używaj mechanicznych peelingow, delikatne kremy, witamina C z rutyną, żadnych kwasów