Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deretinka

jak uratować barszcz

Polecane posty

Gość deretinka

dalam za duzo octu. jst kwasny co moge zrobic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie rozumiem po co dawac
ocet do barszczu :o Zakwas wystarczy, ewentualnie sok z cytryny. Jedynie co możesz zrobić to odlac barszcz, dolac wody, dodać jeszcze buraczków, podgotowac i doprawić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość medus_A
barszcz z octem? :/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość letinia
No właśnie... barszcz z octem? :/ Jak już popsułaś to spróbuj dać kostkę cukru dla przełamania smaku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Nie gniewaj się ale taki barsz
cz to tylko do zlewu:p Zeby szybko zrobić smaczny baraszcz to w sokowirówce przepuść kilka dużych,kwasnych jabłek i kilka duzych buraków.Zagotuj wodę dodaj buraki (kilka sztuk)pokrojone w plastry,kilka marcewek,pietruszkę,seler(kawałek)wrzuć kilka listków lauroych,kilka ziarenek ziella angielskiego,kilka ziarenek pieprzu czarnego.Zagotuj przez kilkanaście minuit,aż warzywa zmiekną a buraki oddadzą kolor,dolej sok buraczano - jabłkowy,dopraw solą i odrobiną cukru,jeśli będzie mało kwaśny dodaj jeszcze trochę soku z jabłek, lub ostatecznie troche kwasku mlekowego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Spróbuj przelać do większego gara, dodać wody i do tego cukru i buraka jakiegoś może się uda go rozcięczyć i przypraw go na nowo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×