Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martwię_się

proszę, wejdźcie! martwię się o moje dziecko

Polecane posty

Gość Martwię_się

witajcie. Martwię sie o moją 7-miesieczną córkę. W poniedziałek pójdę do lekarza ale może Wy mi cos podpowiecie Objawy: córka bardzo mało je, na pewno nic ją nie boli, nie placze, po prostu nie ma apetytu. Np. po czterech godzinach od ostatniego posiłku zje tyllko 60 gr obiadku lub 0kolo 60ml mleka. Po trzech godzinach nie ruszy nic. Bardzo dużo za to pije wody, to mnie najbardziej martwi, około 800ml wody dziennie. W nocy się kilka razy budzi i zasnie dopiero jak dostanie wodę. Ma problemy ze snem, jest nadpobudliwa. Nie wymiotuje, kupki robi normalne, nie ma wysypki. Jest pogodna, wesoła.

Gość podróżować i wyszaleć się
może to ząbki?

Gość Martwię_się
hmmm raczej nie ząbki. Ma juz dwa dolne. Jak jej wychodziły to po miała podwyższona temperaturę i była marudna 3-4 dni. A ten stan jest od jakiegos czasu. naprawde sie martwię. Ona jest strasznie nadpobudliwa, nerwowa, i to pragnienie... Kurczę, nie wiem, pasozyty czy co?

Gość cybermamka
moze podwyzszony cukier?

Gość Martwię_się
prosze niech sie jeszcze ktoś wypowie. Dodam jeszcze, że te 800 ml wody to jest tylko dltego, że staram sie ograniczac, bo piłaby non stop

zrób jej mocz ogólny morfologię z rozmazem ob wtedy coś wiadomo będzie

Gość mnbvcxzsdfghjmk,
nie kazdy zab wychodzi tak samo a objawy moga sie diametralnie roznic, widzisz twoja pije duzo a moi wcale nie pija jak uda mi sie w nich wcisnac 100 ml czegokolwiek(woda soki herbata..)to sukces tyle ze pija mleko a pediatra mowi ze jak nie chca to na sile ich nie napoje ,najwyrazniej woda zawarta w mleku pozywieniu zupach itd im wystarcza zreszta ja sama tez nie pije zbyt wiele wiec moze to dziedziczne.

Gość Martwię_się
afty raczej tez nie, podniebienie i język wyglądaja normalnie. Może faktycznie cukier :(

Gość Martwię_się
afty raczej tez nie, podniebienie i język wyglądaja normalnie. Może faktycznie cukier :(

Gość mnbvcxzsdfghjmk,
posiew z kału i obowiazkowo crp.

Gość mnbvcxzsdfghjmk,
obstawiam jednak zęby ,naprawde kazdy potrafi inaczej dawac objawy ,mam blizniaki kazdy ząb to osobna historia i u jednego i u drugiego.

Gość Martwię_się
modlę się by chodzilo tylko o zęby. Zrobie jej te wszystkie badania w poniedziałek. Tylko czy tak dlugo by trwały te objawy przy ząbkach? Ponad 3-4 tygodnie?

Gość cybermamka
A moze refluks? Nie musi wymiotowac przy refluksie. Moze jej tylko do przelyku sie cofac i wtedy nic nie zauwazysz.

Gość przed moją wielką wojną
Moja przy zębach pije non-stop, gdybym jej nie ograniczała, to chyba by pękła:D Ma już 8 ząbków, i za każdym razem pije jak smok, a gorączki nie miała ani razu. Dla pewności zrób badania, niech pediatra obejrzy dziecko, ale nie martw się na zapas :)

oczywiście oprócz badań wizyta u pediatry ale najpierw badania te co ci napisąłam dadzą cały obraz

Gość Martwię_się
refluks? Ale nie wymiotuje to jak to wygląda przy braku wymiotów? czasem po jedzeniu troszke uleje, ale to normalne raczej.

Gość cybermamka
A nie odbija jej sie tak na mokro? Moja tez nie wymiotuje, a ma refluks. I tez ma 7 miesiecy. I nie ulewa. Po prostu jedzenie cofa jej sie tylko do przelyku i wraca do zoladka.

Gość Martwię_się
nie obija jej sie na mokro. czasem troszkę zwymiotuje ale to tylko dlatego że wpakowuje sobie raczki do buzi prawie do gardełka. Brzuszek ma miekki, nie pręży się, na pewno nic ja nie boli Trochę mnie uspokoiłyscie :) porobie badania, ale może faktycznie to nic groźnego :)

Gość prawie lekarz
Spokojnie, jak na moje trochę medyczne oko, dziecko ma po prostu lamblie. Objawy sie zgadzają. Zrób badanie kału ale systematyczne bo lamblie cężko wykryć. Odpowiednie leczenie pomoże.

Gość maaaagda
Sądzę że to może być podwyższony cukier? Koniecznie napisz co to było po wizycie u lekarza. Powodzenia

Gość maaaagda
Sądzę że to może być podwyższony cukier? Koniecznie napisz co to było po wizycie u lekarza. Powodzenia