Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fasolka2013

Słodycze w ciąży

Polecane posty

Hej, Mam pytanie o jedzenie słodyczy w ciąży. Lekarz za każdym razem przy wizycie pyta czy jem słodycze. Raz tylko odpowiedziałam prawdę że tak, ale bardzo mało i rzadko. Nie uważam 3 cukierków w tygodniu za przestępstwo. I dostałam ochrzan... że w ogóle nie można ich jeść, że bardzo szkodzą dla płodu. Czy on aby nie przesadza trochę? Jak myślicie?

Gość si si ni
jak ja słysze te teksty lekarzy i madrych matek "tego nie wolno" to nie dobre" to mnie krew zalewa! Jedz dziewczyno na co masz ochote, oczywiscie w granicach zdrowego rozsadku:) Ja jadłam co chciałam i mam zdrowego roczniaka, który wlasnie smacznie sobie spi:) jak dla mnie to tylko alkohol i paierosy powinny zniknąc całkowicie z "diety" przyszlej mamy:)

Gość cholera jasna no
ja jem jak mam ochote. Wczoraj pizze zjadłam.

Ja ogólnie nie mam apetytu... zawsze lubiłam mięso a teraz mnie mdli na jego widok... Ale czekoladowy cukierek dobry jest chociażby na poprawę humoru :)

Gość Bądź sobą
si si ni zgadzam się z Tobą, ale do tych zakazanych dołączam cole (bo coś czym się przeczyszcza rury raczej nie jest dobre) i narkotyki :)

Gość lojalna jola***
a moze masz nadwage i lekarz sie boi ze bedziesz miala cukrzyce?jezeli nie to dziwne ,bo tez pierwszy raz slysze ze nie mozna słodyczy w ciazy hehe

Gość Bądź sobą
Fasolka a który tydzień? Bo ja do połowy mogłam jeść TYLKO mięso, a potem mi się odwróciło :)

Gość słodycze na pewno można
chyba że ważysz za dużo i lekarz nie chce, żebyś też zbyt dużo przytyła

Gość Bądź sobą
ehhh cukrzyca nie robi się od jedzenia słodyczy... Po prostu jak wystąpi to się je ogranicza dlatego, że cukrzyca to nic innego jak zbyt małe wydzielanie insuliny... I żeby nie podnosić cukru, bo to doprowadzi do zwiększenia dawki insuliny... :/

Gość si si ni
Badz soba---- no oczywiscie ze narkotyki tez:) nawet mi to do glowy nie przyszlo:)

Gość glokimon
no tak ,ale nadwaga robi sie od słodyczy...

Mam 170 cm wzrostu i waże 57 kg. więc nie ma mowy o nadwadze... A jestem w 11 tygodniu ciązy. Mój lekarz to chyba paranoik :)

Gość cholera jasna no
glokimon - nadwaga wcale nie robi sie od słodyczy. Ja przed ciążą codziennie jadłam cos słodkiego a nadwagi nie miałam. Moj tata ma nadwage i to spora a słodyczy nie tyka nawet bo nie lubi. wystarczy, że sie je za duzo, tłusto, smazone itp a nadwaga murowana.