Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

second girl.

Narkoza - kilka pytań.

Polecane posty

Niedługo będę miała narkozę. Będę miała robioną gastroskopię pod narkozą, na żywca nie ma szans, nie dam sobie zrobić i koniec. Niestety - nawet pod narkozą strasznie się obawiam. Kiedyś miałam juz robioną narkozę i wspominam to kiepsko ;/. Nie wiem czy obudziłam się w trakcie czy już pod koniec, czy to było tylko takie wrazenie, czy czułam to "przez sen" ale pamiętam jak dusiłam sie rurką w gardle. Straszne to było, nie wiem ile trwało, potem nawet nie spytałam lekarzy bo byłam oszołomiona po zabiegu. To możliwe, żebym sie obudziła? Nie chcę drugi raz tego przeżywać, wystarczy mi problemów. Chcialabym zasnąć i obudzić sie juz po wszystkim, tylko tyle... bede miała narkozę dożylną, taką jakby niecałkowitą (tak mi tłumaczyli) jest ona krótsza, 20-30 minut, ale czy jest odczuwalna dla pacjenta? "śpi się" inaczej, albo pacjent ma jakąś świadomość?

Gość hitsezonu
ja miałam taką dożylną - nic nie pamiętam, normalnie się "śpi", żadnych rurek w gardle nie miałam albo nie wiem że miałam; generalnie dziwne uczucie taka utrata nagła świadomości ale tak bardziej psychicznie - fizycznie nie miałam żadnych ubocznych skutków

psychicznie? to miałam chyba odwrotnie, nie pamiętam kiedy zasnęłam, za to podczas nie było specjalnie przyjemnie... ale być może miałam wtedy inną narkozę, dłuższą, może to przez to... mimo to pamiętam tę rurę w gardle a było to pare pałdnych lat temu. Jednak troche mnie pocieszyłas, mam nadzieję, ze teraz będzie inaczej. Po tamtej narkozie czułam się bardzo dobrze, tzn. po samym zabiegu już nie miałam żadnych dolegliwości, jedynie podczas...

Gość hitsezonu
rurkę w gardle i tak będziesz miała, bo to gastroskopia przecież... :) ale powinni ją wyciągnąć przed wybudzeniem :)

tak tak wiem, oczywiscie. Chodzi mi wyłącznie o to abym jej nie czuła i nie pamiętała tego zabiegu, wiem, że sporo osób tak miało... nie wiem dlaczego ja mm inne wspomnienia ;/. Dzieki :)