Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Leeftijd :-)

Czy jest tutaj ktos w zwiazeku Z ZAGRANICZNYM NA ZASADZIE KOHABITACJI ????

Polecane posty

jw

Gość niestety, zycie
wydaje mi sie ze wiekszosc:P nawet jak teraz nie, to przynajmniej nie poczatku przed slubem byly wszyscy :P

no tak tylko chodzi mi jak to wyglada ze str prawnej, facet po 3.5 roku ziazku jest mi w stane tylko to zaproponowac :/ i chcialam sor jak to wyglada w praktyce ale dzieki za odp

Gość Malwinaaaa01234
jak nie wpadniecie to nie bedzie slubu:) tak to u wiekszosci dziala :D:D

super!! ja nie zamierzam wpadac a tym bardziej brac slub po zajsciu w ciaze :/

Gość Malwinaaaa01234
Autorko a tak powaznie to czego chcesz oczekiwac pod wzgedem prawnym jak to ujelas? O co pytasz?

ubezpieczenie, pomoc spolecz,a z tego co znalazlam to tylko tyle ze podatki sa rozliczane wspolnie

Gość Malwinaaaa01234
przyznam sie ze ci nie pomoge, bo nigdy sie w to nie wglebialam, wydaje mi sie ze duzo nie bedziesz miec jak to tylko twoj partner

zawsze wiecej niekorzysci jak korzysci :p bo podatek tzreba na pewno razem placic i odpowiedz za oplaty z adom itp ale jakos zalet zadnych nie znalazlam :/ ale dzieki!!

Gość cradlee
w jakim kraju zyjesz?

Belgia

Gość cradlee
czytam wlasnie ze w niemczech masz takie samo prawo do ubezpieczenia jak i zona i takie samo prawo do pomocy socjalniej takze radzilabym przejsc sie do urzedu stanu cywilnego i dokladnie wypytac jak to jest w belgii

no ja wyslalam swojego afceta ale ciapa nie popytala dokladnie, z tego co czytalam to wlasnie w Be jestes traktowana jako osobna jednostka ktora sobie sama musi wykupic ubezpieczenie i nie ma prawa do uslog socjal do czasu otrzym obywatelstwa, no i jszcze jest kwestai wplywania na konto kwoty min 650 co miesiac zeby wiedzieli ze masz za co zyc....skomplikowane to :/

Gość cradlee
Calkiem mi nie pasuje do takiego panstwa jak Belgia, dziwne prawda? To juz naprawde lepiej wziac tam homo-slub :D Menda z tego Twojego, jak sie boi slubu, to powiedz, ze mozecie spisac intecyze. A dla Ciebie bedzie przeciez o niebo lepiej w malzenstwie i jesli on chce Twojego dobra, to nie powinien sie zastanawiac :) Pozdrawiam

no wlasnie dlatego mi przykro :/ jeszcze uwaza to za niebywale wielki krok i ze powinnam byc nie wiadomo jak szczesliwa bo zadnej z ex tego wczesniej nie zaproponowal yuuhuu skacze z radosci :/ moim skromnym zdaniem czeka na wpadke , bo wczesniej mi mowil ze chce wziasc slub tylko raz i chce byc pewny ze bedzie mial dziecko!

up

Gość wredniucha101
żałosne

Gość ty jestes zalosna!!
wchodzisz na tematy, tylko wszytko krytykujesz a pozytku nie ma z Ciebie zadnego!!! zero porad nie wiem co ty na tym forum robisz!!!