Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Koralikowa

co robicie na święta do jedzenia?

Polecane posty

Gość only you A.
Sałatkę jarzynową, jajka faszerowane, galaretkę wytrawną, kaczkę z jabłkami, żurek z kiełbasą, babkę kajmakową.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ceccilia
Pieczoną jagnięcinę (to w 1 dzień świąt na obiad), jajka faszerowane na parę sposobów (z pieczarkami, z łososiem, z awokado, może jeszcze ze szczypiorkiem i papryką), żurek, sernik, pasztet z kaczki, może jeszcze sałatkę z ciecierzycy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość only you A.
Jeszcze nie wiem, ale chyba pieczarkami. Już mi się znudziły zwykłe z majonezem. Tradycyjnie posypię szczypiorkiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ceccilia, bardzo że tak powiem oryginalne co niektóre potrawy, ale nie dla mnie. może skorzystam jedynie z faszerowanych jajek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ceccilia
Oryginalne? Co jest oryginalnego w pieczonym mięsie, serniku czy pasztecie? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ceccilia
Jagnięcina to tradycja mojego domu rodzinnego, dziadek hodował owce i prawie zawsze na Wielkanoc było coś właśnie z jagnięciny, od kiedy mogę kupić udziec czy łopatkę to staram się to kontynuować, taki sentyment z dzieciństwa (no, smak też się liczy, bardzo lubimy to mięso). A "kaczyna" ostatnio jest łatwo dostępna (nawet w dyskontach bywa), pasztet z niej jest pyszny, to czemu nie korzystać? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość co dodajesz
jeszcze oprócz kaczki do pasztetu? jekie mięso?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×