Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agunia1807

Ryzyko ciąży?

Polecane posty

Gość agunia1807

Witam, Jestem tu nowa. Niedawno zdecydowałam się rozpocząć ze swoim chłopakiem współżycie. Doszliśmy do wniosku, że bezpiecznie jak będę stosowała tabletki. Od lekarza dostałam Cerazette. Biorę je regularnie. Z chłopakiem ostatnio chcieliśmy uprawiać petting dotykaliśmy nawzajem swoich narządów płciowych a ja potem chyba niechcący dotykałam tam siebie. Czy istnieje ryzyko ciąży? On nie miał wytrysku tylko prejaukulat.

Gość agunia1807
a jeśli miałby wytrysk? Jestem młoda i niedoświadczona dlatego pytam

Gość agunia1807
ale ja się serio pytam czy jest to w ogóle możliwe?

Gość agunia1807
Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest

Gość roxi.soxi
Jesli bierzesz tabletki, to tylko 1-procentowe szanse ;).

Gość agunia1807
Ale nawet jeśli nie doszło do stosunku to szanse tą 1%? Czyli nawet biorąc tabletki nie można bez ryzyka uprawiać pettingu?

Gość renataginekolog
agusia a powiedz mi ile macie lat, i czy ten post to zarty czy nie? jestem ginekologiem i odpowiem ci na kazde pytanie

Gość Bosze, co za de...
Bosze co za debilizm na tej kafeterii! Tak, musisz dodatkowo zakładać gumkę na kutasa i na język. Bo wiesz... Jak połykasz spermę to też możesz zajść...

Gość agunia1807
Kurcze, mamy po 17 lat, dopiero zaczynamy, stąd moje pyt. Słyszałam kiedyś że jak jest wytrysk i przeniesie się spermę na rekach do pochwy to można zajść w ciąże. Stąd moje pytanie czy jeśli biorę tabletki to też istnieje takie ryzyko?

Gość renataginekolog
pozwol ze mimo tego ze jestem lekarzem ginekologiem to bede do ciebie pisala prosto po polsku ze tak powiem... a wiec odpowiadajac na twoje pytanie czy mimo regularnego brania tabletek jest mozliwosc zajscia w ciaze w taki sposob: jesli uprawialibyscie sex z wytryskiem w srodku to moze jest jakis 0,01 % szasny na ciaze, oczywiscie jesli podczas brania tych tabletek zazywalabys jakies antybiotyki lub wymiotowalabys lub mialabys biegunke co oslabia ochrone antykoncepcyjna... wy nawet nie wspolzyliscie, to tylko petting, nawet jesli przenioslby sperme na palcu to nie zajdziesz w ten sposob w ciaze tym bardziej ze bierzesz tabletki... acha i nie sluchaj co ci chorzy ludzie tutaj ci pisza bo robia to tylko po to zeby cie wystraszyc... i nie wierz nigdy gdy beda pisac w jaki to oni niemozliwy sposob zaszli w ciaze ;) JAK MASZ JESZCZE JAKIES PYTANIA TO DAWAJ,

Gość agunia1807
Ok, czyli szanse na to są równe praktycznie 0? a czy alkohol osłabia działanie tabletek?

Iskierka, chciałem po prostu by autorka tematu się ucieszyła. Wiesz, dzieci to samo szczęście :-)

Gość agunia1807
Eh... ja chce sensownej odpowiedzi a Wy sobie żartujecie...

Gość Dede;
tu nie ma żartów tylko szukaj imienia dla dziecka może ..... propopnuję dla chłopca Leopold a dla dziewczynki Ksantypa , ktoś ma jeszcze jakieś propozycje , ? trzeba doradzić przyszłej mamie

Gość agunia1807
Oczywiście... widzę właśnie

Gość Dede;
zastanawiam się czego was uczą w szkole , o religii pamiętają , ale zeby powiedzeić co to jest antykoncepcja to nie wolno , wiadomo, to zboczenie :o

dla synka, tylko - Serwer :) a tak naprawde i na powaznie... w przyszlosci, najpierw pomysl zanim zrobisz cokolwiek. pierwsza randka, pierwsza wpadka, pierwsze dziecko... i pierwsza skrobanka albo pierwszy porod.... potem pierwsze wkurzenie, ze inne sie bawia a ja siedze w domu i pilnuje wrzeszczuna... potem zalamanie nerwowe... a potem bywa roznie ... malo ciekawie rowniez. takie sa efekty rozpoczynania seksu za wczesnie 🖐️

Gość agunia1807
???

na religii ucza... np: nie cudzoloz - nie wolno sie calowac z chlopakiem/dziewczyna przed slubem .... wiec moze nie wymagajmy zbyt wiele od lekcji religii w szkole :)

Gość agunia1807
O czym Wy wogóle mówicie?

Gość Dede;
i czemu straszysz dziecko ? :) jeśli stosujesz tabletki zgodnie z tym co powiedziła lekarz prawdpopodobieństwo zajścia w ciąże przy wytrysku w ppochwie jest pomijalnie małe , a jeśli nie było wytyku to mniejsze niż zero :p :)

Gość Dede;
cudzołóstwo to spanie w cudzym łóżku , co to ma wspólnego z cąłowaniem ?

agunia 1807 - no to zbierajcie powoli kasę na pampersy i wózek ... Gratuluję :) Napisz nam w maju czy to będzie chłopak , czy dziewczynka :)

Gość agunia1807
Na tym forum ludzie tylko robią sobie jaja...

Gość agunia1807
A alkohol wpływa na działanie tabletek?