Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Asasyn

Kobiety w leginsach...

Polecane posty

Mieszkam w UK i tu często widuje się kobiety/dziewczyny chodzące w leginsach i nie zasłaniające, swoich tyłków spodenkami, spódniczkami, tunikami itp. Każdy kto był chociaż raz w UK wie że przeciętna waga kobiet na wyspach jest sporo większa niż polek. Dlaczego więc tak mało z Was drogie Panie decyduje się na pokazywanie się w leginsach??

Każdy, kto byl chociaż raz w Afryce wie, że Murzyni są najhojniej obdarzona rasą, a mimo to dziesiątki milionów z nich chodzi jedynie w przepasce na bioddrach. Dlaczego więc polscy mężczyźni nie biorą z nich przykładu?

Myślę że lepiej będzie jak ograniczymy się do przykładów z Europy... Polki mają więcej cech wspólnych zarówno na płaszczyźnie kulturowej jak i obyczajowej niż polscy mężczyźni w porównaniu z mieszkańcami Afryki ... ;-)

Gość kto pyta sadzi ze nie zabladzi
Ja wole kobiety w sukienkach, spudniczkach

My uwielbiamy chodzić w leginsach tylko społeczeństwo nam na to nie pozwala... bo to nie wypada itd... czasami też śliczne dziewczynki mają za niską samoocenę pewnie z tego samego powodu - bo takim jesteśmy narodem. Tak więc gratulacje dla wszystkich dziewczyn i kobiet, które mają to gdzieś i nie ulegają presji społeczeństwa :) mam nadzieję, że będzie nas co raz więcej bo leginsy są mega sexy...

a!! zapomniałabym!! ten link jest świetny... muzyka pobudza zmysły... uwielbiam ten teledysk... piosenkę... utwór... cudowna do łóżeczka i nie tylko... :) Asasyn - po prostu to jest super :)

Dobra, autorze. Skoro mieszkasz w UK, to zauwazyles oprócz tego, ze większość z tych kobiet chodzących w legginsach z dupą na wierzchu to sa bezrobotne mamuski żyjące z zasiłków albo dopiero aspirujace do tej roli, pozbawione gustu, tandetnie ubrane - grunt, żeby było obcisłe i miało cekiny :O Jeżeli dla ciebie TO jest wzór do naśladowania, to gratuluję :O

Gość edfcsefcsfsw
bo jednak Polski w przeciwieństwie do mieszkanek UK mają lustra i wiedzą, że jak im rośnie dupa, to lepiej jej nie pokazywać całemu światu

Nie twierdzę, że przykład który przytoczyłaś jest wzorem do naśladowania i proszę nie przypisuj mi takich twierdzeń . Jeśli mam tu wysnuć jakiekolwiek twierdzenie to tylko takie że w Polsce w porównaniu z UK jest sporo więcej kobiet które pokazując się w leginsach nie wywoływały by u nikogo wstrętu a mimo to tego nie robią. Wydaje mi się że jest to spowodowane zaściankową moralnością i co za tym idzie strachem przed oceną społeczeństwa.

Oczywiście, nie sposób się nie zgodzić z tym że w UK poczucie dobrego stylu oraz krytycznego spojrzenia na siebie jest często obce wielu kobietom. Jednak zdarzają się i wyjątki na które miło się patrzy :-)

Chodzenie z tyłkiem na wierzchu jest dla ciebie pozytywnym trendem? Unikanie tego nie jest oznaka zasciankowosci tylko dobrego smaku. Chodzenie w odkrytych legginsach jest jak chodzenie w skarpetach i sandalach. Owszem, ludzie to robią, ale to niejest oznaka "luzu" tylko brakiem dobrego smaku.

Nauczcie się ludzie czytać ze zrozumieniem, przecież tu jest pytanie do zgrabniutkich Polek a nie do dziewczyn, które nie mają lustra w domu albo 100 lat. Żeby chodzić w legginsach trzeba mieć śliczną pupcię i umieć dobrać do nich pozostałą cześć garderoby i można naprawdę wyglądać fajnie i zmysłowo :) Polki właśnie takie są w przeciwieństwie do obywatelek UK. Przecież żadną filozofią jest nałożyć worek na siebie - każdy to potrafi.

" umieć dobrać do nich pozostałą cześć garderoby i można naprawdę wyglądać fajnie i zmysłowo " I I w tym cały problem. Chodzenie w legginsach z odsłonietymi posladkami temu przeczy. W dążeniu do bycia seksi łatwo popaść w przesadę i seksi zamienić na wulgarnosc. To jak z chodzeniem bez stanika. Jeżeli zalozysz bluzkę i rozepniesz jeden guzik będzie ok, będziesz kusiła. Ale jeżeli rozepniesz jeszcze kolejne dwa guziki bedziez już tylko laską z cycami na wierzchu.

Popraw mnie nei_nei jeśli się mylę ale z tego co piszesz mam rozumieć że uważasz noszenie leginsów przez atrakcyjne kobiety i nie przysłanianie przy tym tyłka dodatkowo sukienką, spódniczką itd. uważasz za wulgarne?

Gość dream team 2013
kwestia gustu - jakie to względne nie można dyskredytować stylu ubierania tak hurtem - niezależnie od sytuacji. W wielu sytuacjach taki naturalny wizerunek u zgrabnych dziewczyn jest bardzo ok. Tak samo jak z tym chodzeniem bez stanika - mam wrażenie, że zarzut braku estetyki to wymysł kobiet z dużym biustem które chcą być jedynym ideałem seksowności i nie mogą znieść przewagi w tej dziedzinie kobiet z niewielkimi cyckami. Tymczasem zarówno wesoło i swobodnie kołyszący się biust z zaznaczonymi przez bluzeczkę sutkami jak zgrabna dupcia w leginsach są w większości sytuacji sympatyczne i seksowne. Nawet jak leginsy są tak uszyte, że wcinają się między pośladki. Tylko jak dziewczyna decyduije się na taki odważny seksowny wygląd, to już niedopuszczalne jest założenie pod spód zwykłej bielizny - ostry dysonans. Albo stringi albo wcale.

Gość pewnego raz do nei_nei
"Chodzenie w odkrytych legginsach jest jak chodzenie w skarpetach i sandalach." I A ja myślę, że to krytykowanie ubioru w odkrytych leginsach, jest jak chodzenie w skarpetach i sandałach. Skądinąd nie wiem, z jakiej beczki miałoby to być obrazą, każdy przecież ubiera się jak chce nawet w skarpetki i sandały :D Okryte leginsy w cale nie muszą budzić odrazy i tego typu odczuć. Masz błędne przekonanie o kanonach mody. Wystarczy dobrać kolorystykę, parametry materiału, tak aby wszystko było w granicach rozsądku. Zresztą tu masz przykład: http://ashleysky.tumblr.com/post/38332119125 Jeśli to jest dla Ciebie przykład bezrobotnej mamuśki, czy kobiety, która aspiruje do tej roli, to winszuję światopoglądu :D

Przeca owe legginsy to po prostu kalesony. :P Osobiście za nimi nie przepadam, ale jako szczupła dziewczyna z długimi nogami mogę spokojnie nosić, tak samo rurki, chociaż doprowadzają mnie do kur­wicy. Chciałabym, żeby wróciła moda na moje ukochane dżinsy rozszerzane u dołu, te wydłużające nogi. :( Wracając do tematu: dziewczę w "legginsach" niezakrywająca tyłu wygląda, jakby miała na sobie wyłącznie grube rajstopy. Nawet zgrabna dziewczyna przyprawia mnie o odruch wymiotny w czymś takim. A już zwłaszcza, kiedy między pośladkami "rusza się" taki kawałek materiału. Nie żebym często patrzyła na kobiece tyłki. No, może trochę.

*dziewczę niezakrywające tyłu Nie, serio, to jakieś takie obleśne.

Gość bo w polsce to najlepiej
jakby kobiety w habitach chodziły za krótka sukienka,żle duży dekolt źle,za krótkie spodenki źle trafedia,kobieta na plaży bez stanika źle,w stringach,bardzo źle takim jesteśmy trochę zaściankowym narodem

bo w polsce to najlepiej jakby kobiety w habitach chodziły za krótka sukienka,żle duży dekolt źle,za krótkie spodenki źle trafedia,kobieta na plaży bez stanika źle,w stringach,bardzo źle takim jesteśmy trochę zaściankowym narodem ­ ­ Zastanówmy się po co w ogóle zakładać coś na grzbiet.

Nikt mi nie powie,że w Polsce ludzie szczególnie starszego pokolenia mają inny światopogląd,ale nie tylko starsi,młodzi również wystarczy posłuchać komentarzy jak dziewczyna założy za krótką kiecke,albo karmi piersią dziecko np gdzieś w parku.Tak jak ktoś wyżej napisał wystarczy iśc na plaże i jak kobieta leży bez góry od bikini to już pojawiają się głupie komentarze

Gość Bo nie lubię jak faceci
czesto odrzucający mnie ślinią się na widok mojego krocza i pośladków nie wiem jak zakompleksionym trzeba być by chcieć przyciągać spojrzenia facetów tylko dlatego że się dupę pokazało (bo teraz legginsy często bardziej rajstopy przypominają). ja lubię bawełniane legginsy do prac w ogrodzie, uprawiania sportów. do spódnic i sukienek wybieram rajstopy bądź pończochy, a legginsy dla mnie z elegancją nie mają nic wspólnego xxx no ale o gustach się niby nie dyskutuje:P

ale naprawdę, nie wiem czemu uważacie że to opinia publiczna powoduje że kobiety ubierają się tak a nie inaczej? ja jako kobieta wcale nie czuję się fajnie jak wszystko mam na widoku i nie chodzi o to, że zaraz jakaś babcia mnie pogoni ( i tak mnie gonią za tatuaż:P), wiem jakie mam mocne i słabe strony, wiem, że mam atrakcyjne ciało jednak nie potrzebuję by wszyscy wokół to widzieli. i tak już dostatecznie często jestem postrzegana jako obiekt seksualny

A może znajdzie się ktoś tutaj, kto mógłby mnie wyruchać :) ?

Ale najgłupszą chyba rzeczą jest zachowanie facetów,którzy zabraniają swoim żoną,kobietą,partnerką zakładać krótkich spodenek,spódniczek,leginsów pomimo ich atrakcyjności

podszyw, dzięki że dbasz o moje potrzeby, ale obejdzie się ;)

Gość delirium pospolite
eee ja lubie jak moja kusi

Gość abradabra
leginsy sa bardzo malo estetyczne ogolnie i w wiekszosci przypadkow to nawet szczegolnie ;-)

Gość leginsy działają na
wyobrażnie mrrrrrrrrrrrr