Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czy taki związek ma sens?

Czy związek bez wielkiej chemii i pożądania ze strony kobiety ma sens?

Polecane posty

Taki, w którym facet nie pociąga aż tak specjalnie kobiety, nie ma wielkiej chemii i pożądania, seks jest bo jest, kobieta jest z tym facetem, bo jest on odpowiedzialny, czuły, zaradny, dobry?

Gość daleki wschód
z czasem owa kobieta zacznie szukac innego faceta

Gość ahaś...
właśnie jestem w takiej sytuacji a właściwie związku, czasami zastanawiam się jak to jest że nie pociąga mnie fizycznie ale jestem z nim, potrafi doprowadzić mnie do orgazmu mój były tego nigdy nie potrafił, jestem po 30 i dopiero teraz poczułam co to jest orgazm...

Tylko co ma zrobić facet, który z wyglądu jest przeciętnym okularnikiem i żadna kobieta nie widzi w nim ciacha?

Gość hi-hey-hello
hmmmm myślę że taki związek prędzej czy później się rozpadnie lub dojdzie do zdrady (ze strony kobiety jeśli będzie chciałam sprawdzić jak to jest z innym lub ze strony mężczyzny jeśli będzie szukał potwierdzenia u innej tego że potrafi być pociągający), czego oczywiście Ci nie życzę. Ciężko zrobić coś w tej sytuacji bo to tak jak z wypaleniem w związku. Bywa że jeśli kogoś przestaniesz kogos to choćby na glowie stawał i starał się nawet za was oboje to dawne uczucia nie odżyją. U mnie jest tak że mam fajnego faceta. Nie pociąga mnie już tak samo jak na początku bo jesteśmy już długo ze sobą i doszła do tego praca i rutyna dnia codziennego, ale jestem z nim bo go kocham i uwielbiam z nim spędzać czas, dzielić się troskami i radościami, wygłupiać i snuć poważne rozważania. Mimo że nie ma szans byśmy szaleli za sobą tak jak na początku, nie wyobrażam sobie życia z kimś innym. Podkreślę jeszcze raz że nadal działa na mnie niesamowicie ale nie tak mocno jak kiedyś, bo wówczas dochodzil element tajemniczości, który doszczętnie znika jak się z kimś mieszka, żyje i jest się długo.

Gość hi-hey-hello
Aaaaaaaaaaaa mój mężczyzna też nosi okulary i pewnie dla innych kobiet nie jest super ciachem ale mi się podoba i chyba właśnie o to chodzi, nie o rzesze kobiet wielbicielek ale o Tą jedną jedyną - to ją masz zachwycić :)

Gość koleś serio przystopuj z
zakładaniem tych tematów. posłuchaj lepiej swojej niszowej muzyki:D mnie tam podnieca jak nikt facet właśnie bardzo przeciętny, i to nie są moje słowa a reakcje mojego organizmu. ale ten facet ma coś do zaoferowanie nie tak jak Ty. z litości nie wkleję Twoich starych tematów

No ale u was etap pożądania już był, a gorzej jak dziewczyna daje facetowi szansę, bo jest dobry i sympatyczny, ale nigdy nie ma etapu gorącej namiętności i ostrego seksu

koleś serio przystopuj z, nie Tobie oceniać, czy mam coś do zaoferowania, zresztą nie trzeba mieć czegoś do zaoferowania, a można podniecać, a można mieć wiele do zaoferowania, a w ogóle nie podniecać. Jestem z wyglądu tylko przeciętnym okularnikiem, siłownia mi nie pomoże

Mi nie chodzi o dziewczynę, która doceni jakieś moje zalety, ale o taką którą będę podniecał fizycznie

I ciekawe co ten facet ma to zaoferowania, pewnie dobrą pracę :D

jesteś gościem co płacze na kafe, że TYYYYYLE osiągnął (czytaj biurowa praca i kolekcja płyt) a dziewczyny nie miał w młodości przez trądzik, mylę się? a kto pisał o siłowni idioto? mój facet podnieca mnie z powodu tego, że zachowuje się jak mężczyzna, a mimo to jest wrażliwy, jest także uczciwym człowiekiem. i tak, to wystarczy by mi ciekło po udach przy nim i podobało mi się jego ciało.

ojejku, nadepnęłam na odcisk? będziesz płakutkał?:P nie moja wina, że do Twojego pustego łba nie dociera, że pociąg fizyczny dlugotrwały u kobiet rodzi się w głowie. i wolisz to zwalać na dobrą pracą czy mięśnie z siłowni ale pewnie skoro mój facet nie posiada czegoś na co wg Ciebie lecą kobiety a) wygląd b) pieniądze to ja muszę być pewne paskudna co żadnej nie chciał?:D

a teraz z dzieckiem mentalnym nie chce mi się rozmawiać jednak, wybacz. jest taka prosta zasada, jak już ZNAJDZIESZ jakąkolwiek zainteresowaną związkiem z Tobą to wtedy myśl jak działać, bo filozofowanie na temat abstrakcyjnych sytuacji szczęścia Ci nie przysporzy

Uczciwym i wrażliwym człowiekiem to i ja jestem, a w życiu realnym się zachowuję jak mężczyzna. Poza tym mi nie chodzi o pożądanie, które się u kobiety rodzi w głowie przez długi czas w stosunku do faceta, który początkowo jej nie pociągał, ale żeby być facetem będącym w stanie budzić pożądanie od "pierwszego wejrzenia" i mieć szansę na czysto niezobowiązujący seks

Chodzi mi tu o dzikie, pierwotne pożądanie, oparte na powierzchowności i fizyczności

Naprawdę mam większe aspiracje niż bycie zwykłym, szarym przeciętniakiem

I nie zależy mi na tym, żeby tylko jednej się spodobać, ale żeby ogolnie uchodzić za kogoś apetycznego

zajrzałam z ciekawości. chcesz być ruchaczem a nie możesz bo za słaby jesteś w bajerze i masz zbyt kiepski wygląd?:D komiczne sam sobie kręcisz sznur, ale nie jest mi Ciebie żal bo facetów chcących zaliczać przygodne panienki uważam za śmieci:D więc miło mi, że chociaż jeden z taką psychiką męczy się miłego wieczoru:D

Nie chcę zaliczać przygodnie. Chcę się czuć atrakcyjny i mieć powodzenie

Starczyłoby mi w życiu parę partnerek, może nawet jedna (ale na poziomie)

Gość tyle ze
jestes szarym przecietniakiem i nim bedziesz

Lepiej być samemu niż być z kobietą będąc szarym przeciętniakiem

Gość takie zwiazki sa martwe i tyle
nie ma co sie w nie bawic

Gość a jjaaaa
To ja Ci odpowiem. Znałam dwóch facetów , jeden dobry, miły , pomocny itd . drugi mnie pociągal fizycznie . Była namiętność , przyciąganie , szał ciał . Po pewnym czasie uświadomiłam sobie , ze na dupie swiat sie nie kończy . Nie miałam z nim wspólnych tematów , nic nas nie łączyło . Drugi facet był przeciwieństwem i to do niego tesknilam , to z nim sie śmiałam. Marzyłam żeby to on mnie całował i trzymał w ramionach. Na samej chemii trwałości związku nie zbudujesz. Dla mnie przyjaźń , zrozumienie jest podstawa, a namiętność wybuchnie sama.

Gość gosc84
a jjaaaa - fajne jest, co piszesz, ale albo tak tylko Ci się wydaje, albo rzeczywiście jesteś jakimś (pozytywnym) wyjątkiem ;) Niestety, ale wg. mnie to działać może mniejwięcej tak: 1) wygląd zewnętrzny - na który składa się wiele czynników. Na część mamy wpływ i może to być np. budowa ciała, czyli kwestia sportu, czy strój / fryzura etc. Na część jednak wpływu nie mamy- rysy twarzy, wzrost, głos, niektóre nieprawidłowości fizjologiczne itp. 2) charakter, czyli zachowanie. Głównie tu chodzi o typ osobowości. Kwestia dominacji i pewnej agresywności, stanowczości. 3) chemia czyli coś z pogranicza biochemii i metafizyki ;) Wg mnie są to trzy podstawowe czynniki. Niestety na większość wpływu nie mamy - jak ktoś jest szkaradny lub nie posiada w sobie tzw ognia, nie odczuwa potrzeby dominacji itp to tutaj nie wiele zadziała. Na koniec muszę stwierdzić, iż bez namiętności i pociągu seksualnego prawdziwego i długotrwałego związku się nie zbuduje. I choć to tylko filar, jeden z kilku, to bez tego filaru wszystko prędzej czy później się zawali. A najprawdopodobniej nigdy nawet nie powstanie.

Gość do a jjaaaa
ale to ten pierwszy cie bardziej podniecal i z pierwszym pewnie poszlas szybciej do lozka

Gość jak facet podnieca to zawsze
wygrywa

Gość nie ma sensu i juz
i juz

Na samej chemii trwałości związku nie zbudujesz. to prawda a co na starosc jak wyobrazaż zycie ani be ani kukuryku