Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolina 22Karolina

tabletka 72h po --czy wziąść?

Polecane posty

Gość Karolina 22Karolina

Dziewczyny dzis w nocy uprawiałam petting z facetem. Skonczył na mnie w całości w okolicach zewnetrznej strony uda i na brzuch. mam obawy czy nie przeniosł troche spermy do mojej pochwy bo tez tam wkładał palce. Dodam ze byłam w trakcie owulacji.Pojechałam do lekarza i dostalam recepte natabletke 72h po ale nie wiem czy wziasc.tyle skutków ubocznych. Sama nie wiem co robic. czy minimalna ilosc plemników moze zapłodnic-o ile w ogole były. Partner twierdzi ze nie. Acha po wszystkim zrobiłam irygacje z bardzo ciepłej wody.

a co ci da irygacja.? Lepiej wziąść tabletkę niz potem pisać jak takajedna czy w UK jest skrobankę zrobią. Chyba, że ewentualnie chcesz urodzić. Te tabletki są takie, że uniemożliwiają implantację, a jeśli się rozpoczęła, to ją wspomagają.

Gość Karolina 22Karolina
Myslisz ze jest duza szansa na ciąże?

owszem są skutki uboczne, a to nie oznacza, że na 100% one u Ciebie wystąpią. Ja zastosowałam taką tabletkę raz (tzn. z tego co pamiętam to w sumie 3 tabletki były w tej jednorazowej dawce) i nic mi nie było - żadnych objawów ubocznych. Jeśli lekarz przepisał Ci ją całkiem legalnie po badaniu lekarskim, to moim zdaniem możesz wziąć.

Gość Ale po co ma brać
i zarażać organizm na burzę hormonalną jak nie ma zagrożenia ciążą?Przecież w ciążę nie zachodzi się poprzez spuszczenie na brzuch.

moim zdaniem jesli masz ta tabletke, to wez. ale musisz liczyc sie z tym ze mozesz miec skutki uboczne w przyloszosci i problem z zajscie mw ciaze.

Gość jbgvgy
jbghbhgub k

Gość ghfdhjf
WZIĄĆ jak już. I zaraz potem kupić słownik ortograficzny

Gość Karolina 22Karolina
Tak to jest escacapelle dostepna na rynku jako antykoncepcja po. Mam nadzieje ze nie bed miała skutków ubocznych. Wole wziąśc bo nie mam pewnosci a owulacja napewno była bo robiła test owulacujny i były dwie krechy. a w sumie zabawialismy sie dobre 5h. wiec mogło cos trafić do srodka. a w ciazy byc nie moge bo partner nie pewny.

Gość kjjdhjc
ja brałam taką na esc.... 2 razy w swoim życiu. A dziś mam małego synka, bo dojrzałam do macierzyństwa. Nie miałam żadnych skutków ubocznych.

bez przesady, już nie straszcie dziewczyny problemami z zajściem w ciążę w przyszłości. Jeśli weźmie ją jednorazowo, to na pewno będzie to miało znikomy wpływ w porównaniu z sytuacją, gdyby latami brała tabletki antykoncepcyjne. Trochę rozsądku drogie panie zanim coś napiszecie.

Gość Karolina 22Karolina
dzieki dziewczyny za pocieszenie. nie chce sie teraz bac. Poproostu nie moge sobie z nim pozwolic na dziecko a ryzyko jednak jakies jest. Lepiej wziasc ta tabletke niz potem myslec o usunieciu ciązy. A kiedy dostałyscie krwawienie po zarzyciu tej tabletki? Ja jestem w trakcie owulacji.

Gość lalalalala.
bez przesady, owszem jest to duza dawka hormonów i pewnie troche zburzy Twój cykl, ale większych skutków nie będzie.

Gość Bądź sobą
Mnie tak straszyli, że nie będę mogła zajść w ciąże, bo brałam tabletki anty przed 1szym dzieckiem... I faktycznie za pierwszym razem jak się staraliśmy (jakieś 3 mce) nie zaszłam, daliśmy sobie spokój, przy następnej próbie udało się za 2 albo 3 razem. Ja bym wzięła, przezorny zawsze ubezpieczony ;)

Gość iaww
do bądź sobą: A, przed czym ona ma się ubezpieczać? Przed własnym dzieckiem? Dziecko to nie wypadek.

Gość lalalalala.
jakiego morderstwa iaww? jaki ciemnogród z ciebie :O

Gość karolina 22 karolina
pewnie nie doszło do zapłodnienia ale na wszelki wypadek wolałam wziąść ta tabletkę. Poprostu z tym facetem nie wiąże planów na przyszłość. Chyba strach przezwyciezył.

Gość iaww
Zabójstwo dziecka to morderstwo wysokiej wagi.

Gość iaww
Po co mu włazisz do łóżka, jak go nie kochasz? Seks ma służyć miłości i życiu a nie człowiek seksowi.

Gość lalalalala.
a co ma zabic ta tabletka jesli jeszcze nic nie ma :D idiotko weź sie doinformuj i nie pisz takich farmazonów.

raz wzięłam ale nie zauwazyłam żadnych skutków ubocznych a jak masz panikowac to lepiej weź kilka dni bólu brzucha to nic takiego

Gość iaww
Jak nic nie ma, to, po co ta tabletka?

Gość iaww
justek76: Ty też z klubu hitlerowskich morderczyń?

Gość karolina 22 karolina
Justek- a po jakim czasie dostałas miesiączkę od wziecia tabletki?

Gość lalalalala.
a twoim zdaniem do zaplodnienia dochodzi w trymiga, od razu po wytrysku? :o dobra nie bede dyskutować z idiotą i ciemnogrodem bo to żadengo sensu nie ma.

Gość iaww
Nawet, jeśli byłaby to antykoncepcja, to i tak antykoncepcja i aborcja to jedna bajka.

Gość Karolina 22Karolina
Dziewczyny mija 3 dzien od zarzycia tabletki 72h po-nie mam zadnych niepożądanych objawów no moze jedynie czuje sie jakbym była troche opuchnieta. Kiedy dostałyscie miesiaczkę po zarzyciu tej tabletki?

Gość Karolina 22Karolina
jw

dostałam.normalnie w terminie bez żadnych komplikacji tylko rzucanie bolał przez kilka dni bardziej do iaww poczytaj ciemnogrodzie moje wpisy a potem poczytaj o hitlerowcach