Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Klocia

jak samodzielne sa Wasze 3 latki

Polecane posty

Gość mama Klocia

jak w temacie. Co potrafia robic same Wasze 3 letnie dzieci - tylko bez zmyslania :) moja ma 3 lata i miesiac i jak rano sie budzi to idzie sobie sama do toalety, potem robi cos do jedzenia (przelewa jogurt do miseczki i wrzuca platki albo robi sobie kanapke, myje jablko albo bierze sobie jakis inny owoc) Wlacza bajeczki albo sobie sama maluje. A ok 9.30 przychodzi mnie obudzic :) Fajnie ze moge sie w koncu wyspac :)

Gość moja corkaaaa
kaze sie karmic a co dopiero zeby sama sobie robila posilki....

Gość maria28
moja córka ma 3 lata i 2 miesiace rano jak wstaje to włączy telewizor i przełączy na bajki , idzie sama do toalety siku zrobi wode spuści . serek sobie otworzy nie zawsze zje do końca bo czasem jej wyleci jak żle trzyma, mandarynke , banana obierze sama , picie sobie umie tez nalać z butelk.obsługiwac komputer umie właczyć gry co grala w poprzedniego dnia. co do ubioru to sama sie ubierze tylko ma problem z zalozeniem bucików bo sa na klamerki. umie liczyc do 12 a po angielsku to do 10.

Gość agaiaga
synek ma 3 lata i miesiąc umie się ubrać - rozebrać, buty włożyć, je sam łyżką i czasem widelcem jak jest coś większego do nabicia, nalajć sok z butelki do szklanki, pomga mi robić kanapki , smaruje masłem różnie mu to wychodzi ale się stara, nakłada wędline ser, bajki na telewizorze umie włączyć, jak mu czytam ksiązke to potem opowiada o czym była, liczyć umie tylko po polsku do 15 , umie się przedstawić poprawinie , powiedzieć gdzie mieszka, opowiedzieć z kim mieszka

moja ma 2 latka dopiero i już i tak dostrzegam jaka jest samodzielna ale to co Wy piszecie to super jak na 3latki :) Aż się nie chce wierzyć, że te dzieciaki tak szybko potrafią "same o siebie zadbać" :)))

Gość miminkakakosajsoddas
mopja ma 4 latka. Sprzata pierze gotuje, spiwewa , tanmczy gra na gitarze. zna tabliczke mozneznia. mowi biegle w 2 jezykach- polski i japonski.

moj ma 2 lata i 6 miesiecy umie liczyc do 20 umie powiedziec jak ma na imie i nazwisko i gdzie mieszka jogurt czy serek wezmie sam sobie z lodowki i zje z ubieraniem gorzej ale proboje ubierac raz mu lepiej wychodzi raz gorzej

Gość wiejaola
jak 3 latka sama jest wstanie usiasc na wysoka toalete

Moja będzie miała 3 lata za miesiąc . Sama idzie do toalety (wysokiej) , robi siusiu , spuszcza wodę i myje ręce . Sama umie włączyć sobie bajkę , umie się najeść widelcem lub łyżką . Sama potrafi się sobą zająć . Nie pozwoliła bym aby otwierała lodówkę , szafkę czy coś takiego . Może wziąć tylko to co jes na wierzchu np. biszkopty .