Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patka90

Psychicznie nie daje rady ;(

Polecane posty

Gość Patka90
Ludzie tu niew chodzi o alkohol... Trzeba być inteligentnym żeby zrozumieć o jaki problem chodzi ale jak się czyta pół na pół to tak jest, nie komentujcie tego w ten sposób bo to jest bezcelowe. Po prostu zejdzcie z tematu.

Gość z doswiadczenia wiem ze
tak jest i musisz sie do tego przyzwyczaic,jestes 10 lat mlodsza,zachlysnelas sie miloscia,on juz to przerobil,wydoroslal.Nie mozna kogos na sile trzymac w domu,nie ograniczaj go i ciesz sie ze gdziekolwiek wychodzi,Ty tez mozesz isc do kolezanek,nie musisz chyba nic pic zeby z kims pogadac?I jak juz mowilam nie staraj sie go zamknac w klatce bo cie kopnie w 4 litery szybciej niz myslisz.

Patka umiemyy czytac i napisalas kilka postow w ktorym masz tylko pretensje o to ze on pije i ma przestac zeby tobie bylo lepiej.Chcesz go sobie ustawic-ok probuj ale zebys sie nie zdziwila,postaras sie troche opanowac,moze jakies relanium na uspokojenie(w ciazy mozna brac) beziesz mniej "depresyjna i spokojna"

Gość EneDueLikeFake
". Trzeba być inteligentnym żeby zrozumieć o jaki problem chodzi" X Ty chyba nie jestes, bo nawet instrukcji obslugi tabsow nie przeczytalas X Zaciazylas to siedz w domu i nie marudz

Gość Patka90
byłam w aptece nie jednej i nie dali mi nic na uspokojenie bo nic nie można tylko melisa herbatka... ale na mnie to nie działa;( postaram sie zmienic... postaram sie by on zauwazyl ze mi zalezy, wiec bede starac sie zacisnac zeby i dac mu troche wolnosci... a teraz nie wiem jak zaczac z nim rozmowe bo wlasnie wrocil...

dziewczyno ale o czym ty znowu chcesz rozmawiac??? przywitaj sie z nim,zapytaj jak minal dzien,mozesz mu jedynie powiedziec ze tesknilas za nim albo ze sie czulas samotna itp i ze sie cieszysz ze jest ;) po co znowu chcesz robic dym,nie musisz go powiadamiac ze sie zmienisz ,tylko rob to powolutku,ale konsekwentnie ;) a relanium moze ci przepisac nawet ginekolog albo Twoj lekarz,to lek na recepte.Z 2 strony do psychologa tez sie przejdz,moze on ci cos dorazi,moze zaczyna sie u ciebie jakas depresja porodowa?lepiej to sprawdz.Powodzenia i mniej dni bez pretensji i dolow!!!

http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4153022 tutaj dziewczyny pisza o relanium,wiadomo nie mozna brac jak cukierki ale co jakis czas w jakims najwiekszym dole,a rozmowa z psychologiem napewno Ci pomoze.

ja tez madra jestem mialo byc depresja ciazowa nie porodowa ;)

Gość Patka90
I tak zrobiłam ... nie porozmawiałam tylko się przywitałam, podałam obiad.. i złozylismy zamówienie w aptece internetowej... Masz racje nie bede już tego roztrząsać, chyba ma dziś kiepski dzień bo coś nie w humorze. Zacisne zeby, przykro mi tylko ze nie pojade w Niedziele do rodziców na swieta bo tutaj zjeżdża się Jego rodzina... ;( dziękuję za wszystko...

Patka,nie martw sie bedzie dobrze,nie bierz wszystkiego tak do siebie,wiem ze hormony szaleja i bedzie trudno ale to przejdzie,zacisnij zeby jak piszesz i nie daj sie dolom !!!! Twoj maz napewno Cie bardzo kocha,ty jestes w takim stanie ze chcialabys miec teraz go 24h ale tak sie nie da...niestety facet tego nie zrozumie i moze byc pozniej gorzej.Powodzenia i jak cos to pisz na topicu jak bedzie Ci zle,napewno ktos odpisze,ja dodam do ulubionych i bede zagladac.Pozatym na kaffe dziewczyny maja jakis tam topik dla ciezarnych,wywalaja swoje zale tam -podobno im pomaga ;) niestety nie pamietam nazwy...

oj szybko się poddałaś! w związku trzeba rozmawiać, słuchać co druga osoba mówi (nie łapać za słówka tylko starać się zrozumieć/poczuć o jakie uczucia chodzi) i ufać sobie! może przed ślubem to jest dobry czas aby zobaczyć jak bardzo potraficie być z sobą szczerzy. Czasem wystarczy zrobić herbatę usiąść obok i powiedzieć, że chce się porozmawiać. Bez krzyków, bez złośliwości, na spokojnie - wasze krzyki później na dziecku też się odbiją, to boli jak rodzice się kłócą. A jeżeli te emocje grają, niech jedno wyjdzie na krótki spacer - macie czas przemyśleć co się stało. Z własnych takich obserwacji często popełnianym błędem w rozmowach jest rzucanie pustych argumentów: "bo ja tak chce i koniec", "bo tak" itd. a nie łatwiej powiedzieć, że chcemy aby tak było bo nam zależy? (jeżeli wykorzystujemy to do manipulacji to z czasem takie argumenty psują relację a nie pomagają) Wracając do świąt - od tego święta są (no chyba, że widujecie się często z Twoimi rodzicami to można sobie odpuścić). Tak nawiasem mówiąc do rodziców swoich mam 2h drogi, do reszty rodziny min.7h. Jeżeli w Twojej sytuacji jest podobnie, że dalsza rodzina przyjeżdża to może faktycznie warto odpuścić tą wizytę u rodziców a zamiast tego zabrać ich w następny ciepły weekend na zakupy dla dziecka czy spacer? Alkohol odpuść mężowi i znajomym. ;) Uwierz, to jest drobiazg. Dla malucha warto. Po urodzeniu mąż będzie miał dość wyrzeczeń - nie przespane noce, siedzenie z Tobą w domu z dzieckiem, przejęcie części obowiązków domowych...

Gość Patka90
Wczoraj zaczeliśmy rozmawiać było fajnie, On porozmawiał z małą często to robi;) później zaś skończyło się na kłótni bo jak on twierdzi że non stop pytam o to samo i jego to wkurza!! bo musi tłumaczyc mi po tysiac razy a juz o tym rozmawialismy... mam taką ochote pojechac do rodzicow i zostac tam na tydzien! a on niech sobie siedzi tutaj ze swoja;(

ja już niestety nie pomogę, napisałam co wiedziałam, cześć mojego sekretu udane związku zdradziłam, mogę się jedynie powtarzać

Gość fanny,
Facet jest w porządku. Nie włóczy sie po knajpach, dwa razy w miesiącu spotyka się z kumplami, biega na siatkówkę, kocha cię. A ty mu najnormalniej w swiecie zazdrościsz. I starasz się zrobic z niego kure domową na swoje podobieństwo. Nie masz żadnych koleżanek żeby się z nimi spotkać? No tak, zapomniałam, ze bez alkoholu sie z ludźmi nie spotykasz.

Gość Patka90
dzięki za ostatnie dwa posty! ;) nie wiem ale to mnie motywuje... macie racje czas sie zabrac za swoj zwiazek! Dzis jak wroci z pracy tu rzuce sie mu na szyje i pwoiem ze jestem szczesliwa! ...

Gość była dziewczyna starszego;;;;
droga Autorko też kiedyś byłam z ponad 10 lat starszym facetem i powiem ci, że taki związek trzeba mocno przemysleć, faceci po 30tce mają z reguły już ukształtowany charakter, mają swoje nawyki i ciężko na nich jest wpłynąć, poza tym dojrzali faceci nie są skłonni do jakichkolwiek zmian w swoim życiu, mam wrażenie, że Twój mąż osiadł na laurach...osiągnął cel i jest z siebie dumny:), on chyba nie traktuje twojej ciąży ani stanu w jakim jesteś poważnie, dla niego nic się nie zmieniło...żyje w świadomości wolnego kawalera, którym był...myślę, że jesli teraz sie nie uklada to nie wiem jak bedzie w przyszlosci...wybór męża zwłaszcza duzo starszego trzeba naprawde bardzo dobrze przemyslec...

Gość była dziewczyna starszego;;;;
ja na Twoim miejscu pojechałabym na święta do rodzicow...dlaczego ty masz byc poszkodowaną???wszystko podporządkowałaś jemu a to błąd...