Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ruski szampan

Jak nie odpowiadać na pytania o koszty ślubu i wesela?

Polecane posty

Gość Ruski szampan

Koleżanki wciąż pytają: "A ile wydałaś na suknię?", "A ile taka sala weselna kosztuje?", "Ile wydacie na fotografa"? Nie chcę odpowiadać na te pytania. One są moimi gośćmi. Chciałabym, żeby cała uroczystość i zabawa była trochę owiana tajemnicą. Goście nie muszą wiedzieć ile kosztowało jedzenie, które zjedzą, albo zespół, przy którym będą się bawić. Jak grzecznie nie udzielić odpowiedzi?

Gość dorociczka
odpowiadasz ,,nie wiem ,ja nie płącę tylko moja mama

Gość fajne prowo a jak nie prowo
wścibskie mendy, mow ze o kase i wiek się ludzi nie pyta, ja zawsze tak mowie:P

Gość Nie masz obowiązku
udzielać takich informacji,więc grzecznie powiedz,że nie masz ochoty na ten temat rozmawiać a jak goście ciekawscy to niech polatają po sklepach z sukniami,po salach i sie dowiedzą;) Ja też nie udzielałam takich informacji,mówiłam,że najważniejsze,iż wszystko idzie zgodnie z planem i tyle w temacie:)

Gość ludzie pytają
Goście pytają o to ile osób zapraszamy. Ile kosztuje takie wesele {ile płacimy od osoby, ile zespół bierze, fotograf, kamerzysta i wiele innych pytań} na wszystkie odpowiadamy bo to nie jest tajemnica. Owszem jeśli nikt nie pyta to my również sami nie wyrywamy się i nie informujemy że wesele kosztuje nas tyle bo może to kogoś nie interesować. Ale kiedy ludzie pytają to odpowiadamy zgodnie z prawdą

Gość ludzie pytają
Goście pytają o to ile osób zapraszamy. Ile kosztuje takie wesele (ile płacimy od osoby, ile zespół bierze, fotograf, kamerzysta i wiele innych pytań) na wszystkie odpowiadamy bo to nie jest tajemnica. Owszem jeśli nikt nie pyta to my również sami nie wyrywamy się i nie informujemy że wesele kosztuje nas tyle bo może to kogoś nie interesować. Ale kiedy ludzie pytają to odpowiadamy zgodnie z prawdą. Jeśli nie chcesz z jakiś powodów odpowiadać to powiedz wprost że nie chcesz dyskutować o pieniądzach