Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomocy!!

Uszkodzona pochwa .

Polecane posty

Gość Pomocy!!

Dziewczyny proszę Was o pomoc. Ostatnio kochałam się ze swoim narzeczonym i ja w tym czasie ruszyłam się lekko w drugą stronę, a on uderzył mnie członkiem w przednią ściankę pochwy przy samym wejściu. Bolało mnie bardzo przez chwilę siedziałam i nie ruszałam się, ale za chwilę przeszło i już było ok. Później nie kochaliśmy się w ogólę aż do dziś. W nocy miało już dojść do zbliżenia, ale ten okropny ból. Z każdym ruchem boli tak samo wystarczy, że dotknie tego miejsca. Ból porównywalny z bólem takim jak "siniak" nawet ze skaleczeniem :( Boli bardzo. Była krew po samym uszkodzeniu. Teraz ból się nasila. Wiem, że muszę iść do lekarza i oczywiście zrobię to, ale dziewczyny proszę jeśli któraś z Was miała coś podobnego to jak sobie z tym poradziłyście, co powiedział lekarz, a może obeszło się bez niego ? Czego używałyście. Proszę o pomoc. Będę Wam bardzo wdzięczna.

Gość guulklk
nie rozumiem jak mozna uderzyc moze masz nadzerke i po prostu lekko szturchnal to miejsce i ci sie pogorszylo , mozesz wzuiasc czopki propolisowe nie zaszkodza a lagodza bol i podraznienia

Gość Pomocy!!
Mam nadrzerkę, ale bardzo malutką. To nie było konkretne uderzenie po prostu 'pchnął' w ściankę przy samym wejściu i tam właśnie boli. Nie wiem dokładnie co to może być, bo po samym stosunku nie było, aż tak źle . Teraz nawet chodzenie sprawia ból.

Gość wacek dobra rada
Nie puszczaj się na drugi raz panno puszczalska nie będzie problemu

Gość Pomocy!!
Dziękuję :) powiem narzeczonemu, ze juz nie mogę sie z nim "puszczać" :D na prawdę ta uwaga była mi niezbędna do dalszego funkcjonowania.

Gość guulklk
ja bym sie przeszla do ginka ! ja teraz mam tak ze piecze mnie tam w srodku wszytsko, dostalam globulki i piecze nie nawet jej wkladanie :/

Gość Pomocy!!
Cholercia. Nie wiem zupełnie. Mnie piecze tylko w tym jednym miejscu i właśnie boli podczas stosunku baardzo, a teraz tak jak siadam jak wstaję, chodzę. Farmaceutka poleciła, żebym na razie stosowała maść Clotrimazolum, tantum rosa i kupiła w aptece dobry żel do higieny intymnej, kupiłam PLIVA fem. Oczywiśćie powiedziała, że wizyta u ginekologa prawdopodobnie zakończy się leczeniem globulkami więc warto na razie wypróbować dostępne środki. Maść , którą mi polecono jest na stany grzybicze, wykluczam to, bo mam obraz tego kiedy to się stało i jak i raczej z tym to wiąże, a nie z zakażeniem po za tym swędzenie nie występuje. Ale na pewno nie zaszkodzi. Być może zbyt dramatyzuję, ale zawsze lepiej jak się kogoś poradzi :) Mam nadzieje, że okaże się to nic poważnego tylko zwykły uraz do leczenia w domu :)

Gość ona23456
nie rozumiem czemu kobiety tak unikają ginekologa...:), ja na twoim miejscu nie zwlekałabym tylko od razu udała sie do gina a takie samoleczenie z reguły nie przynosi większej poprawy...uprawiasz seks a boisz sie iśc do gina....dziwne:P

Gość wacek dobra rada
Jak współżyjesz z chłopakiem to się puszczasz panno puszczalska, przecież nie masz z nim ślubu

Gość Pomocy!!
ona23456 Sama nie wiem czemu kobiety tak mają zauważyłam to i należę do tych, które raczej boją się wizyt lekarskich - chociaż oczywiście wiem, że nie zawsze to wychodzi na dobre :/ Ale tak pójdę do ginekologa dzięki za mobilizację :)

Gość usmiechusmiechusmiech
ja bym jakies galki z nagietkiem sobie tylko kupila, irygacjami juz bym nie podrazniala i moze lacibios femina na flore, zeby wlasnie do infekcji nie doszlo? ale fakt, ginekolog powinien obejrzec, moze da jakas masc do smarowania albo ci tam posmaruje czyms leczniczym chociazmy natamycyna przypedzluje

Gość Pomocy!!
Dzięki za pomoc :) A co myślicie o czopkach propolisowych dopochwowych ?

Gość usmiechusmiechusmiech
ja lagodzaco wole nagietka choc generalnie nie przepadam za dopochwowymi srodkami (nawet probiotyki wole wlasnie doustne jak wspominalam wyzej). a propolis jesli nie uczula, to tez moze byc ok, ja mam wrazenie, ze dziala bardziej przeciwbakteryjnie niz np. przeciwgrzybiczo. ale moze w twoim przypadku lepiej propolis choc wlasnei na alergie trzeba uwazac i tym bardziej flore uzupelniac w zwiazku z bardziej dzialaniem na bakterie

Gość Pomocy!!
W aptece właśnie powiedzieli mi, że propolis uczula, a ja niestety nie jestem do końca przekonana :) dostałam Gynalgin, Tantum Rosa i nadal smaruję rano clotrimazolum. Dziękuję wszystkim za pomoc :)

Gość agula8
a to dostałaś leki jak na grzybicę-a nie na mechaniczne "uszkodzenie".Może musisz troche odczekac i nie współżyć żeby się zagoiło. Ja na otarcia po seksie używam provag żel i łagodzi.Mo ze używajcie jakiegoś intymnego żelu żeby było bezpieczniej:)

Gość to bzuuuuraaaa
Najprawdopodobniej masz jakąś infekcję, nie takie zabawy pochwa powinna przezyć bez uszkodzenia