Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RychuRyśka

Farbowanie włosów. POMOCY!!!

Polecane posty

Gość RychuRyśka

Siemanko wszystkim ;] mam pytanie, ponieważ chcę pofarbować włosy ja jasny kolor a dokładnie taki: http://i2.pinger.pl/pgr387/5d831f940006c8524f34016f Niestety problem polega na tym że mam dość ciemne włosy (farbowane wcześniej na mahoniowy brąz) Jak dojść do takiego koloru? I jakie konkretnie farby/rozjaśniacze stosować? Proszę o pomoc, ponieważ nie chcę eksperymentować za bardzo. I kolejne pytanie ;D Do jakich osób, według was, pasują takie włosy? Jasna karnacja, czy może ciemna? Niebieskie czy brązowe oczy? Delikatna czy bardziej przy sobie?

Gość alexx17
Wiesz, polecam Ci Joannę (utleniacz + rozjaśniacz, ciemnoczerwone opakowania). Jednak nie rozjaśniaj szybko (tzn jeden dzień jeden raz, następny dzień znowu) tylko ok. tygodnia na jedno rozjaśnianie, bo Ci się włosy popalą. :) i nie rób tego sama, bo możesz przeoczyć jakieś części i będzie kicha. Ewentualnie do fryzjera, ale dużo cięższe koszty (sama miałam z czarnego rozjaśnione mocno, żeby położyć niebieski ;)). Sądzę,że do jasnej karnacji. A kolor oczu i obwód bioder nic nie zmienia, jeśli się w tym kolorze dobrze czujesz. Jak się dobrze czujesz, to dobrze wyglądasz.xx

Gość Marta,23
hej ten kolor jest paskudny...ruda marchewa???nienaturlny,krzykliwy i emo....troche jak wiedzma....ile masz lat???????????? jelsi masz wredna gembe,ostre rysy,pryszcze i krzywy nos itp...to plus te wlosy to bedzie staasznie maszkara :( zalezy jeszcze jaką masz dlusocc i ciecie??? czy to sa wlosy dlugie,Klrecone czy krociutkie??????? NIE WIEM CZY MASZ JAKIEKOLWIEK POJECIE O MODZIE I WIZIAZU,ALE TO NEI JEST TAK ZE ROBIMY SOBIE KOLOR KTORY NAM SIE PODOBA,ALE TAKI KTTRY PASUJE NAM DO CHARKTERU,OSOBOWOSCI,KOLOR OCZU,CERY,RYSOW TWARZY CZY GRUBOSCI WLOSA.I TEZ TAKI KTORY JEST MODNY. MODNE SA NATURLANE ODCIENIE KOTRE NEI WYGLADAJĄ JAK UFARBOWANY CHEŁM rudosci bardzo łądnie pasują do jasnej cery,delikatnych rysow...drobnej twarzy....ZIELONYCH OCZOW.lub jasnoniebieskich

Gość alexx17
Mi się kolor podoba i jeśli dziewczyna chce, to niech robi. Ja popieram. ;)

Gość steviee wonder
śliczny kolor, marchewkowy :) Ale nie polecam samej się w to bawić, najlepiej do fryzjera :)

Gość RychuRyśka
co do ostatniej wypowiedzi. Wybacz, ale nigdy modą się nie przejmowałam i nie zamierzam. Ile mam lat? 18 i cholernie lubię się wyróżniać. Naturalne są fajne, ale właśnie w tym problem że są zwykłe. Nie powiedziałabym że kolor ten jest emo, bo co pomarańczowy ma do "bycia emo"? Gdybym wyglądała na wredną sukę to nie chciałabym wyróżniać się z tłumu, tak? Wydaje mi się to dość oczywiste, ponieważ ludzie z "wredną gębą, ostrymi rysami, pryszczami i krzywym nosem" raczej nie lubią być obserwowani. Nie zrozum mnie źle, nie chcę być w centrum wszystkiego, nie uważam się za nie wiadomo kogo, ale lubię być oryginalna. I wybacz, ale muszę Cię poprawić bo "chełm" pisze się przez samo "h" -.- Wracając do tematu włosów, ile razy będę musiała rozjaśniać? poprzedni kolor już mi w większej części zszedł i farbowałam później włosy ale dało mi to jedynie rudy pobłysk. Obecnie nie są strasznie ciemne, ale jasne też niestety nie są. Ciągle waham się nad tym kolorem, ale wolę wiedzieć niż w ostatniej chwili szukać pomocy :)

Gość alexx17
Wiesz, ja z czarnego rozjaśniałam bodajże 3razy. (: Tobie więc polecam dwa, skoro tylko pobłysk był. Aha! Ja mam utleniacz w kremie 9% ( http://m.allegro.pl/przedmiot,2za2-joanna-utleniacz-w-kremie-9-profes-1000g,3058370990.html taki, o) i rozjaśniacz ( http://m.allegro.pl/przedmiot,joanna-rozjasniacz-platinum-z-prot-i-rumian500g,3049140058.html taki). Ceny są różne, więc sobie popatrz. :)