Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zauroczone dziecię

Sposoby na zauroczenie

Polecane posty

Gość Zauroczone dziecię

Znacie jakieś "czary" aby odczynić urok u niemowlaka?? Dziecko jak robiło mnóstwo kupek-jest na mm, tak mi zaczął robić od wizyty u pewnej osoby 1 i to twarda dziennie i wczoraj w poludnie zrobił ostatnią. Ciągle płacze nie chce jeść, od wczoraj dopiero dzisiaj zjadł 120, tak to mi po 10-20 ml jadł.

Gość blevvee
trzeba było zawiesić nad łożeczkiem czerwona kokardkę tępa babo a tak na serio: 1. musisz pójść do łazienki 2. znaleźć lustro 3. popatrzeć się 4. i z całej siły uderzyć z bani tą postać w lustrze

Gość Hukahokoddr
Żaby zapobiec trzeba cos czerwonego zalozyc

Gość Zauroczone dziecię
nad łóżeczkiem kokardkę ma... Miał na sobie czerwoną bluzę, w gościach byliśmy...

Gość wonsz boa
Ponoć wosk się nad dzieckiem przelewa, ale nie wiem dokładnie jak to wygląda.

Gość od siedmiu boleści znachorka
weż gromnicę, zapal i jak dziecko spi , poczynająć od jego główki ruchem wskazówek zegara rób okrążenia. Przy każdym okrążeniu zmow Zdrować Maryjo... i tak 3 x po czym przy buzi dziecka zgaś gromnice aby dym :poleciał; na buzię... Wiem że dziwne i niemodne ale wierzcie pomaga, a szczególnie jesli dziecko we śnie się nagle budzi przestraszone

Gość szakalakas
dawać dużo pić, przed podaniem zauroczyć mleko słowami "pierdulum rectum"

WONSZ BOA to jest to o czym pisze... dziwne, ale skuteczne.

Gość Floria Gloria
niech zgadnę...wizyta u teściowej :-P ?? :-D

Gość pokropić woda święcona
albo wykąpac w tzw czarcim żebrze czyli zielu ostrożenia - do kupienia w każdej aptece za jakies 3, 50 za paczuszke. I nie ma się co śmiać. Akurat w zauroczenia wierzę. Kolezanka miałą taką sytuację, a jak pokropiła woda święconą to przeszło. Natomiast moja babcia wykąpała moją kuzynke właśnie w zielu ostrożenia bo płakała podobno non stop cąłe dnie po wizycie jednej ciotki z rodziny która się nią tak zachwycała i rpzeszło

A nie moja droga.... Jak byłam mała , podpatrzyłam to u pewnej -babki- , która różne dolegliwości leczyła... niestety zapamiętałam tylko to , choc ona umiała dużo.... acha... co jeszcze wiem? sposób na kurzajki! Tez dziwny , ale skuteczny.... Jak chcesz to sie ta wiedza z Tobą podziele.

A z ta gromnicą to jest sposób naprawdę skuteczny..i na kurzaje też... wiem bo sama na dzieciach znajomych próbowałam.

Gość jebalwaspiesjebalacalawies
chyba ci mozg zauroczylo

Na kurzawki skuteczny sposób; policzyć kurzajki, wziąsc nic(najlepsza naturalna dratwa) musi być koniecznie z naturalnego włókna!!!!!!!!! nad zarazonym brodawkami miejscem np;dłonia, stopą, zawiązywac supełki licząc od tyłu np ;jesli kurzajek było 5 zawiązujemy po kolei licząc, 5 (jeden węzełek) 4 (węzełek) trzy(węzełek) dwa (węzełek) jeden (węzełek) po czym te nic (dratwę) zakopujemy w takie miejsce gdzie dużo wody spływa np gdzieś pod rynną, tak żeby to było miejsce jak najbardziej mokre.Minie czas, dratwa w tym mokrym miejscu zgnije..... a kurzajki znikną!!!!!!! To z mijego doświadczenia, stosowałam rózne środki... Wratnery żele i wszelakie dostępne w aptece specyfiki... NIC nie pomogło,,, zginęła tylko kasa z portfela , a kurzajki jak były , tak były. Dopiero po tych zabobonnych zabiegach poszły sobie w cholerę.Tylko to trwało ze 2 msc.... ale w tym czasie nie stosowałam absolutnie nic!!! Powiedzenie jest takie.... nić zgnije w ziemi , kurzawki znikną... i to prawda!!!! były, a potem nagle po 2 msc ...jak ręką odjął nie mam ich juz...

Gość nie wierze w to co czytam..
wy jestescie wszystkie jakies oblakane. jak jest zatwardzenie po mm to: 1. przepaja sie dziecko wada lub 2. zmienia mleko na inne

Gość nie wierze w to co czytam..
woda *

Gość ciekawe czy te zabobonne
polecą w święta do kościółka i czy nie zapomną się wyspowiadać z tych praktyk?

Gość OD SIEDMIU BOLESCI ZNACHORKA
wiecie co? to jest szczyt wszystkiego.... nie chcecie nie wiezcie...... Ja z dizeckiem swoim,latałam po różnych doktorach... np; pod kolanem rosła .... taka nie wiem jak to nazwać ... bula??? Doktorka od razu OPERACJA!!!!!!!!!! a ZNACHORKA NOGĘ DZIECKA WZIELA i nastawiła!!!! Po ok 3 msc slad po 'buli ; zniknoł!!!! Obyło sie bez operacji!! dzieciak tera w piłkę gra zawodowo..... wierzcie lub nie.... wiara czyni cuda... a niedowiarkom to szpital pozostaje , a po nim wegetacja.... Niech się nikt nie naśmiewa ze starych sposobów.......

Gość OD SIEDMIU BOLESCI ZNACHORKA
pomagac ludziom , to nie grzech.........

Gość bedziemy sie nasmiewac
z zabobonow i z glupich, prymitywnych bab :D Najgorsze jest to, ze taka kretynka ciemna moze dziecku krzywde zrobic bo zamiast leczyc dziecko, to do znachora z nim pojdzie :O Litosci! XXI wiek a ciemnota kwitnie w najlepsze :O

Gość wnuczka znachorki
1. Niech ktoś usiądzie z dzieckiem na krześle, a druga osoba przeleje roztopiony wosk nad główka dziecka do talerza ze swiecona woda... 2.może głupi sposób dla niewierzących, ale skuteczny: lizać czoło dzieciątka, jeżeli jest slone to znaczy,ze dziecko zauroczone...te sline z czolka wypluć i powtarzać dopóki nie przejdzie, co jakiś czas... 3.sposob z gromnica też pomaga... :) pozdrawiam