Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niebieska93

kiedy dodac cebule do pizzy?

Polecane posty

Gość niebieska93

Witam moje pytanie brzmi jak wyzej:) Otoz zabieram sie za robiebie pizzy, ciasto mam juz dokladnie opisane, ale zastanawia mnie cebula i ser. Kiedy je dodac, wiadomo ze cebula musi sie lekko podpiec zeby nie byla za twarda jak damy pod sam koniec, ale jak dam ja na poczatku to zapewne sie spali, tak samo ser i inne skladniki, np papryka. Dziekuje:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja daję wszystko na początku i nic się nigdy nie spaliło. Także chyba spokojnie możesz zaryzykować :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niebieska93
dziekuje bardzo, a jak dlugo i w jakiej temperaturze pieczesz?bo ja mam w przepisie 180 stopni i od 20-30 min.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ciasto rozwałkowuję do wielkości blachy z piekarnika i wkładam do 200 stopni C. Po 20 minutach powinno być gotowe :) Robiłam może ze 4 razy, zawsze wychodziła jak najbardziej w porządku :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rozwalkowuje na cienki placek, okragly, nakluwam i zapiekam posmarowana oliwa przez 10 minut, wyjmuje, salsa, mozarella (to jest wlasciwy ser!) dodatki, do piekarnika az ser sie rozpusci. Cebule dla pewnosci, skoro lubisz, na naprawde cieniutkie plasterki pokroj, a papryke i pieczarki, jesli uzywasz, podsmaz, surowe to swinstwo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kaska

ja wszystkie składniki od razu daje na ciasto bo mam piec do pizzy (domowypiecdopizzy.pl) i mam juz gotową po 5 minutach 😄 400 stopni jednak robi robote 😛 nic sie nie przypala, wychodzi idealna 🙂

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×