Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tępień graczyk

Polki wcale nie potrafią się ubrać

Polecane posty

Gość tępień graczyk

Rzadko widac fajnie ubraną dziewczyne. Starsze babki po 50 mają nieraz gust ale malolaty i mlode 20-30? Prawie wszystkie takie same...te same fryzury do łopatek, spodnie ,botki, latem balerinki, jakies tuniki, bluzki, brzydkie poliestrowe kurtki. Styl sieciówkowo-bazarowy. Tak wiem..faceci wygladaja jeszcze gorzej. My Polacy w ogole nie mamy gustu :O Warszawa Krakow to wiocha w porownaniu do Londynu, Nowego Jorku

Gość moim zdaniem..
wiele osób ma to gdzieś, byle co ubrać i tyle, ja tam dbam o to co założę i czasami mąż już mówi ''no chodź, ile jeszcze'' ale dobrze wie, że efekt zawsze jest dobry :) Mąż na szczęście ma również dobry gust, wcale wiele do tego nie trzeba i nie trzeba też być bogaczem żeby do tego efektu dojść

Gość scsac
zgadzam sie...ale to po czesci wina sieciowek. Sa inne ciuchy np w Zarze w bydgposzczy,m inne w warszawei a jeszcze inne w amsterdami-es[rawdzone und potwierdzone (chodzi o ten sam przedzila czasowy). Jeszcze inna sprawa to kasa. bazarowe ciuchy sa latwiej dostepne cenowo niz ciuchy z markowych sklepow. A te z kolei sa takie same wszedzie w kazdym kraju, to sobie pomysl, jak polaka perzy jego zarobkach ma stac na ciuchy z europejskimi cenami

Gość moim zdaniem..
No tak :) Nie zawsze się długo ubieram, dobieranie do siebie ubrań czasami mnie denerwuję, bo to długo trwa, chociaż czasami od razu wiem co z czym i szybko się ubiorę ;)

Liczy się efekt :P Mnie się zdarza długo malować. Z ubraniami raczej szybko, bo noszę proste zestawy i z zasady po sprawdzeniu pogody wiem co na siebie założyć.

Bez przesady z tym Londynem :D W Polsce dziewczyny przynajmniej nie noszą prawdziwych sztućców we włosach a w Londynie niejednokrotnie widziałam panny z widelcami w natapirowanej koafiurze :D Poza tym... W Londynie króluje moda z Primarku a tam... A tam tylko niektóre ciuchy są interesujące.

Primark jest tani, to dlatego (przy czym ja nie widzę w tym nic złego), ale prawdą jest, że Angielki specjalnie się nie ubierają. Leginsy, leginsy, wszystkie na jedno kopyto i te dziwne, wysokie fryzury :D I sztuczne futerka..ja wiem, że modne, ale bez przesady.

Gość natasza z lubelskiego
a mnie wali i to dosłownie czy ktoś uważa czy jestem ubrana modnie czy nie :D a niech mnie porównóją z modelkami z Paryża czy Londynu mieszkam w Polsce i zarabiam w Polsce ubieram się w sieciówkach i ciuchladnach na to mnie stać! ma być barwnie i "po mojemu" a jak się komuś nie podoba, to niech nie patrzy!

Ależ... nie stać Polek na sukienkę od bohoboco od Violi Śpiecowicz czy Teresy Rosati, chociaż są bardzo stylowe i sama takie bym chciałą mieć w szafie. Pomimo niezłych zarobków mogę sobie pozwolić tylko na sieciówki, wybieram h&m, reserved i w sumie tyle, całą garderobę mam w tych markach, jest elegancko i mogę coś wybrać od stóp do głów. Szału modowego nie ma jak na wybiegach, ale z różnych sezonów można stworzyć ładne stylizacje.

Nie mówię, że Primark jest czymś złym. Chodziło mi raczej o to jedno kopyto. Wszystko tak samo i zawsze tak samo. Legginsy/rurki/dżinsy na gumce i do tego porozciągane t-shirty. I, rzecz jasna tapir na głowie a fluid na twarzy dochodzący jedynie do początków ucha. Sorry :)

Dama - nic dodać ni ująć...no, może jeszcze ten eyeliner w stylu pandy i za dużo różu/bronzera :D

Nie można generalizować. Jest wiele osób dobrze ubranych, ale faktycznie duża cześć nadal nie zwraca na to uwagi

Gość Damascenka ty
pisałaś,że kiedyś nagrałaś płytę,czy zyski z niej,pozwalają ci się ubierać w Paryżu.

Gość Ta z 2 zdjecia
Dyskutowalabym.

"Damascenka ty pisałaś,że kiedyś nagrałaś płytę,czy zyski z niej,pozwalają ci się ubierać w Paryżu". xxx W Paryżu? FUJ! Nie wiem, na jakim zadupiu ty mieszkasz, skoro paryska moda jest dla ciebie wyznacznikiem zamożności :classic_cool: Mnie stać na więcej :) Przykro mi jedynie, że ciebie nie :(

Gość Damascenka ty
chyba pisałaś,że w Uzbekistanie robi furorę

"Chyba", to się łódka na wodzie, skarbie :) Ale w Japonii owszem :) Świetnie się sprzedawała :)

Gość Damascenka ty
no tak w Japoni

Gość dfgd67
widać, ze nigdy nie wychyliłeś nosa ze swojej Koziej Wólki i "londyny" i "nowe jorki", to widziałes co najwyżej w serialach. Polki wcale sie nie wyróżniają bezguściem na tle innych nacji. jak już, to wypadają lepiej

Gość Damascenka ty
a na tourne się tam wybierasz