Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmmmmmamaaaaaa

noworodek ciagle placze

Polecane posty

Gość mmmmmmmamaaaaaa

pomocy bo juz padam! Moj synek co chwilke placze, ssie mleko ok 20 minut, powoli,czasem przysypia ale go wybudzam. I potrafi w dzien nie spac 5 godzin, ciagle zlosci sie i poplakuje lub ryczy. Pozniej zasypia na 4 godz. i znowu to samo wieczorem, czyli 5 godz. walki, i zasypia tak, ze na kapiel musze go budzic :( pomocy

Gość cytrynkamalinka
A czy dziecko sie najada? prawidlowo przybiera na wadze? karmisz piersia? jesli tak to pytanie czy przestrzegasz diety? moze dziecko ma kolki???

Gość mmmmmmmamaaaaaa
brzuszek ma miekki, wiec to chyba nie kolka. z reszta puszcza czesto i z latwoscia baki ;) karmie piersia, ale przez kapturek, jednak w kapturku jest mleko. ale malemu sie nie ulewa, ale odbija. czesto po 20min ssania jest zniecierpliwiony.

Gość cytrynkamalinka
ale czy prawidlowo przybiera na wadze? nie jest na pewno glodny? masz duoz pokarmu? Bo to co mi przychodzi do glowy to ze albo ma kolki albo jest glodny???

Gość cytrynkamalinka
jak masz sznase to moze skonsultuj to z jakims lekarzem

Gość mmmmmmmamaaaaaa
dzis go nie warzylam, ale wczoraj w szpitalu stwierdzili ze wszystko ok, schudl z 3900 do 3500 w 3 dobie, dodam, ze karmie go persia dopiero od wczoraj bo nie ialam po masakrycznym porodzie pokarmu, a teraz mam nawal.

Gość kskksjs
Mozliwe ze sie nie najada,moze sprobuj odciagac i zobacz ile tego mleka,i podaj mu butle

Gość onabezogona29
mój miał tak samo. Od urodzenia pierwsze 2 tyg na piersi non stop, potem mleko sztuczne płacz non stop. Dopiero po Nutramigenie było lepiej

Gość a czemu przez kapturek?
może dziecko nie potrafi ssać tego kapturka i zagłodzisz go w końcu. Skoro się niecierpliwi to pewnie nic mu nie leci..

Gość wbij go na pal i podpal
:P

idź do lekarza, poproś o badanie obojczyka. Znam kilka przypadków złamania obojczyka przy porodzie, oczywiście lekarze nic matce nie powiedzieli, a dziecko w domu ciągle płakało.

Gość a czemu przez kapturek?
Najlepiej kup śliski kocyk. Teraz w tesco jest promocja :)

Gość kjhgoikuyhg
zrob eksperyment.podaj swoje mleko z butli lub modyfikowane.jak maluch bedzie spokojnieszy to znaczy ,ze teraz jest glodny.......

Gość mmmmmmmamaaaaaa
kapturk, bo mam poranione brodawki, bo ssal z piersi a nic nie lecialo, i tak mi maluszek poranil cale sutki

Gość mama 4,5 miesiecznego synka
Ja miałam tak samo. W 3 dniu po porodzie miałam nawał w piersiach. Położna kazała ściągać jak najwięcej aby pobudzić laktację, bo syn urodził się z wagą 4900g i mówiła że 30ml się nie naje. ściągałam i wielkie G miałam w piersiach. Po kilku dniach ściągania co 2-3 godziny gdzie widziałam że jest tego więcej, ostawiłam mleko modyf i był 2 doby na samej piersi. Jeden wielki płacz a ja całe doby z piersiami wywalonymi. Dałam mu mleko modyfikowane po karmieniu piersią - jak ręką odjął. Ściągalam dalej, ale ta ilość była za mała. Także byłam z nim na mieszanym karmieniu. Może twoje dziecko też się nie dojada

Gość mmmmmmmamaaaaaa
byl spokojny po podaniu 2 butelek mleka sztucznego w szpitalu, bo kazali mi go karmic piersia a nic nie lecialo. po tym byl spokojny i od razu zasypial. Ok dzieki dziewczyny, on sie po prostu nie najada :( no nic potestuje odciagniecie pokarmu i podanie z butli.

Gość Tfhcvjnxd
A dajesz mu smoczek? Jeśli nie,to spróbuj. Moze dziecko ma silny odruch ssania i potrzebuje sobie memlac coś :) u nas tak bylo

Gość mmmmmmmamaaaaaa
daje mu smoka, a on go b. nerwowo ssie, on jest glodny.

Gość mmmmmmmamaaaaaa
Dopiero teraz więcej trysneło, aż musiałam nadstawić miske.