Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rudajolka@@

czy lekarz rodzinny pomoże

Polecane posty

Gość rudajolka@@

Czy do lekarza rodzinnego mogę pójść z zapaleniem pochwy bo chwilowo na ginekologa prywatnego mnie nie stać a na fundusz zdrowia wizytę miałabym za dwa tygodnie. Jakaś masssakra. chyba, że polecicie coś bez recepty na upławy żółte i pieczenie.

urosept chwilowo Ci pomoże. ale najlepiej gdybyś wybrała sie po antybiotyk. lekarz rodzinny tez Ci go przepisze.

Gość zielonaherbata))))
Jak powiesz mu o sytuacji to pewnie pomoże a bez recepty to dobry jest invag dopochwowy, kapsułka na noc przez kilka dni znormalizuje ilość upławów i możesz także podmyć się tantum rosa.

Z leków bez recepty jest Albothyl ( przy upławach z nieprzyjemnym zapachem) i maść clotrimazolum gdy zapach nie występuje.

Gość karolina krk
Nie stosuj czosnku, spowoduje on podrażnienie błony śluzowej pochwy. Invag jest dobry, szybko i skutecznie działa dzięki polskim szczepom bakterii mlekowych w składzie. Mi zawsze pomaga. Dodatkowo podmywaj się płynem do higieny intymnej z kwasem mlekowym, na noc podmyj się tantum rosa, powinnaś wytrzymać do wizyty. Nie zapomnij poprosić ginekologa o leki również dla Twojego partnera leczyć powinniście się oboje.

Gość Grzestosław
rudajolka wpisz się mnie na maila :) niegrzeslaw@tlen.pl';

Gość wifigdansk
najlepiej idz do apteki i przedstaw sytuację.tam praucją ludzie po studiach conajmniej tak trudnych jak sama medycyna.mysle ze napewno tam ci dobrze doradzą i powiedza jaki lek najlepszy,jesli jakis na recepte-mozesz poprosić tylko lekarza o receptę-bez wizyty.zresztą oczywiscie rodzinny tez wypisze.

Gość pikolo -
Ostatnio przy upławach lekarz rodzinny wypisał mi nystatynę i polecił kupić sobie provag żel, taki zestaw mi pomógł, objawy minęły, więc nie musiałam iść do ginekologa. Żel cały czas stosuje, nie mam po nim podrażnień, nie występuje uczucie swędzenia, czuje się po nim świeżo. Nie jest drogi, możesz spróbować.