Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuska-na-medal-

Lady-Comp jako antykoncepcja po porodzie?

Polecane posty

Gość mamuska-na-medal-

Dziewczyny, mam pytanie, czy ktoś was stosował Lady-Comp jako antykoncepcja po porodzie? Pół roku temu urodziłam malucha, chcę jeszcze pokarmić piersią dwa-trzy miesiące, ale karmie już coraz mniej, no i mam dość prezerwatyw.. Za nic nie wrócę do tabletek, to jest koszmar dla organizmu, więc zostaje mi tylko Lady-Comp albo Pearly (jeszcze się nie zdecydowalismy). I pytanie mam do Pań, które używały komputera cyklu po porodzie - jak szybko wróciła wam płodność, czy dużo było tych czerwonych/ pomarańczowych....? Ja nawet nie wiem czy mi cykl już wrócił, kilka razy plamiłam, ale dalekie to było od okresu (chyba)..

Gość znowu zapomnialam loginu
Wiesz co, ja nie stosowałam jeszcze karmiąc piersią, tylko właśnie zaczęłam używać Lady-Comp jakieś 2-3 miesiące po odstawieniu małego od piersi. Mnie się Lady-Comp bardzo dobrze używa, na początku wiadomo, było więcej czerwieni. Na stronie dystrubutora jest wykres pokazujący powrót do płodności po ciąży, widziałaś może? ZObacz sobie koniecznie, fajnie to wygląda :) http://www.ladycomp.pl/Antykoncepcja_po_porodzie__135 Jak zaczniesz używać LC przed miesiączką, to też będziesz widziała tak u siebie. Nie wiem tylko jak jest w takim przypadku ze wprowadzeniem poprzednich miesiączek - czy się wprowadza te sprzed porodu?

Gość alphaville
jestem 4 miesiące po porodzie, okres mi już wrócił, od 2 dni używam Cyclotestu. mam nadzieję ze będę zadowolona i się sprawdzi.

Gość bialamasajka
alphaville, ja go już dosyć długo używam, jak dla mnie jest ok :) W ogóle komputery cyklu to super wynalazek. Można poznać swoje ciało, stosować antykoncepcję naturalną