Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bede_sie_buntowac

mamy I kwartału 2013 czy czujecie się oszukane

Polecane posty

Gość bede_sie_buntowac

Mamy, pytanie do Was takie jak w temacie: czy czujecie się oszukane, skrzywdzone ? Tym, ze nie będziecie mogły posiedzieć z dzieckiem dłużej w domu, tylko oddać je w wieku 6 miesięcy do żłobka albo w ręce opiekunki ? Kluzik - Rostkowska mówi, ze nie macie prawa czuć się oszukane i nie macie prawa narzekać http://www.polskatimes.pl/artykul/790587,kluzik-rostkowska-mamy-pierwszego-kwartalu-nie-moga-czuc,id,t.html?cookie=1

Gość a ja mam pytanie do Ciebie
hmmm, od samego początku było wiadomo jak będzie wyglądać ustawa i czego się spodziewać...

Gość gghhjkk
gdzies musi byc granica. ja rodzilam w grudniu. gdybys ty sie zalapala to ja nie... dobrze ze to siezmienia

No właśnie, granica zawsze być musi. Czy to z grudnia na styczeń czy inaczej, to zawsze ktoś jest pokrzywdzony.

Gość cobie smudlers11
skrzywdzone, no trzymajcie mnie:D taaaaaak, czuje sie tak skrzywdzona ze hoho:D jak ktos chce zostac z dzieckiem to zostanie-ja z pierwszym siedzialam poltora roku-pol na macierzynskim i rok na wychowawczym, teraz tez tyle bede z drugim dzieckiem, a moze nawet dłuzej...

Gość kkkkkkulkkkkka
cobie nic nie kapujesz.... chodzi o to ile kto dostanie kasy wiecej. to ma znaczenie

Gość cobie smudlers11
to ty kretynko nie kapujesz ze ktos moze miec wiecej kasy, oszczednosci, ze mąż moze dobrze zarabiac i wtedy te wasze problemiki sa raczej smieszne:D

Gość Baśkaaaaaaaa
Jak zachodziłyście w ciążę to nie było mowy o ustawie, więc jak możecie czuć się oszukane :/? Ja rodziłam wiele lat temu, też mam się czuć oszukana? Gdzieś musi być granica, ktoś zawsze ucierpi. Jest to przykre, ale nie widzę podstawy do rocznego macierzyńskiego w Waszym przypadku :/

Gość Bądź sobą
ja się czuje, ale z innego powodu, jak zabierali becikowe obiecywali wiecej tym co dostana, i co i ludziom zabrali a nikomu nie dali wiecej i wlasnie dlatego czuje sie oszukana

Gość no niestety zawsze ktoś jest p
pokrzywdzony, ja też żałuję, ze nie miałam rocznego macierzyńskiego...no ale co zrobić....tak jak kto napisał, gdyby zmienili od stycznia to pokrzywdzone czułuby się mamy, które urodziły w grudniu....... choć moim zdaniem sprawiedliwiej by było gdyby długość macierzyńskiego wydłużała się systematycznie np o miesiąc, może wtedy nie byłoby takiego buntu.......

Gość moim zdaniem moim
Szkoda że to dopiero teraz wchodzi, ja rodziłam w 2011r. i miałam 5 miesięcy macierzyńskiego drugie tyle to naprawdę dużo! oczywiście dla mam które chcą być z dzieckiem w domu i nie żerować tylko na wypłacie męża, ja akurat jestem sama i teraz klepię biedę na wychowawczym ale jestem szczęśliwa że mogę być te pierwsze lata z dzieckiem w domu :) do pracy wracam jak dziecko pójdzie do przedszkola i taki rok macierzyńskiego dla mnie byłby wtedy bardzo pomocny bo mogłabym mieć ''pensje'' przez rok plus 2 lata wychowawczy płatny te marne grosze. Może kiedyś się załapię na te lepsze czasy ;)

Gość Bądź sobą
teoretycznie zawsze ale rodziny I kwartału sa jednak pokrzywdzone, te z grudnia dostały becikowe, a tu wiele sie nie lapie i nie moze byc dluzej z dzieckiem

Gość Baśkaaaaaaaa
Bądź sobą akurat w Twoim przypadku bardzo dobrze, że czujesz się oszukana, bo to było jawne oszustwo... Natomiast jeśli chodzi o ten roczny to ja się cieszę, że tak zmienili, bo tak jest lepiej i dla pracodawcy i dla pracownika. Ale oszukany czułby się ktoś zawsze :)

Gość zyjesz w grzechu
żałowac można ale jak to czujecie się oczukane? Czy gdy zachodziłyście w ciążę ktoś wam obiecywał, że będziecie siedziały na rocznym macieżyńskim? NIE. Więc jak możesz sie czuc oszukana? Równie dorbze moga się cuzc oszukane te z 2012 r bo dlaczego one nie moga mieć rocznego maciezyńskiego a te z 2013 moga? i tak w koło Macieju

Gość Bądź sobą
ja na szczescie zalapalam sie na becikowe, ale wiele rodzin nie... i to jest do chrzanu a przez ten macierzynski wszyscy o tym zapomnieli

Gość kasia mamunia....
a ja urodziłam w listopadzie ubiegłego roku... też mam się czuć pokrzywdzona??? chyba tak, w czym jestem "gorsza" od mamy pierwszego kwartału????

Gość jesteście żałosne i tyle
Zachodziłyście w ciążę to nie było jeszcze takich planów więc o co chodzi? wiele zmian wchodzi w ciągu roku. i co w związku z tym? dzieci robiłyście dla rocznego macierzyńskiego? kto wam broni siedzieć rok w domu z dzieckiem? to że was nie stać na bezpłatny wychowawczy to już tylko wasz problem i wasza wina.