Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zvz@

Przesyłka polecona,co dalej zrobić?

Polecane posty

Nie odebrałam przesyłki poleconej za pierwszym razem,spózniłam się z terminem ,na poczcie powiedzieli,że za pózno i odesłali,dowiedziałam się,że dostanę drugie powiadomienie w przeciągu 7 dni i wtedy mam przyjśc po przesyłkę,owszem dostałam,ale pech chciał,że w ogóle o tym zapomniałam,nie odebrałam po raz drugi i co teraz? Jak teraz odebrać tą przesyłkę? Nawet nie wiem co to byla za przesyłka,ale prawdopodobnie z sądu.

Gość rtreer556
ty po prostu nie chcialas tego odebrac bo masz cos na sumieniu

Gość princessaofpersia
No to sama sobie zaszkodzilas bo wg prawa cywilnego i kodeksu postępowania administracyjnego - przesyłka dwukrotnie awizowana uznana jest za dostarczona niezaleznie czy odbiorca ją podjął czy nie Wszelkie konsekwencje poniesiesz ty niestety.

Gość ula której ukradli nick
a nie trzykrotnie ?

Gość princessaofpersia
nie, dwukrotne doreczenie uznawane jest za skuteczne

Gość princessaofpersia
KPA Art. 44. W razie niemożności doręczenia pisma w sposób wskazany w art. 42 i 43 pismo składa się na okres siedmiu dni w placówce pocztowej lub w urzędzie gminy, a zawiadomienie o tym umieszcza się w skrzynce na korespondencję lub, gdy to nie jest możliwe, na drzwiach mieszkania adresata albo biura lub innego pomieszczenia, w którym adresat wykonuje swoje czynności zawodowe, bądź w miejscu widocznym na nieruchomości, której postępowanie dotyczy; w tym przypadku doręczenie uważa się za dokonane z upływem ostatniego dnia tego okresu. KPK Art. 133. 1. (69) Jeżeli doręczenia nie można dokonać w sposób wskazany w art. 132, pismo przesłane pocztą pozostawia się w najbliższej placówce pocztowej operatora publicznego, a przesłane w inny sposób - w najbliższej jednostce Policji albo we właściwym urzędzie gminy. 2. (70) O pozostawieniu pisma w myśl 1 doręczający umieszcza zawiadomienie w skrzynce do doręczania korespondencji bądź na drzwiach mieszkania adresata lub w innym widocznym miejscu ze wskazaniem, gdzie i kiedy pismo pozostawiono oraz że należy je odebrać w ciągu 7 dni; w razie bezskutecznego upływu tego terminu, należy czynność zawiadomienia powtórzyć jeden raz; tak samo należy postąpić w razie doręczenia pisma administracji domu, dozorcy domu lub sołtysowi.

Akurat ja nic na sumieniu nie mam,to tatuś mnie do sądu wzywa bo po raz kolejny chce zniesienia alimentów na mnie,których swoją drogą i tak nigdy nie płacił