Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Krista26.5

WYKSZTAŁCENIE WYŻSZE A PRACA W EUROPIE

Polecane posty

Czy ktoś umie mi odpowiedzieć na pytanie czy skończone w Polsce studia i dyplom pomagają w znalezieniu poza polska pracy?

Gość co sie ludzie z wami dzieje
nie, nie rozumiesz, ze oni maja tu swoje szkoly wyzsze, ktore co roku wypuszczaja swoich wlasnych absolwentow, ktorzy sa o wiele bardziej przygotowani do zawodu od strony praktycznej niz nasi absolwencji uczelni "zdaj, zakuj, zapomnij", bez zadnego stazu zawodowego. W tej chwili w kazdym kraju zachodnim jest duze bezrobocie wsrod mlodych ludzi po studiach, wiec maja w d... nasze polskie dyplomy. To tak jakbys ty bral pod uwage dyplom uczelni z Bialorusi...

Krisa a co ukonczylas? Wszystko zależy od tego jaki jest Twój zawód wyuczony, czy masz doświadczenie a a nie np zaraz po studiach. Poza tym dobrze jest trochę poszukać w internecie czy np jest zapotrzebowanie na ten zawód w kraju do którego chcesz jechać. Ja dostałam prace w zawodzie ( nie od razu) dzięki temu ze mam wykształcenie wyższe z polski.

Gość bfgbb
oczywiście że POMAGAJĄ, nie słuchaj tych co tak krzyczą, że nie

Gość edabrowska
Oczywiscie ze tak.

Gość fdfed
mi jedyni pomogły dostać się na studia w innym kraju, więc zaczęłam od nowa w innym kierunku..

Gość ddalfOlla
to zależy, po medycynie nie ma raczej problemu. Moja mama jest stomatologiem i już dostała kilka ofert pracy w Anglii w swoim zawodzie.

Gość oczywiscie ze sie liczy
Tylko jeszcze zalezy co sie skonczylo i czy jest na to zapotrzebowanie. Zalezy tez od branzy, w niektorych doswiadczenie jest wazniejsze niz wyksztalcenie, w innych, bez odpowiedniego wyksztalcenia w danym kierunku sie nie obedzie (np medycyna)