Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaZochaZocha

skaz biał

Polecane posty

Gość MamaZochaZocha

Czy przy skazie białkowej pojawiają się szorstkie zmiany na twarzy?

tak, szorstkie albo zaczerwienione mogą tez być na rączkach albo nózkach

tak, szorstkie albo zaczerwienione mogą tez być na rączkach albo nózkach

Gość mama franka)))
Mój Franek przy nietolerancji laktozy miał suchą, szorstka skórę tylko na policzkach i częste biegunki. Jak miał cztery miesiące zmieniliśmy mleko na bebilon pepti i zaczęliśmy podawać mu w nim jedną saszetkę latopicku dziennie doradziła go nam znajoma położna. Synek dobrze się po nim czuł, biegunki przestały mu doskwierać, skóra na buzi zrobiła się gładziutka.

Gość frania)))_)))
Mój Franek przy nietolerancji laktozy miał suchą, szorstka skórę tylko na policzkach i częste biegunki. Jak miał cztery miesiące zmieniliśmy mleko na bebilon pepti i zaczęliśmy podawać mu w nim jedną saszetkę latopicku dziennie doradziła go nam znajoma położna. Synek dobrze się po nim czuł, biegunki przestały mu doskwierać, skóra na buzi zrobiła się gładziutka.

Gość MamaZochaZocha
No ale właśnie moja córka nie ma biegunek, wiec ja już sama nie wiem co to jest!!!!!!!!!

Gość coz
Nie do konca tak jest.. Ja podejrzewalam u synka skaze bialkowa bo mial suche policzki a okazalo sie ze ma uczulenie na jajko ktore ja jadlam - karmiony piersia.

Gość ale masz problem:D
tak, to typowe objawy

u nas też biegunek nie było. Tylko plamy na ciele. Zmiana mleka, odstawienie produktów mlecznych i zniknęło.

Gość frania)))_)))
To wybierz się z córką do alergologa, po wykonaniu testów może się okazać że inny produkt jest alergenem. Probiotyk o którym wyżej pisałam na pewno jej pomoże, jest on zalecany przy różnego rodzaju alergiach pokarmowych, ponieważ przyśpiesza dojrzewanie naturalnej flory w jelitach małego alergika, doczytaj sobie: www.latopic.pl

Gość MamaZochaZocha
No właśnie musze wybrać się do pediatry i dopytać o te testy, o ten probiotyk też dopytam. Ostatnio je dużo czekolady, może to na kakao czytałam że ono też lubi uczulać, no nic musze się wybrać do pediatry jeszcze w tym tygodniu, dzięki!

Gość piotr1978
Probiotyk jest dobrym pomysłem, ale nie całkowitym rozwiązaniem. Testy, alergolog, dobry pediatra, zmiana diety. Temat do załatwienia kompleksowo, tak uważam, co do probiotyku to latopic jest ok.