Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanaelwirkaaaa

Czy mogę się zacząć odchudzać w 34 tygodniu ciąży

Polecane posty

Gość zalamanaelwirkaaaa

zaczynałam z waga 75 kg na dzień dzisiejszy ważę 94 kg i nie mogę na siebie patrzeć czy mogę się zacząć odchudzać powiedzmy dieta 1200 kcl

Gość martula2402
oszalałas jedz zdrowo tyje sie to normalne.ja utylam 16 kg i dzis waze tyle co przed ciaza(14 mcy temu)

jedz poprostu pieć małych posiolkow dziennie, dużo warzyw i owoców, zero slodyczy i nie przytyjesz juz ale nie odchudzaj się bo dla Twojego zdrowia to będzie katastrofa, no i dla maluszka tez, jest juz duzy i potrzebuje duzo witamin i mineralow

Gość martula2402
zle powiedzialam 14 misiecy temu rodzilam plus 9 ciaza

Gość Zaczynałaś z nadwagą
i jeszcze tak dużo przytyłaś? Co lekarz na to?

Gość khgfdfghjkj
polecam ci poczytac o diecie cukrzycowej dla kobiet z cukrzyca ciazowa to zdrowa dobrze zbilansowana dieta i na bank nie pozwoli ci przytyc wiecej ja w ciazy blizniaczej przytylam 13 kg diete mialam od 24 tyg ciazy.

Gość Ja dopiero zaczęłam ciaze
ale waga pokazała 69 kg. Koszmar przy moim wzroście, więc postanowiłam zmienić nawyki żywieniowe. Żadnych słodyczy bo do ani mnie ani dziecku do szczęście nie potrzebne. Chleb ciemny, z pełnego ziarna a nie biale bułeczki no i zero objadania się wieczorem przed tv, zadnych chipsów, cocacoli i innych słodzonych napojów. Po 3 dniach zdrowego jedzenia ważę 65 kg i czuje się fajnie. Jem mniej wiecej tak: rano owsianka (błyskawiczna bo nie mam czasu na gotowanie) z owocami i mlekiem II śniadanie bułka pełnoziarnista z wędliną i warzywami i do tego jakiś soczek marchewkowy obiad normlany czyli zupa jarzynowa, najczęściej gotuje różne zupy krem czyli warzywa miksowane, bez śmietany za to z jogurtem, 2 danie np wczoraj jadłam makaron z sosem bazyliowym i kurczakiem. Pycha podwieczorek jabłko i soczek kolacja salątka z pekińskiej, warzyw i wędzonego kurczaka z sosem jogurtowym i herbatka z sokiem malinowym Zobaczymy czy dalej tak dobrze będzie szło. Mam zamiar dołączyć jeszcze ćwiczenia, ale raczej lekkie czyli jazda na rowerze stacjonarnym a jak się zrobi ciepło to spacery. Chciałabym zrzucić jeszcze jakieś 5 kg a w całej ciąży nie przekroczyć 75.

Gość zalamanaelwirkaaaa
moja lekarka nic złego nie mówi wręcz mnie pociesza że miała już grubsze pacjentki ale inna w szpitalu powiedziała że w mojej ciąży jest więcej tłuszczu niż ciąży jestem załamana

Gość martula2402
jedz duzo warzyw i owocó duzo pij a bedzie efekt

odchudzac sie w ciazy - bez ensu, tym bardziej ze jestes na koncwóce, Zmien na razie nawyki zywieniowe, jedz mniej ale czesciej. I przygotuj sobie jakis plan na "po porodzie ", co bedziesz jadla, moze jakas aktywnosc fizyczna, plan ile chcesz schudnac w miesciacu. Teraz juz spokojnie czekaj na maluszka a nie zazdreczaj sie waga. Ona jeszcze wzrosnie do porodu

Gość a ile masz wzrostu
ja cie pociesze że poprzednią ciąże zaczynałam z wagą 93 kg a skończyłam na 107. A na sali lezałam z 3 dziewczynami i jedna taka chudzinka a dwie były grubsze niż ja! Obrzydlistwo. Teraz do tego nie dopuszczę.

Gość Miałam podobnie
Przestałam jeść kolacje i zrezygnowałam ze słodyczy i paluszków. Waga się zatrzymała. Nie schudłam ale i nie przytyłam. Jedz warzywa,owoce,chude mięso, pij mleko i schudniesz a dziecko i tak otrzyma co najwazniejsze

nie. mozesz jednak zmienic nawyki zywieniowe. zaczac jesc zdrowo. na odchudzanie przyjdzie czas po ciąży ;) dla pocieszenia powiem ci, że przytyłam 23 kg a teraz - 2 tygodnie po porodzie już 15 kg mi spadło ;) bez żadnego wysiłku. po prostu lekkie jedzenie (bo karmię piersią) i częste posiłki