Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona_mama

próchnica u 3-latka

Polecane posty

Gość zaniepokojona_mama

hej Chciałabym was prosić o radę. Zaobserwowaliśmy z mężem próchnicę na górnych jedynkach u naszej 3- letniej córeczki. Poszliśmy z nią do dentysty - początkowo do zwykłego, żeby tylko sprawdził co to jest, czy to faktycznie próchnica. Lekarka potwierdziła nasze obawy. powiedziała, ze tego typu ubytek kwalifikuje się do leczenia, jednak ze względu na brak współpracy ze strony dziecka ( córka nie chciała buzi otworzyć, narzekała na rażące ją światło) ona się tego nie podejmie, jedynie co to zapisała nam środek do fluoryzacji i zaproponowała, aby stosować go powiedzmy przez pół roku i po tym czasie ponownie spróbować pójść z dzieckiem do dentysty. I w tym momencie ja mam mieszane uczucia, gdyż nie wiem, czy zdać się na ta fluoryzację, czy mimo wszystko poszukać jakiegoś stomatologa dziecięcego i próbować to chociażby lapisować?? Czy macie jakieś cenne rady dla mnie?? Proszę o wsparcie.

Gość zaniepokojona_mama
no cóż ponawiam prośbę, czy ktoś mógłby mi doradzić co robić??

spróbowałabym u takiego co podejmie się, naprawdę istnieją specjaliści, którzy mają odpowiednie podejście;) polecam strony typu znanylekarz.pl

Gość dziecko na kolanach trzymaj i
dziecko posadzic na swoich kolanach, otworzyc jej buzie i leczyc zęby Ja tak ze swoją chodzlam do stomatologa, mimo ze byl krzyk,placz , no trudno

Gość gfrgrgrfg
Szczerze to ja też bym się nie podjęła. co miała zrobić ta lekarka? na siłę jej buzię otworzyć i wiercić? wiesz jakie larmo by córka podniosła?

Lapisowanie powinno byc ostatecznoscia zdecydowanie. Jabym jednak znalazla lekarza ktory sie podejmie leczenia, chocby na sile

Gość adzia1982
słuchaj mój w wieku 2,5 lat miał plombe zakładana na 5.najpierw puszczałam mu jakieś filmiki na youtube.na tę rurkę do odsysania śliny mówimy słonik.pani dentystka daje mu pojeżdzić na fotel=iku....no różne są sposoby,,,,obiecaj nagdrodę...dyplom zucha....teraz nie mogę przejsć obok gabinetu bo mnie ciągnie