Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Syllviie

Ciaza pozamaciczna ?

Polecane posty

Cześć wszystkim ... Proszę was o pomoc ...po siedmiu latach mniejszego lub większego starania sie o dzidzie w końcu na teście ciazowym zobaczyłam to na co czekałam ...mimo ogromnej radości postanowiłam powtórzyć test i znow to samo dla jeszcze większej pewności kupiłam trzeci tym razem zaszalalam i nabylam test cyfrowy wskazujący tydzień ciąży i znow pozytywnie ...wynika z niego ze jestem 4-5 tygodniu ciąży ...i ok radość wielka ...aż tu nagle dziś rano zaczęłam krwawic ...wizytę u ginekologa na potwierdzenie przez niego ciąży miałam mieć w przyszłym tygodniu ...ale postanowiłam pojechać do szpitala ...tam znow zrobili mi test ktory tez byl pozytywny i wzięli na usg dopochwowe ...ale p.doc. nic nie zauważył ...pobrali mi krew i wysłali do domu mówiąc ze albo jest za wcześnie żeby zobaczyć cokolwiek albo ze poronilam a poziom hormonów jest wciąż wysoki ( jakieś dwa tygodnie temu miałam tygodniowe obfite krwawienie ale bez większych jak w moim przypadku bólów ) zreszta ja nigdy nie miałam regularnych cykli i szczerze powiedziwaszy teraz to nawet nie pamietam kiedy miałam dokladnie miesiaczke nieliczac tego tygodniowego krwawienie to chyba ostatnia była gdzieś w lutym tak w połowie :/ nie wiem jestem trochę zakrecona w tym wszystkim .ale wracając do tematu ....wysłali do domu i kazali poczekać około dwóch tygodni ...i jesli bedzie spokojnie to wtedy iść do swojego lekarza i sprawdzić jeszcze. raz .z nakazem ze gdyby jednak coś sie działo mam przyjechać do szpitala .pdziekowalam i pełna nadzieji pojechałam do domu i trzy może cztery godzinki pózniej tel. Ze mam przyjechać jutro z samego rano na 9 bo chcą powtórzyć badanie usg bo jednak jestem w ciąży potwierdziły to badania krwi ale oni maja podejrzenie ze jest to ciaza pozamaciczna ! Zaraz chyba oszaleje ze stresu ....gdzies wyczytałam ze przy tyłozgięcie szyjki macicy ( ja to coś mam ) we wczesnych tygodniach ciąży nie mozna zobaczyć ciąży przez usg dopochwowe ....jestem kompletnie zielona w tych tematach i strasznie sie boje co to jutro bedzie ...mila Pani ktora do mnie dzwonila powiedzial oczywiscie ze gdyby w nocy bolal mnie brzuch to mam natychmiast przyjechac i nie czekac do rana ....przez cały dzien nie mialam zadnych dolegliwosci oprocz tych lekkich krwawien ...teraz po tym tel .brzuch mnie rozbolal nie jest to taki bol jak przy miesiaczkach jest nieco slabszy ale ja juz sie nakrecam ze cos jest nie tak ...wiec pewnie bede miala te nocke z glowy :/ moja sytuacje komplikuje fakt ze nie mam zaufania do lekarzy bo przeszłam przez takiego jednego delikwenta istne piekło i straciłam wiarę w lekarzy innej specjalizacji niz ginekolog ale to odbilo sie na moim podejsciu do wszystkich gosci noszacych biale kitle choc w gruncie rzeczy wiem ze nie należy mierzyć wszyskich jedna miara ,nie mniej jednak jakoś im nie ufam ...dziewczyny błagam napiszcie czy mam faktycznie sie czego bać ? Czy ta ciaza moze byc pozamaciczna ?

A ktory to mniej wiecej tydzien ciazy by byl ? Czasem jest tak,ze jak ciaza wczesna,to na usg nie widac nic. Pewnie w szpitalu powtorza tez bete,zeby sprawdzic jaki jest przyrost. Jezeli jest prawidlowy,to mozesz byc spokojna. Trzymam kciuki,zeby bylo dobrze :)