Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie umiem wymyślić pseudonimu

Tarczyca,proszę pomóżcie!

Polecane posty

Moje TSH to 6,24,FT3,FT4 i anty-TPO są ok.Lekarz narazie mnie obserwuje,jestem bez leków.Moimi jedynymi objawami jest uczucie duszności,gorąca na przemian z zimnem,lekko podkrążone oczy,okropna nerwowość (jestem tykającą bombą.nigdy nie wiadomo kiedy "wybuchnę") i problemy z psychiką.Lęki,nięchęć do życia,derealizacja,zmiany nastroju,ciągły płacz a co za tym idzie i ogromny stres.W związku z czym,moje pytanie.Czy moje TSH mogło wzrosnąć przez tak długotrwały stres?Różne są opinie ludzi,a ja głupieję!! :(

Ah,nie dodałam jeszcze słabiutkiej pamięci.

Gość medus_A
może być odwrotnie niż myślisz - tzn. problemy z tarczycą powodują nerwowość i stres powinnaś chyba zrobić jeszcze USG tarczycy robiłaś inne badania poza tymi wymienionymi wyżej? badałaś kortyzol, prolaktynę, hormony płciowe? i podaj ft3 i ft4 razem z normami tu, to zobaczymy, czy faktycznie są OK, bo że mieszczą się w normie to jeszcze za mało TSH wskazuje na niedoczynność, jeżeli wyniki hormonów tarczycy są idealne, to trzeba sprawdzić, skąd takie wysokie TSH się bierze (diagnozowanie problemów z przysadką)

Proszę,odpowiadajcie!

Wyniki są u lekarza i nie dostałam ich w rękę,tak więc nie mogę się nimi podzielić.Wiem jednak,że są one naprawdę idealnie wypośrodkowane,widziałam je na własne oczy.Innych hormonów nie robiłam,bo tak w ogóle słabo się znam jakie mogłabym zrobić,za co odpowiadają itp.

Gość medus_A
to poczytaj w necie o tym, informacji jest aż za dużo :) i jeżeli źle się czujesz, a lekarz mówi, że nic z tym nie zrobi, to zmień lekarza po prostu

Poczytam. ;) Jednak bardziej zależało mi na odpowiedzi czy TSH wzrasta pod wpływem stresu.

Gość wzrasta ale nie do takich wart
ości to na prewno nei jest prawidłowy wynik i sugeruje niedoczynność tarczycy

Gość medus_A
nie do takiego poziomu takie TSH wskazuje na problemy z tarczycą albo na problemy z przysadką mózgową (ewentualnie można potem drążyć dalej i szukać innych hormonów, które wpływają na pracę przysadki) ale pierwsza rzecz to dokładna diagnostyka tarczycy, łącznie z USG

No nic.W maju mam kolejną wizytę u endokrynologa,tydzień przed mam wykonać TSH.Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.

Gość poszukaj DOBREGO endokrynologa
w swojej okolicy, bo to zbyt poważne by czekać i leczyć się u kogoś kto nie przykłada się zbytnio do tego do czego powinien

Sądzisz?Mój wynik chyba nie jest jakiś straszny.Niektórzy mają po 200 i żyją. ;)

Gość skoro to taki świetny wynik
to po co te topik?:O żyj sobie dalej z takim "świetnym" wynikiem, w końcu inni mają gorszy:P

Jest aż tak zły,że nie wytrzymam do maja?To raptem miesiąc i kilka dni.