Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anielicaaaaaaa

Wzrost temperatury a owulacja?

Polecane posty

Witam, mam takie dziwne pytanie, czy jeżeli temperatura wzrosła powyżej 37 st C to znaczy, że owulacja wystąpiła, czy może się zdarzyć tak, że temperatura wzrośnie mimo braku owulacji?? Co prawda nie mierzyłam tempki w tym cyklu, ale dzisiaj z ciekawości zmierzyłam i było 37,2 czy to może świadczyć o tym, że owulacja była??

Gość opinek
zeby wiedziec jak to u ciebie wyglada musisz mierzyc od poczatku cyklu (jak ci krwawienie ustanie) a nie tak z doskoku. JEdnorazowy pomiar ci wiele nie powie. Moim zdaniem mozliwy jest wzrost temperatury i brak owulacji -np przeziebisz sie i ci wzrosnie z tego powodu. A co do twojego pytania : moze swiadczyc ale nie musi.

wiem, że powinnam mierzyć temperaturę codziennie, ale jakoś tak mi się zawsze rano zapomina, jak kupiłam termometr 3 mce temu to mierzyłam, a teraz poszedł w zapomnienie, no nic, jestem dobrej myśli... dzieki za odpowiedź, a jutro rano postaram się zmierzyć, a przeziębiona nie jestem:)

Gość opinek
zawsze pozytywniej wyglada 37.2 niz np 36.5 w tym czasie ;)

Gość bialamasajka
Może nie musi - tak jak jedna kobietka powiedziała. Powinnaś mierzyć tempkę od początku cyklu, najwygodniej jest robić wykresy. Albo kup sobie po prostu tester na ślinę, będziesz mogła sobie potwierdzić dni płodne