Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zła kucharka :) Pomóżcie!!!

Golabki bez zawijania

Polecane posty

Gość Zła kucharka :) Pomóżcie!!!

Postanowiłam pójść na łatwiznę i zamiast zwykłej poszatkowanej kapusty dałam włoska która wcześniej ugotowalam. No i niestety farsz zrobił sie wodnisty i za nic nie mogę uformowac kulek. Ma ktoś pomysł jak to naprawić???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Zła kucharka :) Pomóżcie!!!
Dawajcie jakieś rady pliss bo farsz stygnie lol

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość only you A.
Po co dawałaś kapustę do farszu? Bez zawijania to samo mięso plus ryż lub kasza.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pfff sprzątaczka
No to mnie pocieszyliscie:( brak kaszy manny niestety a u nas na wsi głucho wszędzie:( jakieś inne propozycje?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość only you A.
Nie wiem, wole tradycyjne, zawijane. Może dodaj bułki albo tartej albo czerstwej wcześniej namoczonej w wodzie kajzerki (lub innej bułeczki) Nie wiem jak to będzie smakowało.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pupciaaaaaaaa
przepis na dobre i niezawodne 'jeżyki' mięso mielone, marchewki dwie starte na grubej tarce, ryż ugotowany, sól, pieprz, majeranek , ser żółty -jak ktoś lubi, bułka tarta, jajko Wszystko razem łączymy w misce, mieszamy rękami (bułki tartej ok 1/3 szklanki) smażymy z obu stron z 10 min, na średnim ogniu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość roladinia
bułki tartej dodaj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Bo jej pewnie nie odcisłaś i dlatego, może więcej bułki tartej i będzie ok.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czfsdgh
only you A. - nieprawda kapuste też sie dodaje poszatkowaną.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja........
Wlasnie,ze do siekanych gołąbków dodaje sie kapustę posiekana ale surowa. Ja dodaje ja do surowego farszu, wraz z kasza manna a następnie po uformowaniu kulek (jak mielone) należy to podsmażyć z dwóch stron a pozniej gotować przez ok 1.5h w sosie pomidorowym. Wychodzą pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×