Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dolina_mgieł

Jestem w ciąży z bliźniakami, czy moge abortować jedno ?

Polecane posty

Mam trzydzieści lat i starałam się zajść w ciąże odkąd pobrałam się z mężem w 2003. Po długich niepowodzeniach, zostałam obdażona bliźniakami - chłopcem i dziewczynką. Sprawa wygląda tak, że będąc projektantem wnętrz zaprojektowałam pokój dla dwóch dziewczynek (lekarz na początku mówił, że to dwie dziewczynki). W pokoju jest dużo różowego koloru i kwiatowe wzory, chłopczyk poprostu nie będzie pasował do tak użądzonego schematu. Czy mogę usunąć chłopca i zatrzymać dziewczynkę ? To może wydawać się śmieszne ale myślę w tej chwili co jest najlepsze dla dziecka. Mały chłopiec na pewno oburzyłby się na matkę która dała mu dziewczęcy pokój, nie wiem co z niego by wyrosło w takich warunków. Dziękuję za poświęcenie czasu na przeczytanie

Gość centrala nasiennictwa
abortuj oboje, nie rób dzieciom krzywdy swoim pojmowaniem macierzyństwa

Gość marna prowokacja ziewam
1/10 na zachęte. Na przyszłość wymyśl lepszą ;)

Gość jshshssss
tez bym nie chciala chlopczyska, w 100% Cie rozumiem,

Gość rozamunda celińska
Myślę, że powinnaś jedno abortować, a jak drugie urodzi się chore, to np. oddać do adopcji,a potem spróbować jeszcze raz, albo in - vitro albo surogatka. Alternatywnie możesz abortować i jedno i drugie już teraz i spróbować zajść ponownie w ciąże, może tym razem jak się uda to pojedynczą. Powodzenia!

Gość Co dalej, co dalej...
Kobieto stuknij się w łeb... Lepiej usunąć dziecko niż przemalować pokój? Starasz się o dziecko od 10 lat, straciłaś 2 ciąże i teraz ZE WZGLĘDU NA TO ŻE DZIECKO NIE BĘDZIE PASOWAŁO DO POKOJU CHCESZ JE USUNĄĆ O.O Przepraszam bardzo ale to nie jest śmieszne to jest tragiczne... Nie pwinnaś mieć dzieci..

Gość Khadi
aboruj sobie mozg, marne prowo -10/10

Gość Na spontana szok ok
Prowo jak nic. Ale załóżmy ze jak sie urodzi bez nóg, to tez abortujesz? Bo pokoik nie przystosowany do wózka inwalidzkiego?

Faktycznie jest problem ale z twoją psychiką... Nosz ku**** To już lepiej urodzić i oddać chłopca do adopcji żeby uszcześliwić kogoś komu NAPRAWDE na dziecku zależy... Bo tobie chyba potrzebne jest do tego żeby sie chwalić córką.. Toż to takie modne teraz!

Gość bedwyn
Wyjątkowo niesmaczna prowokacja :o

rozamunda celińska - dzieci są zdrowe z tego co lekarz mówi także nie ma takiej opcji żeby urodziło się chore. Nie wiem czy podczas aborcji chłopca nie zaszkodzi to dziewczynce i dlatego pytam, czy jest taka możliwość abortowania jednego bliźniaka ? Wole spytać tutaj na forum może ktoś już przeżywał podobną sytuację i może pomóc.

Gość kidahhaaa
zapytaj ginekologa, tutaj nikt Ci nie pomoze, same zakompleksione matki polki tu siedza, ktore tylko potrafia wyzywac innych

Co dalej, co dalej... nie wiem czy wiesz cokolwiek o ciąży bliźniaczej, ale w takim przypadku oboje z dzieci ważą mniej, lub jedno z nich na korzyść drugiego. Ja patrzę na dobro dziecka i chcę zrobić wszystko aby nie miało tego typu problemów.

Gość ixyyyyyyyyyyy
co dalej, co dalej skad wiesz, ze stracila dwie ciaze?

kidahhaaa Tak zrobię, zapytam lekarza jeśli tutaj nikt nie wie. Jest się tutaj anonimowym i można swobodnie zapytać. Zdaje sobie sprawę z tego, że to dosyć głupie pytanie dlatego lepiej w necie zapytać niż bezpośrednio w realu aby się nie potrzebnie nie ośmieszać.

Gość a ja mieszkam w
tak durnego prowo chyba jeszcze nie czytałam... zaproponowałabym żebyś usunęła sobie mózg ale na to już za późno

Gość kidahhaaa
Co dalej, co dalej..., pewnie sama marzyła o córce, a dorobiła się chłopczyska i teraz zazdrości autorce :]

Gość a ja mieszkam w
mam lepszy pomysł - jak nastawiałaś się na dwie dziewczynki to już nie abortuj chłopca tylko poproś lekarza, żeby obciął mu siusiaka, wmówisz mu że jest dziewczynką i będzie pasował do wystroju wnętrza pokoju.

Nie doczytałam sorry. Porzeczytałam 'po dwóch niepowodzeniach' a nie po długich... Nie pisałaś że robisz tego dla dobra dziecka tylko dlatego że ci do pokoju nie pasują... Popatrz ile par ma bliźniaki i nikt nie myśli o usunięciu jednego ze względów zdrowotntych zwłaszcza że piszesz że dzieci są zdrowe. Pojedyncze ciąze znacznie częściej są zagrożone. I w pojedynczych ciążach dziecko też może być mniejsze...

Gość Monika

Ty głupia babo co ty piszesz??? Chcesz usunąć jedno dziecko bo pokój jest różowy??? Ty wg nie powinnaś być matka! 

Gość Ch...j ci w d......e

Ty głupia pi.......o mam nadzieję że cię ktoś odstrzeli