Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pinguinnii

do mam wiecej niz 1 dziecka

Polecane posty

Gość pinguinnii

zdazylo wam sie zeby jedno dziecko mialo zapalenie oskrzeli a drugie sie nie zaraziło?czy to w ogole mozliwe...w jednym domu...

Czasem sie zdarzy,ale mam duza roznice wieku miedzy dziecmi.Wyglada to u mnie tak,jak corka ma zapalenie oskrzeli,synek zaraz od niej zlapie,natomiast jak synek zachoruje pierwszy,to corka sie nie zarazi

Gość chyba ci podrzucę
No pewnie. Zapalenie oskrzeli i angina bakteryjna bywały u jednego. Wirusowe(grypa, świnka, wirusowe zapalenie gardła) przechodzili razem. Choć zdarzyło się, że np. ospę miało jedno a drugie nie (było sumiennie odizolowane, bo miało jechać na obóz sportowy).

jasne ze tak! starszy przytargal z przedszkola jakiegos wirusa. mial katar 3 dni, a maly ponad miesiac z oskrzelami walczyl, w koncu bylismy w szpitalu 4 dni na nie. potem znow starszy zaczal od kataru i na katarze skonczyl a maly oskrzela zainfekowane mial. i ostatnio po raz trzeci ten sam schemat. starszy ma katar, czasem kaszel a mlodszy od razu oskrzela chore. z tm ze oskrzela zawsze inhalacjami ma leczone i tylko ten 1 raz mialy ostry przebieg (no ale byl malutki, mial 3 mies) teraz juz ladniej sie broni i zwykle po 5 dniach inhalacji z salbutamolu jest zupelnie zdrowy. caly czas sa razem, nie moge ich rozdzielic, odseparowac, wyslac do babci, ciotki. nikt mi nie pomaga w opiece nad nimi, wiec zwykle bawimy sie raze w tym samym pokoju. co wiecej starszy mial szkarlatyne, mlodszy nie zlapal! a tez razem bylismy, bez zadnej izolacji! ostatnio tylko rotawira razem zlapali, ale to tez najpierw starszy a mlodszy na samym koncu zlapal i to delikatnie przeszli.

Mam dzieci 2 i 3 lata. Starszy mial w tamtym roku 2 infekcje, jedna zapalenie tchawicy, drugie nie wiem co ale bardzo podobne, nawet identycznie leczylam W kazdym razie bardzo kaszlal, najpierw suchy kaszel, potem mokry. Mlodszy nie byl chory wcale!

Gość pinguinnii
bardzo bym chciala zeby drugie sie nie zarazilo..bierze juz 4dzien antybiotyk i mlodsze narazie nie zlapało,ale tylko sie pocieszam:(

Gość pinguinnii
hop:)