Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutnabrunetka36

odwrotnie-jak troche przytyc

Polecane posty

Gość Smutnabrunetka36

Witam, problem odwrotny do wiekszosci.Jak przytyc tak -3-4kilo? Mam 164 cm wzrostu i waze 52 kg.Lat36. Moja najlepsza waga to 56-57kg,przy ktorej wygladam ladnie i zdrowo. Uprzedzam,jem kaloryczne potrawy,slodycze, kolacje pozno tak gdzies miedzy19 a 20 ta. W sumie caly dzien jem dosc czesto. Robilam sobie niedawno badania i wszystko jest ok. Mam juz dosyc komentarzy znajomych,ze jestem za szczupla,czy sie odchudzam itd. W zeszlym roku mialam duzo stresow i wtedy schudlam.Ale minelo juz pol roku od nich i nie moge przytyc do zwyklej wagi.

Gość irlandia27
polecam paczki ;)

Gość Smutnabrunetka36
Wlasnie ze jem pączki.Co prawda nie jestem ich wielką fanką,ale myslalam,ze to coś da.Chyba ze za malo.Zwykle jak juz jem to jednego.Dalej juz jestem syta,bo slodki strasznie.

Nie probuj tyc na slodyczach! Bialko (mieso jesli nie jestes wegetarianka), weglowodany (zarowno te z ziemniakow, kaszy, ryzu jak i cukry proste z owocow - na bananach czy morelach mozna ladnie przytyc), zdrowe tluszcze (czyli np. smaruj chleb maslem), orzechy. Sprobuj liczyc kalorie - ok. 2500-3000 kcal dziennie powinno sie przelozyc na przybor masy ciala.

Gość Smutnabrunetka36
Problem w tym,że nie umiem sie przejadać.Jak już poczuje objaw sytości to wstaje od stołu. Chyba zebym jadla bardziej kaloryczne dania, a nie patrzyla tylko na ich ilosc. Jem mieso,duzo zieleniny,(bardzo lubie warzywa). Nie wiem juz co robic.A moze to genetycze, taka waga?Moja mama wygladala identycznie w moim wieku,majac juz dwoje dzieci.Nigdy sie jakos specjalnie nie odchudzala.Teraz po60ce wazy 57kg (wiem bo ostatnio sie obie wazylysmy).Jest ze 2cm ode mnie nizsza.

Może faktycznie genetyczne, bo ja też co bym nie jadła kalorycznego to waga nie chce w górę iść. Wcześniej było 167cm/54 kg a teraz 52kg ;/ Moja babcia jest bardzo szczupła, moja mama też i chyba mnie czeka ten sam los eeeech...

Gość Smutnabrunetka36
Jeśli 17 w nicku to Twój wiek,to jeszcze możesz przytyc.

Dokladnie tak jak mowisz - jedz male porce wysokokalorycznych potraw.

Nie to nie jest mój wiek, mam 20 lat, już nie rosnę i raczej okres dojrzewania tez już dawno mam za sobą ;) więc nie wiem czy to się zmieni.

Gość donataaaa
tez chce przytyc

Gość donataaaa
ale zawsze tyje w brzuchu a chcialbym wszedzie ale nie w brzuchu moze ktos doradzi co jesc itd

Gość gość
W sieci jest mnóstwo porad jak przytyć, ale nie wiem, po co ci to - żeby zadowolić komentujących zazdrośników? Nie masz niedowagi, nie radziłabym na siłę tyć, tylko cieszyć się możliwością bezkarnego objadania się.