Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona strasznie

Ropomocz u niemowlaka

Polecane posty

Moja 9 m-czna córka ma ropomocz, dostała antybiotyk i furagin. Czy ktoś tez miał podobną sytuacje?, skąd to paskudztwo. Martwie się strasznie ciągle ryczę bo zawsze coś

????

Gość popołudnie u kapelusznika
nasmaruj dzieciakowi nerki czymś rozgrzewającym i owiń to bardzo groźne po antybiotyku ja bym odczekała 2-3 tyg i zrobiła posiew moczu

Gość muffins_
litosci!!!!! nerek nie wolno wygrzewac tępa kretynko wyzej!!!!!!!!!!!!!!!! jezuuuu, nawet nie pomysli jedna z druga przez chwile ze przez takie zyebane rady mozna dziecku zrobic krzywde i spierdzielic nerki na całe życie!!!!

Robimy jej antybiogram w sobote będzie wynik puki co ma amoksycykline i furagin, w sobote zrobię posiew czy leukocyty spadają.

Gość mamalucji
moja 10miesieczna corcia ma ropomocz mamy zinat i furagin co jeszcze mog zrobic strasznie sie boje jak dlugo sie to leczy

Gość gość
ja leczyłam 5 dni antybiotykiem-Sumammed (coś takiego). Furagin dosyć długo brała razem z wit C (cebion) na zakwaszenie. Potem byłam u nefrologa ale wszystko ok. I niestety co m-c robie jej mocz tak sama dla siebie żeby wiedzieć że jest ok.

Gość gość
a ile wyszło wam leukocytów w moczu bo moja miała 20.

Gość gość
jakie są objawy tej choroby? czy tylko po wynikach można sie dowiedziec?

Gość gość
moja w nocy miała stan podgoraczkowy i tylko tyle. Od razu mocz zrobiliśmy i wyszły podwyższone leukocyty. Antybiotyk pomoże, ja pilnowałam zmienianie pieluch co 2 godz, dokładne wymywanie szczególnie po kupce. Potem po antybiotyku odczekałam troszkę i robiłam posiew. Troszkę E coli wyszło ale nefrolog nic nie powiedział więc chyba jakaś norma to była.

Gość gość
to tylko gorączka? myśłałam że jakaś ropa na pieluszce była widoczna. Skąd to się bierze? z za rzadko zmienianych pieluch czy to jakaś bakteria z powietrza? Przestraszyłam się bo też mam 9 m-czną córeczkę.

Gość gość
Może być od zbyt rzadkiego zmieniania pieluch albo (najczęściej) troszkę kału dostanie się do cewki i masz już infekcję. Tak jak wcześniej napisałam u nas były podwyższone leukocyty w moczu i od razu do lekarza. dziecko oprócz gorączki nie miało innych dolegliwości.