Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jak Wam lepiej?

Lepiej Wam było bez dziecka, czy lepiej z nim?

Polecane posty

Gość życie to nie tylko prokreacja
Oczywiście, że nie można wartościować kogo się kocha bardziej. Natomiast moim zdaniem priorytetem dla małżonka powinien być zawsze współmałżonek. Nawet kościół który tak nawołuje do posiadania dzieci uczy, że mąż i żona powinni być dla siebie na pierwszym miejscu. Jak się to ładnie mówi, dziecko powinno grzać się w blasku miłości męża i żony :-) Szkoda że niektóre kobiety o tym nie wiedzą i meża z sypialni wyrzucają albo zaniedbują jak już mają dziecko...

Gość życie to nie tylko prokreacja
I też mnie drażni takie mówienie "nie pamiętam co ja robiłam zanim urodziłam dziecko" albo "moje życie nabrało sensu". Tzn że przez 20-30 lat przed dzieckiem życie było BEZ sensu? A ukochany mąż? A nauka, a praca, a pasje? Tak jak nie powinno się wartościować miłości tak nie powinno się mówić że życie z dzieckiem ma sens a bez już nie.

Gość heloiza999
święta racja...najlepiej dzielić uwagę i miłość w miarę równo- ale trzeba z mężem trzymać, bo jak będą pokazywali różnice swych zdań przy dziecku, to ono nie będzie wiedziało co myśleć

Gość heloiza999
mniejcie dzieci i je kochajcie, ale moja przedmówczyni ma racje. człowiek się rodzi i jego życie ma sens, świat jest piękna planetą i cudowne sa krajobrazy, środowisko, literatura, smaki...życie to krótka kilkudzisięcioletnia przygoda, jesteśmy turystami na tym świecie i jego egzystencji... zycie ma sens samo w sobie. skoro ju się urodziliśmy. bo co to za gadanie- życie bez dziecka nie ma sensu- tzn. powiedz to bezpłodnym albo starcom- mają się zabic, bo mają dorosłe dzieci i daleko i sa np. lekko otępieni? kurde....

Gość lepiej, bo ciekawiej
jasne, ze zycie mialo przedtem sens, ale po dziecku jest on nadal, jak ktos ma pasje, ambicje, to przeceiz one nie znikają + dochodza do nich inne wrazenia i doswiadczenia, nowe spojrzenie. Przy dziecku kazdy dzien jest inny, bo ono sie szybko rozwija, wiec wciaz cos nowego.

Gość lepiej, bo ciekawiej
poza tym z dzickiem masz tyle roboty. ile sama chcesz. Ktos jest zmeczony z jednym, kto inny daje rade piatce. Matki zrzędza na zmeczenie, ale prawda jest taka, ze sie robi czesto zbyt duzo, a to dlatego,ze tak naprawde sprawia to frajde i satysfakcję. Dla kogos, kogo kochamy , obojetnie, czy to dziecko, czy dorosly, nie zal nam ani czasu ani wysilku, to wychodzi samo przez się i daje radośc.

Gość .............,,,,,,,,,,,,,,,,,
...