Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość owca0620

Zmieniam liceum na technikum

Polecane posty

Gość owca0620

Witam. Chodzę do drugiej klasy liceum Ogólnokształcącego Katolickiego. Mam tam nauczycieli, którzy strasznie wywierają presję na uczniach. Nie jestem słabą uczennica, wręcz przeciwnie, ale teksty niektórych nauczycieli mnie dołują i nie czuję już wtedy potrzeby nauki. :( Nauczyciele wymagają tam ponad normę (dla każdego jego przedmiot jest najważniejszy i to mu mamy poświęcać najwięcej czasu). Byłam dziś na rozmowie w Technikum Budowlanym ubiegać się o dostanie do klasy Architektura Krajobrazu. Na wstępie mi powiedzieli, że będę musiała zaliczyć przedmioty zawodowe i zdaje sobie z tego sprawę. Jednak moja przyjaciółka narobiła mi mętlik w głowie mówiąc, że to bez sensu bo będę miała dużo do nadrabiania. Ale wydaję mi się, że dam sobie rade. Np w liceum miałam 4 matematyki tygodniowo- a w technikum tylko 2. Dobrze robię zmieniając szkołę?

Gość kasiulka1333ff
jak chcesz... ja skończyłam technikum ekonomiczne i powiem ci, ze nauki masz jeszcze więcej.... zawodowe + ogóle przedmioty to maskara w ostatniej klasie miałam zajęcia 6 dni w tygodniu i codziennie po 8-10 nawet i 12 godzin zajęc... a to dodatkowe a to maturalne a to do zawodowego... nauki jest naprawde dużo a z ogólnych wymagają tyle co w liceum... ale ja nie żałuje, dzięki temu znalazłam zaraz po skzole prace i zarbiam 2000 zł na ręke.

Gość owca0620
No właśnie o to mi chodzi, że będę mogła iść do pracy od razu po szkole. Wiadomo, że nie zawsze się udaje ją znaleźć, ale trzeba próbować :) Teraz podobno poziom techników spadł, ale naprawdę chcę tam pójść i wezmę się w garść i zaliczę te zawodowe.

Wiesz co, technikum w tych czasach zdaje się być lepszym wyjściem. Jestem teraz w klasie maturalnej w ogólniaku i generalnie żałuję, że wybrałam liceum. Kończę szkołę i bez studiów jestem na lodzie.

Gość owca0620
No ja dokładnie mam to samo... Tylko czemu dopiero teraz o tym pomyślałam :( No ale myślę, że masz racje, że w tych czasach to tylko do technikum. Przynajmniej zawód jest po tym.

Gość owca0620
up :)