Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezarowka111111

ciąża?

Polecane posty

Gość ciezarowka111111

kobiety mam problem chyba typowy tutaj- ciąża czy nie? moze napiszę tak, okres mialam zawsze regularny- jak w zegarku- nie zabezpieczamy się z mężem, bo liczymy na wpadkę kontrolowaną, nie możemy się zdecydować, więc takie głupie w styczniu dostałam okres normalnie- pod koniec okresu kochaliśmy się- skończyliśmy w środku- byłam pewna, że okres będę miała jeszcze dwa dni, a skonczył się po tym po 3-4 godzinach w lutym okres dostałam dużo później- nie tak, jak zwykle- 28 dni, tylko dobrze ponad 30 ale zwaliłam to na nerwy, stresy, przeprowadzaliśmy się, okres dostałam dziwny, bo zawsze boli mnie brzuch dwa dni przed, mam jakieś zachcianki na słodkie, a tu po prostu wyszłam z domu, wróciłam, a na majtakch była wielka plama i od lutego okresu dziwnie się czuję przytyłam jakieś 1,5 kg, jestem bardzo śpiąca, nie mogłam wypić na imprezie- trzy kieliszki i byłam pijana; paliłam- około 2-3 paczek tygodniowo, nagle przestałam samoistnie, nie kupiłam, nie chce mi się zapalić od paru dni bardzo bolą mnie piersi, pojawiły się widoczne żyły; kręci mi się w głowie, próbowałam zapalić- po połowie fajki robi mi się niedobrze ale wczoraj dostałam niby okres- niby, brzuch mnie boli jak na okres; ale nie muszę nawet zakładac tamponu czy podpaski- wystarcza wkładka, czyli w sumie to plamienie piersci bolą mnie od wczoraj strasznie, nigdy tak nie bolały; ogólnie bardzo dziwnie się czuję nie wiem czy lecieć mam po test- do apteki 3 km i nie bardzo mi się chce, bo boję się, ze się rozczaruję, że będzie jedna kreska, a tak bardzo bym chciała dwie...

Gość aswerq
zrób test to jedyna rada -może to ciąża ale równie dobrze może to być efekt zaburzeń hormonalnych. Trudno wyrokować.

Gość aswerq
A swoja droga skoro tak sprawę stawiacie jak piszesz to czemu pijesz i palisz?

Gość jedynym objawem był brak
nie mam pojęcia dlaczego kafeterianki mają objawy ciążowe kilka dni po ewentualnym zajściu takie, jakie powinny mieć w drugiej połowie ciąży :D

Gość ciezarowka111111
nastawiam się od paru dni, wcześniej nie brałam pod uwagę, impreza była w lutym, od tamtej pory nie piłam, paliłam też ostatnio w lutym, wtedy zwalałam wszystko na stres, po prostu po ostatniej paczce fajek nie kupiłam następnej, nie miałam na to ochoty, w tamtym tygodniu znalazłam zagubiona fajkę w torebce, zapaliłam, wypaliłam pół i nie dałam rady

Gość cradlee
3 km to ja robie codziennie po kilka razy jak odprowadzam dziecko do przedszkola :) szybko Ci zleci, lepiej zrob test, po co masz zyc w niepewnosci, a tutaj nikt Ci nie powie nic na 100% bo ginekologami nie jestesmy ;) a sama pewnie wiesz, ze objawy ciazy moga byc rozne :) lec po test :D ale jesli wyjdzie negatywnie to tez sie umow do ginekologa na przeglad i opowiedz o swoich objawach ostatnich

Gość ciezarowka111111
jeżeli zaszłam to w styczniu, ale teraz dopiero nad tym się zastanawiam, chyba pójdę po test, bo siedzenie i czekanie nic mi nie da

Gość korneli1988
witam. ja mam dosc dziwna sprawe.. na bobo test płytkowy wyszedł pozytywnie (na kreska w okienku T byla blada ale byla) a pink test negatywny. w poniedzialek ide do lekarza. czy ktoras z was tak miala? mam nadzieje ze to ciaza

Gość aswerq
korneli1988 ile jesteś po terminie okresie? Który to byłby tydzień licząc od ost. okresu?

Gość ciezarowka111111
korneli ja bym zrobiła jeszcze jeden idę do apteki siedzenie nic nie da

Gość korneli1988
no wlasnie.. problem w tym ze dopiero mam dostac.. jestem 6 dni przed okresem. ale piersi mnie bola, mdli mnie.. nie jest to moja pierwsza ciaza ale takie cos pierwszy raz mi sie przytrafilo

Gość aswerq
Lekarz i tak w takiej sytuacji niewiele ci powie skoro jest tak wcześnie. Chyba lepiej byłoby się wstrzymać z wizytą i powtórzyć test za kilka dni albo betę zrobić.

Gość korneli1988
tylko ten bobo robilam zaraz rano.. jak wstalam.. a po poludniu nic.. moze jeszcze za wczas i przez to wychodzi tylko z rana? nie wiem co myslec.. kurcze uciska mnie na dole brzucha.. jakby mi sie non stop siku chcialo.. piersi bola.. kawy nie moge pic bo zaraz mnie mdli

Gość eweliiiiiiiiina
Najlepiej zrób test. Ja mam też dziwne objawy - senność, mdłości, wstręt do wódki, rozdrażnienie i rozregulowanie okresu. Ale w ciąży nie jestem - to chyba przesilenie wiosenne.

Gość korneli1988
a.. i zmierzylam temp w pochwie i mam 37,3 hmm zastanawiające :)

Gość aswerq
ale co ma z tego pomiaru wynikać? Jeśli nie mierzysz codziennie to jednorazowy pomiar nic nie znaczy. A poza tym pomiary się robi zawsze o tej samej porze -przed wstaniem z łóżka, zaraz po przebudzeniu. W ciągu dnia temp. może się podnieść z powodu aktywności fizycznej.

Gość ja bym poszla na policje
ja bym poszla na policje. Jak pies sasiadow albo kot zagubiony mu wejdzie to tez zastrzeli? tez doradzicie zeby zlapal na rosol???? przeciez to jest zwierze i nie wytlumaczy mu sie ze ma tam nie chodzic. a facet niech se ogrodzi jak go stac na dom to na ogrodzenie tez

Gość ja bym poszla na policje
hehehehehe pomyliam tematy :)

Dlaczego masz natychmiast isc po test? Bo jesli wystepuje bol i plamienie, a jestes w ciazy, to zaraz mozesz nie byc. Dopiero bys sobie nie darowala, jakbys stracila ciaze w wyniku zaniedbania, braku opieki lekarskiej i opieszalosci w wykonaniu glupiego testu za 10zl. Takze marsz, juz! Jak wyjdzie pozytywny, to kolejne kroki predziutko do przychodni i robisz test betaHCG - on ostatecznie potwierdza ciaze. Z tym wynikiem do gina.

Gość ciezarowka111111
test kupiony teraz siedze i się gapię na niego, czekam ze zrobieniem

Gość aswerq
Nie czekaj tylko rób!!

Gość tasia216
Jesli wspolzylas w ostatni dzien okresu masz duza szanse na ciaze.Plemniki Y zyja tylko pare godzin ,ale X(dziewczynki) zyja od 5 do 7dni.Wiec zajscie w ciaze mozliwe.Ja z pierwszym dzieckiem zaszlam w ciaze dzien po okresie i mam corke:) .Wiesz co ogladam nie raz ciekawy program 'I didn't know I was pregnant' i powiem ci,ze objawy ktore opisujesz (papierosy,plamienia,sennosc)bardzo podobne do tych co mialy te kobietki.

Gość ciezarowka111111
tasia do tego dochodzi sikanie, a z pęcherzem wszystko ok sikalam juz dzisiaj z 5 razy czekam do 12-tej jakaś taka przełomowa godzina niech bedzie

Gość aswerq
A po co przełomowe godziny? Jeśli dużo sikasz to licz się z tym że gdy ciąza jest wczesna to może nie wyjść wtedy na teście.

Gość ciezarowka111111
zrobiłam. negatywny :(:(

Gość aswerq
powtórz z rana -staraj się nie pić za dużo i nie sikać w nocy. Jeśli to nie ciąża to najpewniej zaburzenia hormonalne.

Gość tasia216
Ja na poczatku ciazy czesto biegalam do lazienki,bo chcialo mi sie siku.Nawet w nocy musialam wstac,bo mnie az pecherz bolal. Naprawde radze Ci test zrobic .

Gość ciezarowka111111
ktos się podszył, nie robiłam jeszcze, kurczę nie myślałam, że będzie tak ciężko się zebrać, o wyniku npoinformuję

Gość pierniczekkkk
i jak ten test??

Gość aswerq
uroki kafe. :)