Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wanda281321

kiedy i jak zajaczkowy upominek?

Polecane posty

Gość wanda281321

kiedy i w jaki sposob dajecie dzieciakom "prezent" od zajaczka?

Gość bananowa rozkosz
Pochowane po mieszkaniu ;)

Gość drrtrtr
po śnadaniu wielkanocnym...w zeszłym roku dzieci szukały zajączka w ogrodzie, a w tym roku niestety ta wersja odpada...bedą szukały w domu ;)

Gość wanda281321
czyli pochowac w zakatkach mieszkania? moj syn w tym roku bedzie mial 4 latka wiec juz zakuma o co chodzi;-)

Gość nie daję
to jest jakiś bzdurny zwyczaj. jeśli jest sie katolikiem to świeta oznaczaja co innego, a jak sie nim nie jest to po co jakies śniadanie wilekanocne??? dla mnie takie zachowanie to obłuda. wierzę: obchodze godnie te święta nie wierze: nie robię cyrków ze "śniadaniem wielkanocnym" a bawie sie w zajączki

Gość samaaprawda
zazdroscisz zawistna Poleczko, ze inni maja swoje rodzinne i MIŁE! tardycje a Ty tego nie zaznalas?

Nie rozumiem dlaczego dla kogoś obchodzenie świąt po katolicku wyklucza dawanie prezentów.:o U mnie prezentu szuka się wcześnie rano, zawsze zastananawiam się wcześniej, gdzie go schować. W tym roku w paczce będą tylko słodycze.

Gość ikloooo99999
własnie, Wielkanoc to zupełnie co innego a nie prezenty, nie wiem może w innych rejonach Polski ten zwyczaj istnieje, ale u mnie, czyli na Kurpiach tego zwyczaju się raczej nie obchodzi, może gdzieś indziej tak jest, nie wiem....

To jest tradycja bardzo stara, ale tylko w niektórych regionach: Wielkopolsce, na Kujawach, Śląsku.