Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monia2508

Dieta rozdzielna

Polecane posty

Witam wszystkie dziewczyny! Od dzisiaj rozpoczynam dietę rozdzielną.. na początku napisze może na czym ona polega... W tej diecie nie można łączyć węglowodanów z białkami ,natomiast obie grupy można łączyć z tzw. grupą neutralną. TRZY GRUPY W diecie rozdzielnej wyróżniamy trzy grupy produktów: 1.Grupa białkowa - to białko zwierzęce oraz nabiał czyli: mięso, wędliny, drób, ryby, jaja, mleko, jogurty, sery żółte i białe oraz warzywa strączkowe. mięso gotowane gotowany drób gotowane kiełbasy i wędliny gotowane, nie wędzone ryby gotowane owoce morza wyroby sojowe jajka mleko ser żółty o zawartości tłuszczu do 50% w s.m. gotowane pomidory soki owocowe, wytrawne wina, herbaty owocowe owoce jagodowe (oprócz czarnych jagód) owoce ziarnkowe (oprócz słodkich miękkich jabłek) owoce pestkowe winogrona owoce cytrusowe owoce egzotyczne (oprócz bananów oraz świeżych fig i daktyli) 2. Grupa neutralna - są to warzywa (WYŁĄCZAJĄC ZIEMNIAKI I KUKURYDZĘ), owoce, nasiona (słonecznik, orzechy etc.), oleje, oliwa, masło, miód i słodzik, kawa i herbata, soki warzywne i owocowe, woda. tłuszcze (oprócz utwardzanych, białych tłuszczów) zakwaszane produkty mleczne słodka śmietana i śmietanka do kawy sery o zawartości tłuszczu min. 60% w s.m. białe sery surowe lub wędzone wędliny surowe mięso surowe, marynowane lub wędzone ryby warzywa i sałaty grzyby kiełki i zarodki zioła i przyprawy orzechy (oprócz ziemnych) i nasiona czarne jagody rodzynki oliwki żółtko drożdże bulion warzywny wysokoprocentowe czyste alkohole żelatyna 3. Grupa węglowodanowa - pieczywo, kasze, płatki, muesli, ryż, ziemniaki, makarony, owoce suszone, cukier, kukurydza, ciasta, inne słodycze... zboża pełnoziarniste kasza gryczana produkty pełnoziarniste ziemniaki banany, kruche i słodkie jabłka, świeże figi i daktyle suszone owoce (oprócz rodzynek) fruktoza, miód, syrop klonowy, nektary z gruszek i jabłek mąka ziemniaczana proszek do pieczenia budyń W posiłkach można łączyć dowolnie produkty z grup 1 i 2 oraz 2 i 3 (czyli grupa białkowa z neutralną albo grupa węglowodanowa z neutralną). Wykluczone jest łączenie grupy białkowej z węglowodanową. Nie można więc jeść mleka z płatkami, a jedynie z owocami. Nie można mięsa z ziemniakami ani z ryżem, ale np. ryż z duszonymi na łyżeczce oleju warzywami itd... OWOCE POMAGAJĄCE TRAWIĆ BIAŁKO: jabłka, morele, czarne jagody, grejfruty, kiwi, cytryny, nektarynki, pomarańcze, papaja, brzoskwinie, gruszki, ananas, kwaśne śliwki, jeżyny, truskawki OWOCE POMAGAJĄCE TRAWIĆ SKROBIĘ: banany, daktyle, świeże i suszone figi, słodkie winogrona, mango, papaja, słodkie gruszki, słodkie śliwki, rodzynki Podsumowując, wcale nie trzeba się katować, żeby chudnąć ;D Mam nadzieję, że inne dziewczyny przyłączą się do mnie Pozdrawiam ;)

Gość Alherka
Witaj MONIA! Jestem z Tobą, ja mało co wiem jeszcze o diecie, ale zaczynam od jutra:) Dziękuję, za założenie tematu- mam nadzieje że więcej dziewczyn się do nasz przyłączy! Ja mam 161 wzrostu i ważę 50 kg:) Ale po 2 dzieci został tu i ówdzie niechciany balast- typu boczki, a pomimo ćwiczeń i starań nie da się tego pozbyć :( dlatego mam nadzieję, że ta dieta nie tylko pomoże zrzucić parę kilo, ale nada kilka zdrowych nawyków żywieniowych ! Jeżli ktoś wie coś więcej- mam pytanie- czy można łączyć żurawinę suszoną z mięsem? podczas duszenia dla nadania aromatu??

Hej :) Jestem studentką psychologii. Piszę pracę mgr na temat psychologicznych aspektów odchudzania. Badanie dotyczy kobiet od 20-60 roku życia. Czy ktoś zgodziłby się wziąć udział w badaniu? Jeśli tak, zgłoś swoją chęć udziału wysyłając e-maila na adres: badania.psychologia@wp.pl W tytule wpisz rozdzielna Kafeteria Dzięki :)

Gość ciezarowka31
jest juz takie forum o diecie rozdzielnej moze macie ochote tam sie przykleic?:PPPPP

Gość gość
od jutra wlasnie ta dieta wszystko jemy ale oddzielnie , ktos zacznie?

Gość gość
liczy sie tutaj kalorie? jak tak to ile ma byc?

Gość gość
a mozesz podac namiary na to 2 ?