Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Czy możliwością jest poronienie i nie wiedza o tym można się o tym dowiedzieć po jakimś czasie a i czy organizm sam może się przez ten okres oczyścić?????

Gość Płód może
obumrzeć i o tym można nie wiedzieć. Przy poronieniu to raczej krwawienie i bół towarzyszy.

Obumarcie może nie dawać żadnych objawów. ale zwykle jakieś plamienie występuje. U mnie tak było, miałam brązowe plamienia. Typowe poronienie to skurcze, ból i czerwone krwawienie. Nie da się tego nie zauważyć

Gość Płód może
Obmurcie wtedy gdy przestanie bić serduszko. W takim przypadku plamienie może występować później albo nawet wcale.

Gość polla303
I po poronieniu długo się krwawi. ok 2 tyg

Gość hubhfbhbfh
można na bardzo wczesnym etapie ciąży bardzo często nawet nie mówi się o poronieniu np. na skutek niewłaściwej implantacji zarodka organizm sam się "oczyszcza" od owulacji do okresu są standardowo dwa tygodnie implantacja może trwać do kilku dni jeśli ciąża się nie rozwinie to krwawienie może zostać uznane za okres - wcześniej, w terminie lub spóźniony natężenie bólu jest różne - tak, jak i bóli menstruacyjnych: u każdej kobiety inne i u tej samej kobiety może być inne przy każdym cyklu słynne grudkowate skrzepy krwi itd. pojawiają się jeśli wykształcony został już pęcherzyk ciążowy, rozwinął się zarodek, zaczęło powstawać łożysko itp.

a czy jeśli to było obumarcie będę musiała trafić do szpitala czy nie koniecznie czy organizm sam sobie z tym poradzi???

Gość Do hubhfbhbfh
s"łynne grudkowate skrzepy krwi itd. pojawiają się jeśli wykształcony został już pęcherzyk ciążowy, rozwinął się zarodek, zaczęło powstawać łożysko itp."- to akurat nie prawda, żadnych skrzepów nie miałam w 10tc.

Gość To lekarz zdecyduje
czy trafisz do szpitala czy nie. To on sprawdzi czy "oczyściłaś" się sama aby do tego doszło potrzebne jest krwawienie.

Z obumarciem czasem kobieta chodzi kilka tygodni ale o tym nie wie. Ale jak wiadomo że ciąża obumarła a krwawienie się nie pojawia to zwykle robią zabieg łyżeczkowania żeby nie wdała się infekcja.

Gość hubhfbhbfh
bo one wcale nie muszą się pojawić jeśli poronienie jest wywoływane lub naturalnie następuje gwałtownie to może pojawiać się wielka czerwona galareta, nie musi przy naturalnym spokojnym oczyszczeniu pojawiać się może sama krew, mogą być grudki itp. to indywidualna sprawa, mnie chodziło o to, że takie spektakularne poronienia mogą się pojawić później, a nie na bardzo wczesnym etapie jeśli organizm sam się oczyści z własnej inicjatywy to nie jest potrzebna wizyta w szpitalu w szpitalu wywołuje się poronienie, przeprowadza zabieg łyżeczkowania by oczyścić organizm z pozostałości jeśli po naturalnym poronieniu nic nie zostaje to szpital nie jest potrzebny

Gość mnjkjgg
u mnie było tak,ze w 8 tc płód obumarł. Nie miałam żadnych objawów i dopiero na USG 2 tyg później prawda wyszła na jaw. Ponieważ poronienie na następowało miałam robiony zabieg.