Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczona pani klara

skutki laserow a ciaza

Polecane posty

Dziewczyny jestem zrozpaczona. miesiąc temu robiłam zabieg kosmetyczny laserowe usuwanie pajaczkow z nog i okolic policzków.Dokladnie pamiętam,przed zabiegiem podpisywałam zgode na wykonanie zabiegu w której m.in wykluczałam ciaze i karmienie piersią.Wczoraj zrobiłam test okazało się ze wyszedł pozytywny.Kuracji laserem odbyłam 2 w ostępach 2 tygodni.Ostatnia była ponad tydzień temu.W każdym bądź razie w czasie wykonywania zabiegow ciaza już była o której nie bylam swiadoma.Testy wykrywają najwcześniej ciaze w 5 tygodniu.Wiec stało się.Nie wiem jak doszło do zapłodnienia,nie planowaliśmy z mezem dziecka na chwile obecna.Od zawsze stosujemy naturalna antykoncepcje,badam swoje ciało.Cykle mam regularne.Corke zaplanowaliśmy i wyszla przy pierwszych staraniach.Corka ma już prawie 5 lat i do tej pory zadnej wpadki nie było.A tu nagle w takim momencie :( Tak się marwtie,wizyte mam dopiero w piątek u ginekologa.Kiedy w którym tygodniu można już wykonać dodatkowe szczegolowe badania?Mam 30 lat.Jestem zrozpaczona,tak się martwię o dzieciatko moje :( Nie wiem jakie mogą być skutki uboczne,moze ktoras cos wie więcej na ten temat.

Wydaje mi się że szkodliwe by to było gdy już jest zarodek. Takie bezpośrednie działanie. a ty miałaś zabieg przed zapłodnieniem. Ale lekarzem nie jestem , z nim pogadaj.

Nie,bylo już zapłodnienie.Test wykrywa najwcześniej 5 tydz ciąży,a może to już być 7.Teraz już sama nie wiem,bo według moich obliczen ciąży nie powinno być.A osttni zabieg miałam dokładnie 9 dni temu.Wiec ciaza już była.Okres powinnam dostać za dwa dni.Moje cykle wynoszą 33 dni.

Organizm zwykle chroni zarodek zanim kobieta dowie się o ciąży. Trzeba liczyć że jest tak i za tym razem. A jak coś złego sie dzieje to zwykle ciąża sama obumrze.

Gość ale mnie poniosło
kochana pani klaro....test wykrywa ciąże o wiele wczesniej niz w 5 tyg. U mnie wykrył w 2 tygodniu. Tydzien później byłam u ginekologa i wg obliczen ODM wyszlo ze to 4 tydzien a wg moich obliczeń było to 3,5 tyg. Nie wiedziałam, że jestem w ciaży i np. byłam na solarium i polało mnie podbrzusze myslałam, że to pęcherz i brałam przez kilka dni urofuraginum. Po prostu nie spodziewałam sie ciąży bo sie zabezpieczalismy. Tez sie denerwowałam ale wsyztsko jest ok. Także nie martw sie na zapas

Gość kupno tak
nie wchodzcie w linki tej kurwy wyzej, to spam i chujowizna

ale mnie poniosło 2 tydzień ciąży to jest okres kiedy dochodzi dopiero do owulacji - czyli ciąży jeszcze de facto nie ma. Może wykryć rzeczywiście ciążę tydzień po zapłodnieniu ale to jest już ok 3 tyg ciąży.

Droga autorko Jakim laserem miałas wykonywany zabieg? W sumie, niezależnie od sprzętu, nie powinno się stać nic złego. Największe obawy mogłyby być w przypadku zabiegów w okolicach brzucha czy bikini, chociaz tez nie do końca. Promieniowanie laserów do tego typu zabiegów siega granicy kilku milimetrów, zarodek jest doskonale chroniony od większości tego typu czynników. Największe znaczenie ma tutaj obecnośc hormonów ciązowych, które uwrazliwiaja skórę na promieniowanie, zwiększając znacznie ryzyko poparzenia - stąd to jedno z najwazniejszych pytań w wywiadzie - no i standardowo, w ciązy nie wykonuje się większości zabiegów z prostej przyczyny. Nikt nie badał do końca wpływu takich czynników na rozwój płodu więc po prostu najbezpieczniej jest ich nie robic:) Nic się nie stresuj, będzie wszystko ok:)

Gość gość
dziękuję za tą odpowiedź, też jestem w podobnej sytuacji, byłam na zamykaniu naczynka, nie wiedząc, że kilka dni wcześniej zaszłam w ciążę, ale to co przeczytałam teraz mnie uspokoiło.

Gość gość
no ale co cie uspokoiło? ze ktoś napisał iz nie robili na ten temat badań i lepiej nie robić takich zabiegów ? że RACZEJ nic nie powinno się stać? mnie to nie uspokaja jakoś !