Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 mamanauczycielkaaaaai

pytanie (glownie) do mam nauczycielek?

Polecane posty

Dziewczyny, co byscie zrobily na moim miejscu? Macierzynski i odbior urlopu konczy mi sie 29 marca. Mam z kim zostawic dziecko i w sumie chce wrococ do pracy. Wrocilybyscie? (bedzie to w zasadzie od kwietnia). Pytam, bo sie na mnie krzywo patrza, ze niby wracam na sam koniec roku szk (wg mnie to nie koniec, bo jeszcze 3 miesiace pracy)...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 tata nauczyciel
rob jak ci serce dyktuje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nauczyciel to nie zaw贸d
naczyciel to nie zaw贸d nauczyciel to charakter naczyciel to nie zaw贸d nauczyciel to charakter naczyciel to nie zaw贸d nauczyciel to charakter naczyciel to nie zaw贸d nauczyciel to charakter naczyciel to nie zaw贸d nauczyciel to charakter naczyciel to nie zaw贸d nauczyciel to charakter naczyciel to nie zaw贸d nauczyciel to charakter naczyciel to nie zaw贸d nauczyciel to charakter naczyciel to nie zaw贸d nauczyciel to charakter naczyciel to nie zaw贸d nauczyciel to charakter naczyciel to nie zaw贸d nauczyciel to charakter naczyciel to nie zaw贸d nauczyciel to charakter naczyciel to nie zaw贸d nauczyciel to charakter naczyciel to nie zaw贸d nauczyciel to charakter naczyciel to nie zaw贸d nauczyciel to charakter naczyciel to nie zaw贸d nauczyciel to charakter

Udost臋pnij ten post

up

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 3 mce pracy
bu hahahahaahhahhahha Decyduj膮ce rozdanie ocen odbywa si臋 najp贸藕niej do 15 maja, wi臋c zosta艂o 1,5mca i chcesz si臋 wpierdoli膰 w prac臋 swojego zast臋pcy i i uczni贸w

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lola z prszedszczola
A co masz kredyt i m膮偶 niedorajda sam na niego nie zarobi i woisz ju偶 teraz liza膰 ty艂ek dyrekcji?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 njvvivi
ale mamy m膮dr膮 oswiate......

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kjhjjhj
nie przejmuj sie i wracaj jak masz ochote

Udost臋pnij ten post

widze, ze w wiekszosci same nawiedzone mamusie sie wypowiedzia艂y.

Udost臋pnij ten post

ciekawe czy wy byscie tak siedzia艂y na wychowawczym, gdyby przed wami byla wizja 5 miesiecy bez pracy (pensji), obcieta trzynastka, krotszy czas pracy itd.

Udost臋pnij ten post

Ja bym nie wraca艂a. Nie znasz dzieciak贸w, nie wiesz na co je sta膰 a przed Tob膮 wystawianie ocen i ogarni臋cie ca艂ej tej ko艅c贸wki :P Je艣li nie chodzi艂oby o kas臋 to bym zosta艂a. Zreszt膮 jak ja wr贸ci艂am do pracy to zacz臋艂am przynosi膰 na sobie jakie艣 艣wi艅stwa do domu i dziecko zacz臋艂o mi chorowa膰- wiec wola艂abym jeszcze maluchowi tego oszcz臋dzi膰 :) Je艣li jednak chodzi o pieni膮dze a martwisz si臋 tylko tym, co kto sobie pomy艣li- to wracaj. Nikt Tobie kasy za darmo nie da :) No i wiem jak to jest w pracy- dyrekcja czy niekt贸rzy koledzy te偶 zwykle patrz膮 tylko na czubek swojego nosa. Kiedy艣 si臋 przejmowa艂am wszystkim- tym, ze posz艂am na zwolnienie, 偶e kto艣 musia艂 mnie zast臋powa膰, 偶e komu艣 zrobi艂am problem. Tylko mn膮 si臋 nikt nie przejmowa艂 jak mia艂 wy偶sze potrzeby :P I w ko艅cu zacz臋艂am patrze膰 na dobro moje i mojej rodziny. To Twoja praca i nale偶y Ci si臋 powr贸t do niej. JE艣li jej potrzebujesz nie przejmuj si臋 tym, co pomy艣l膮 inni.

Udost臋pnij ten post

Kiedy艣 pracowa艂am na zast臋pstwo i sob膮, kt贸r膮 zast臋powa艂am wr贸ci艂a do pracy 10 maja :D Nie przejmowa艂a si臋 tym wcale a ja nie by艂am z艂a bo wiedzia艂am jaka jest umowa :)

Udost臋pnij ten post

no tez mi sie wlasnie wydaje, ze osoba ktora mnie zastepuje widziala na jaki czas podpisuje umowe. Wiec nie wiem dlaczego ma miec teraz jakies zale, po prostu, mogla sie nie zgadzac i juz.

Udost臋pnij ten post

Jeste艣 doros艂膮 i jeste艣 przede wszystkim odpowiedzialna za siebie i swoj膮 rodzin臋 :) Jasne, ze nie mo偶na mie膰 innych ludzi w nosie. Ale je艣li mam wybiera膰 mi臋dzy godnym 偶yciem mojego dziecka a dobrym samopoczuciem obcej osoby to decyzja jest dla mnie prosta :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ja wraca艂am w kwietniu
Ucz臋 instrumentu w szkole muzycznej. Pracowa艂am do samego porodu (6 miesi臋cy mnie nie by艂o). By艂am w sta艂ym kontakcie z osob膮, kt贸ra mnie zast臋powa艂a. To ja decydowa艂am o wyborze repertuaru dla dzieci, o udziale w konkursach itd. Wraca艂am, bo u nas im kr贸tsza nieobecno艣膰 tym lepiej, poza tym mia艂am do doko艅czenia sta偶 na awans. Dzi臋ki temu, 偶e wr贸ci艂am w kwietniu mog艂am doko艅czy膰 sta偶 szybko i zda膰 egzamin w grudniu, a nie latem nast臋pnego roku. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

up

Udost臋pnij ten post

prosze o jeszcze jakies wypowiedzi

Udost臋pnij ten post

Nie jestem nauczycielem, ale nadal jestem uczniem/studentem i powiem, 偶e nie chcia艂abym 偶eby na sam koniec roku wpierdala艂a mi sie w oceny osoba, kt贸ra z nauczaniem mnie nie ma nic wsp贸lnego, wi臋c dla dobra uczni贸w nie powinna艣 wraca膰. Chyba 偶e nie masz wyboru i albo wracasz albo wylatujesz, wtedy to co innego. A je艣li masz wyb贸r na pewno b臋dzie bardziej w porz膮dku wobec wszystkich je艣li wr贸cisz od wrze艣nia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja mam podobnie
ale nie zdecydowalam sie na powrot na koniec roku. Czekam cierpliwie do wrzesnia. Maly wtedy pojdzie do zlobka (mam nadzieje, ze zostanie przyjety) a ja na spokojnie rozpoczne swoja prace od poczatku roku. Nie lubie przejmowac za kogos odpowiedzialnosci, wole brac konsekwencje swoich czynow na siebie, a tak po kims - trzeba sie rozliczac z nieswoich spraw - to takie dziwne i trudne zarazem! No i dzieciom tez nie bedzie latwo na koniec roku z inna nauczycielka. Nam tez sie nie przelewa, bo maz zarabia 2 tys, a ja mam tylko zasilek wychowawczy a mamy dwoje dzieci, ale wytrzymamy te kilka miesiecy, a potem wszystko wroci do normy. A po nastepne nie zal Ci maluszka, ze tak szybko go zostawisz (wiem, ze na pewno pod dobra opieka) ale nawet najkochansza babcia nie zastapi mamy. Ja gdyby nie strona finansowa, chetnie jeszcze rok zostalabym z synkiem w domu - tak jak z corka czyli dopoki nie pojdzie do przedszkola, niestety wyjscia nie mam! :-(

Udost臋pnij ten post

po prostu za duzo na tym trace, 5 miesiecy bez pensji, brak trzynastki, wczas贸w pod grusza itd. Poza tym mniejszy staz pracy do emerytury. (wychodzi ok 15 tys)

Udost臋pnij ten post

je艣li uczysz w gm/luc i masz dzieciaki przygotowuj膮ce si臋 do egzamin贸w to nie wracaj, bo im krzywd臋 zrobisz. Zreszt膮 ja nie wraca艂abym a na miejscu twojego dyrektorstwa poprosi艂abym Ci臋 o powr贸t a) na pocz膮tku roku b) na pocz膮tku semestru. Nie wraca si臋 w po艂owie, bo rozwalasz system uczenia swego poprzednika.

Udost臋pnij ten post

to niech sie na mnie zloza i wyplaca mi te 15 tys, to bede chetnie siedziala w domu. Kurde, przeciez to praca jak kazda inna, dlaczego stawia sie nam takie wymagania?

Udost臋pnij ten post

No fakt, wida膰 jak膮 jeste艣 osob膮 :o co tam dobro uczni贸w, liczy sie Twoje 15 tysiak贸w :o tacy ludzie nie powinni w og贸le istnie膰, a co dopiero naucza膰 :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja wraca艂am w kwietniu
S艂uchaj z t膮 trzynastk膮 to nie jest takie proste..... W tym roku szkolnym nagle zdecydowano, ze "kontraktowi" nie dostaj膮 trzynastki. Dostali sta偶y艣ci, mianowani i dyplomowani. Ja by艂am mianowan膮 od pocz膮tku grudnia (a trzynastka na pocz膮tku kolejnego roku) i i tak nie dosta艂am, bo 偶eby dosta膰, trzeba by艂o by膰 ca艂y poprzedni rok mianowanym....Ech....

Udost臋pnij ten post

no jasne, juz widze jakby sie wszyscy poswiecili. Owszem moje dobro i dobro mojego dziecka jest wazniejsze niz dobro cudzych dzieci. Dziwna jestem, nie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja wraca艂am w kwietniu
Do KingaStefanka Franka... Ju偶 widz臋 jak odejmujesz swoim dzieciom od ust i sobie i dajesz innym.... Poza tym wszystko zale偶y... Je艣li autorka by艂a w 艣cis艂ym kontakcie z zast臋pczyni膮, je艣li nie by艂a na L4 podczas ci膮偶y to tak naprawd臋 nie by艂o jej chwil臋 i dzieci/m艂odzie偶 z rado艣ci膮 przyjm膮 jej powr贸t. Tak by艂o w moim przypadku.

Udost臋pnij ten post

Nie jeste艣 dziwna :) tylko je艣li jeste艣 tak wyrachowana i uboga trzeba sobie by艂o tak zaplanowa膰 ci膮偶臋 偶eby koniec macierzy艅skiego wypada艂 w sierpniu :) a teraz powinna艣 ponie艣膰 odpowiedzialno艣膰 za swoj膮 decyzj臋 i lepiej sama straci膰 ni偶 szkodzi膰 innym. Uczciwy cz艂owiek tak by post膮pi艂

Udost臋pnij ten post

mam prawo wracac to wracam, nie robie nikomu na z艂osc. Nigdy nie obiecywa艂am, ze wroce z poczatkiem wrzesnia. A nie wiem jak Ty, ale ja niestety nie moglam sobie zaplanowac ciazy co do dnia. A dziwne, ze probowa艂abym zajsc w lutym (zeby wrocic od wrzesnia) a jak sie nie uda to dopiero za rok w lutym. Jakies niepowazne jestescie.

Udost臋pnij ten post

nie jestem uboga, ale musze splacic kredyt. A poza tym skoro mam prawo wracac to moge wrocic i nikomu nic do tego. chyba ze sie myle?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 inwidum kafeteryjne
ucz臋 wf w podstaw贸wce ,dzieci nie posiadam ,ale na twoim miejscu bym wr贸ci艂a !

Udost臋pnij ten post