Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marek jasda

Bratowa do rozgryzienia :)

Polecane posty

Gość marek jasda

Witam, mam 24 lata, narzeczoną rok młodszą. Opowiem troszkę o moich ''relationship'' z moją bratową. Otóż mój brat na 4 roku studiów wziął ślub, wybrał nie za ładną, nie za mądrą, niezbyt bystrą, ciut leniwą dziewczynę. Za to lubiącą się ostro malować, nadużywa przekleństw, z dziwnym poczuciem humoru, czasami opryskliwą, jednym słowem nietypową, niepasującą wg mnie do brata (on spokojny, cichy, skryty). Ślub wzięli 3 lata temu, mieszkali przez rok u jej rodziców, lecz rok temu moi rodzice kupili im mieszkanie. Że tak powiem ona nic nie wniosła. I tu zaczyna się ciekawa historia o kobiecie, która gdyby nie była moją bratową dawno zebrałaby ode mnie bluzgów.. Skończyli studia, (po których idzie się do Urzędu pracy, studiowali tak razem bez myśli co będą robić gdy skończą. Bratu pomogłem zdać nawet jeden egzamin, dzięki czemu w ogóle dostał dyplom, wyręczali się mną dość często gdy on nie mógł czegoś załatwić. W urzędach podstawiałem się kilka razy jako brat- wiem że łamanie prawa, ale "musiałem". Dostali też samochód po ojcu i gdy wracali do domu czasami to i ja się z nimi zabierałem. Czasami jeździła też moja narzeczona. Gdy brat już wyjeżdżał to narzeczona mieszkała bliżej nich i wsiadała pierwsza, po mnie przyjeżdżali później. I co się okazało, moją narzeczoną traktowali jak powietrze. Zawsze rozmowni wobec innych nagle nie mieli nic do powiedzenia,mimo tego że narzeczona zadawała różne pytania. Oni zbywali ją krótkimi odpowiedziami. Widać był że chca uciąć rozmowę. Gdy ja wsiadałem to już rozmawiali ze mną. To był pierwszy problem. Kolejnym było to, gdy nie udało mi się obronić w czerwcu i broniłem się we wrześniu. Chichotali i podśmiewali się ze mnie, że taki nieporadny i w ogóle- zapominając o zdaniu egzaminu przeze mnie za brata. Powtórzę że gdyby nie ja to by nie miał dyplomu. Nie było opcji bo to egz z języka nowożytnego a on nie zna do tej pory podst. zwrotów. Przy stole w rodzinie, gdy poruszano ten temat, to i oni dodali swoje 5 groszy, nikt nie reagował mimo że wiedzieli rodzice że zdałem za niego. Kolejną rzeczą jest to,że gdy łaskawie przyjedzie do teściów i weźmie się za sprzątanie np. łazienki to przylizie do pokoju gdzie siedzę ja i reszta rodzeństwa i powie, żebym pozbył się szczoteczki swojej bo jest ohydna i ma ponad 3 m-ce. Powiem szczerze że zaprzeczyłem, i powiedziałem że to nie moja. Ale gdy myłem zęby wlazła do łazienki i powiedziała że to jednak moja. Ja spojrzałem na szczoteczkę i powiedziałem że może ma i ponad 3 m-ce ale myję zęby nią tylko gdy jestem na weekendzie w domu i wcale nie jest "rozjechana". Ale zapamięta się to że ja to fleja jestem i jakimś syfem czyszczę zęby. Gdyby jeszcze to mi bezpośrednio powiedziała, a nie przy wszystkich... Inna rzecz, na weselu siedzieliśmy koło siebie (zawsze staram się z dala od nich, ale nie wyszło tym razem). Siedziałem koło niej a ona naśliniła palca i mówi że mam coś na policzku i zaczęła mnie wycierać. Tak się wkur....łem, że odepchnąłem jej łapę i powiedziałem że tak to może ze swoim mężem. Ona dalej, że mam brudny policzek. (Mam trądzik i korektorem lekko niektóre pokryłem, lecz ta małpa się czepiła, mimo że ma więcej pryszczy ode mnie i kupę tapety na twarzy. Taki byłem zły, że siostra później mnie pytała dlaczego taki jestem zły (siedziała na przeciwko). Brat oczywiście nic jej nie powie, żeby zachowywała się jak człowiek... Inny przykład to jak jechałem z nimi samochodem powiedziała, że moja matka-jej teściowa jest cyt. pojebana i że wtrąca się, i w ogóle jaka ona zła. A jak gadają ze sobą to jak stare koleżanki, wszystko sobie mówią, wypytują obie. Taka dwulicowość.. Od skończenia studiów nie podjęła się żadnej pracy, brat pracował fizycznie. Przyjeżdżają nieraz i rodzice ich wesprą finansowo. Ale mi się zapala lampka, po co do cholery brali ślub jak są tacy niezaradni. Dziecka się nie spodziewają, bo jak mówi, oni to lubią podróże i plany by im nie wypaliły. Pobrali się żeby mieszkać ze sobą, bez myśli że trzeba się usamodzielniać?? I kolejna rzecz, kupę kasy wydają na podróże, żadnego remontu w mieszkaniu, nic nie kupią tylko przehulają na wycieczki (często w góry polskie). I nieraz mama mówi, że X. mówiła, że odkurzacz im się psuje.

Gość chce zmienic naziwsko
wypierdalac jebane nieroby

Gość marek jasda
Zmień nazwisko na żydowskie ale bez wulgaryzmów proszę. Za nazwisko Goldberg niegdyś żydzi duuużo płacili.

Gość sra tu aga ta
:-))) nerwosol wciągnij bo bokserki z ciebie zlatują :-) chudyś w uszach zajoonc ...bedziesz następcą Brunnera u WEGANa masz oskara jak nic eheheh

dlaczego? o co chodzi w tym nazwisku, ze duzo placili za nie?

Gość marek jasda
gdzieś czytałem, że gdy żydom nadawali nazwiska to ci bogatsi mogli za dużą opłatą otrzymać nazwisko mające część związaną z jakimś metalem szlachetnym.

Gość marek jasda
Srająca agato do rzeczy. Boś nic na razie nie udowodniła.

Gość ciezko sie to czyta
bo masz kiepska znajomosc polskiej gramatyki i ortografii. Jedyna moja rada to odpoczac jakis czas od rodziny, bo zwyczajnie dzialacie sobie na nerwy i czepiacie o pierdoly.

ale moze te byc np Blumental albo Wizenberg

Gość sra tu aga ta
marek tobie teza myli się ze syntezą tyś nie Chrystus choć przez mądrość cierpisz pewnie ale to minie cie z wiekiem..odrodzisz się potem w formie pieczeni jagnięcej tylko to ciebie bedą robić pamiętaj..nic nie trwa wiecznie ...zajonc.. :-))) zamkniesz oczy i nic boleć cie nie bedzie dobranoc zuczku

Gość marek jasda
No przepraszam, że nie sprawdziłem jak się czyta tekst i czy błędy są. Chodzi o to że widujemy się dość sporadycznie i nikt w życiu nie robił mi takich rzeczy. Wątpię aby zachowywała się tak mimowolnie. Jakieś dziwne zagrywki wyczuwam i nie wiem czy w końcu mam coś jej powiedzieć. Na dodatek dziś wiedząc, że bardzo nie lubię pewnej mojej ksywki tak się do mnie odniosła, przy ok 7 osobach. Aż chciało mi się odpowiedzieć do niej per "poczwarko" "rudzielcu" :)

co powiesz o moim naziwsku!!!!

Gość marek jasda
No agato zaświrowałaś teraz... Dlaczego sądzisz, że mylę tezę z syntezą?

Gość No cze coralik
a tak w czterech zdaniach

Gość marek jasda
Nazwiska jak najbardziej żydowskie:)

Gość marek jasda
ja mam opisać sytuację w 4 zdaniach?

ale mogę miec problemy przez to ze są zydowskie? uwazasz, ze to dziwne ze chce zmienic na takie?

Gość marek jasda
Po prostu poszukuję odpowiedzi, czy dawać się dalej poniżać przez nie wiadomo kogo czy jeśli ona po chamsku do mnie, to ja jej również. Kwestia czy mam się zastanawiać reakcją mojego brata, czy mieć to gdzieś, mając na uwadze, że on nie reaguje gdy ona mi docina?

Gość marek jasda
W Ameryce jakiś typ zmienił nazwisko i imię na "God bless the America". W Polsce raczej żydzi zmieniają nazwiska na polsko brzmiące, aby się "ukryć". Więc dziwne to by trochę było :)

Gość a olej ich oboje
No cóż, niektórzy mają zdolność do wyjątkowej perfidii i dogryzania. Jak oni nie widzą ile mają dzięki Tobie i rodzicom. To wytykaj im to tak samo bezczelnie przy wszystkich. Nie przemilczaj. I na drugi raz zero takiej pomocy jak na egzaminach. Nie bądź głupi. Dostali bardzo dużo i docenić nie potrafią, no przykre to jest, ale tak bywa w rodzinie, że tego co najwięcej pomaga kopie się w 4 litery. Nie pomagaj, odetnij się jak możesz, a i pojeżdżaj przy każdej okazji. Zajmij się sobą, osiągnij coś, a zzielenieją z zawiści. Wiem, że Ci nie o to chodzi, ale oni tak będą rozumować zawsze.

Gość marek jasda
Chyba tak zrobię. Dzięki za odpowiedź