Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama30333333333

zespół nieukojonego płaczu..

Polecane posty

Gość mama30333333333

czy któras mama spotkała sie z tym po szczepieniu?córcia ma 6 tyg. po dzisiejszym szczepieniu płacze...bardzo marudzi...nie wiem czy sie martwic...czy poprostu ja boli i marudzi czy cos jest nie tak...steka i płacze,,popiskuje...ale zasypia na 20min i budzi sie i znów marudzi...czy moze tak przezywac zastrzyk?czy wy tez tak mieliscie ze swoimi malenstwami?

moze ma goraczke? po szczepieniu czesto wystepuje goraczka... znajoma miala problem z tym placzem po szczepieniu ale dzieciatko strasznie plakalo przez pare godzin... wkoncu wyladowali w szpitalu bo dzieciatko zanosilo sie placzem i dusilo:( mysle ze jak twoja dzidzia postekuje i kwili to moze po prostu jest oslabiona po szczepieniu...

Dzieci marudzą po szczepieniu. A reakcje sa różne. Moja córcia znowu bardzo dużo spała i miała lekki stan podgorączkowy. Następnego dnia sladu nie było.

Gość mnie kazano po szczepieniu
podać nurofen albo paracetamol jak dziecko bedzie marudne.

Gość mama30333333333
nie ma goraczki...tylko stale popiskuje i steka i nie moge zdjac jej z rak bo wtedy krzyczy..zasypia na pare minut i budzi sie z piskiem i placzem ale sie nie zanosi i nie dusi, czyli chyba nie jest az tak zle...przepraszam za literówki ale pisze jedna reka,,kolezanka powiedziala mi o nieukojonym placzu, przeczytalam w necie i sie wystraszylam...wlasnie zjadla mleko i lezy mi na ramieniu i nie placze wiec chyba nie jest to ten placz...ale sie wystraszylam i obserwuje mala...kurcze zeby to czlowiek byl wszechwiedzacy....mialby mniej zmartwien...

Gość mama30333333333
mam tylko nadzieje ze nie rozkreci sie bardziej...szczepienie bylo o 12tej wiec to krotko po a obserwowac mam orzez 48h///mam czopek paracetamol 80mg... podac jej caly czy pół? jest o 3go miesiaca a ona ma 1,5...

Gość nie tylko to jest tez
przeciwbólowe. Jak was boli głowa to bierzecie czasem apap dziecko po szczepiące też może czuć ból choćby ból ręki wiec taka dawka mu pomoże zmniejszyć ból a dodatkowo działa przeciwzapalnie więc jakby po szczepieniu miała się jakaś infekcja rozwijać to ją zahamuje.

Gość mama30333333333
jak pomysle o reakcjach nieprawidłowych to od razu u małej widze wszystkie inne... przeczulona jestem.jak to swieza niedoswiadczona mamusia chyba..ale malutka marudzi bardzo.

narazie nie ma sie czym martwic... organizm sie broni przed szczepionka i malenstwo jest slabe, marudne... dac cos przeciwbolowego moze na noc jak nie przejdzie i jakos przetrwacie:)

Gość mama30333333333
dziekuje za słowa otuchy.maz w pracy a ja tak chodze caly dzień z malutka...dodam ze mala na dodatwek ma kolki... nie ogromne jakies ale dostaje debridat, sab simplex i nutramigen wiec mam nadzieje ze w nocy nie dostanie ataku bo juz całkiem zgłupieje od czego te krzyki... kolki lapia ja sporadycznie odkad bierzemy leki...