Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość depress_emi

jak dlugo planujecie pobyt na emigracji i co potem?

Polecane posty

Gość gość
6 godzin temu, Gość gosc napisał:

Mniej więcej tak to wygląda, nie da się ukryć, że różnice się zmiejszają bo lata temy za granicą zarabiało się kilka razy więcej. Nie same zarobki ale również indywidualna sytuacja każdej z osób ma znaczenie-mam na myśli głownie dom/mieszkanie. W PL jednak przywiązanie do własnośc jest spore, ludzie dziedziczą, rodzice czasami zapewniają w tej kwesti byt, istenija domy wielopokoleniowe. Za granicą jednak kazdy myśli o sobie-dzieci szybko zarabiaja na siebie, a rodzice na emeryture nie myślą już o dzieciach tylko o swoim odpoczynku i wygodzie.

I prawidłowo, tak powinno być.

Gość Marek
4 godziny temu, Gość Kitek napisał:

Różnice w cenach są istotne. Pl to dalej jeden z najtańszych krajów UE. Ale jak będziemy więcej zarabiać to wszystko będzie o wiele droższe. 

To fakt, że tak tanio jak jest w PL to nie ma nigdzie. U nas wszystko kupisz za pół ceny albo i jeszcze taniej. Na zachodzie opłaca się pracować, ale pieniądze lepiej wydawać w PL. Miliony turystów dobrze o tym wiedzą i dlatego tak chętnie przyjeżdżają do nas. PL ma bardzo atrakcyjne ceny!

Gość gość
2 godziny temu, Gość Marek napisał:

To fakt, że tak tanio jak jest w PL to nie ma nigdzie. U nas wszystko kupisz za pół ceny albo i jeszcze taniej. Na zachodzie opłaca się pracować, ale pieniądze lepiej wydawać w PL. Miliony turystów dobrze o tym wiedzą i dlatego tak chętnie przyjeżdżają do nas. PL ma bardzo atrakcyjne ceny!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

WYPAD TROLU!

Gość gość
2 godziny temu, Gość gość napisał:

Ty poza swój Pacanów nosa nie wystawiłeś, prawda? Ceny w Polsce są TAKIE SAME jak na Zachodzie, tylko PENSJE WIELOKROTNIE NIŻSZE. Siła nabywcza Polaka to może 1/5 siły nabywczej NIemca. To, co Niemiec może kupić z jednej pensji i jeszcze mu zostanie, Polak kupi po  roku oszczędzania na wszystkim!

No właśnie!

Gość Kitek

Jak chcecie lepiej zarabiać to weźcie się solidnie do roboty. A wy nic tylko jęczycie, że drogo wam i drogo. A przecież nikt wam nie broni zarabiać kasę i wtedy będzie dla was tanio - tak jak dla mnie. Ja tam na nic nie narzekam, dobrze zarabiam i dla mnie PL to taniutki kraj. 

Gość gość
43 minuty temu, Gość Kitek napisał:

Jak chcecie lepiej zarabiać to weźcie się solidnie do roboty. A wy nic tylko jęczycie, że drogo wam i drogo. A przecież nikt wam nie broni zarabiać kasę i wtedy będzie dla was tanio - tak jak dla mnie. Ja tam na nic nie narzekam, dobrze zarabiam i dla mnie PL to taniutki kraj. 

To jeszcze w tanim kraju nie byłeś.